Formula 1 Ranskan Grand Prix 2022

Formula 1 Ranskan Grand Prix 2022

Formula 1 Grand Prix France 2022Etelä-Ranskassa sijaitseva pikkukaupunki Le Castellet täyttyy jälleen heinäkuussa innokkaista F1 faneista, kun Formula 1 Ranskan Grand Prix ajetaan Circuit Paul Ricard -radalla. Pastis-anisliköörin kehittäjän nimeä kantavalla radalla on ajettu F1-kisoja jo vuodesta 1971 lähtien. Useita uudistuksia vuosikymmenien varrella läpikäynyt rata on yksi kuljettajien ja yleisön suosikkiradoista muun muassa huikean pitkän takasuoran ansiota. Lue aiheesta lisää blogistamme ja valmistaudu seuraamaan kisaa, jossa F1-autojen huippunopeudet nousevat lähes 300 km/h. Muista asettaa lisäjännitystä tuovia vetoja oman suosikkisi puolesta LV BET vedonlyöntisivustolla!

  • F1 Ranskan GP historiallisella Paul Ricard -radalla – Lue lisää legendaarisen moottoriradan taustoista
  • Ranskan GP – F1 vedonlyöntivihjeet ja kertoimet – Tutustu Ranskan Grand Prix 2022 osakilpialun vedonlyöntivihjeisiin ja kerroinodotuksiin
  • Ranskan Formula 1 vedonlyönti LV BET sivustolla – Aseta tulevasta kisasta vetoja parhailla kertoimilla

F1 Ranskan GP historiallisella Paul Ricard moottoriradalla

Juomamoguli Paul Ricardi rakennutti vuonan 1969 moottoriradan lähelle Marseillea, Le Castellet -nimiseen kylään, osoittaakseen pystyvänsä kehittämään moottoriurheilua Ranskassa. Historiankirjat tosin kertovat huhuja siitä, että radan rakentamisen taustalla olisi ollut myös Paul Ricardin tyytymättömyys alkoholin mainontarajoituksiin, minkä vuoksi Ricard lähti isolla rahalla sponsoroimaan moottoriurheilua näkyvyyden toivossa. Paul Ricardin yritys olikin aikaansa edellä hänen toimiessaan F1-moottoriurheilun näkyvänä sponsorina jo vuosikymmeniä ennen kuin esimerkiksi Red Bull -juomajätti päätti sponsoroida omaa nimeänsä kantavan Red Bull Ring -moottoriradan Itävaltaan.

Avautuessaan Circuit Paul Ricard edusti aikansa moderneinta moottoriurheilukehtoa. Olosuhteet sekä kilpailijoille että yleisölle olivat ylivertaiset muihin moottoriurheiluratoihin nähden, joten ei ollut mikään yllätys, että F1-organisaatio antoi heti avajaisia seuranneena vuonna Paul Ricard -radalle järjestettäväksi Ranskan Grand Prix -kisat. Muut Ranskan silloiset moottoriradat, kuten Clermont-Ferrand ja Rouen -moottoriurheiluradat jäivät uuden Paul Ricard -radan varjoon.

Alkuperäisen radan profiili piti sisällään kaksi pidempää suoraa, joista jälkimmäinen oli pidempi takasuora. Tästä huolimatta Paul Ricardin moottorirataa Castteletissa pidettiin F1-kauden turvallisimpana ratana. Turvalliseen maineeseen loi vakavan särön vuoden 1986 kuolonkolari, jossa italialainen F1 kuljettaja Elio de Angelis menehtyi ajettuaan radalta ulos testiajotilanteessa. Osansa kuolemaan johtaneella onnettomuudella oli myös siinä, että tuolloin testiajoissa rata-alueella ei ollut päivystävää, nopeasti onnettomuuksiin reagoivaa ensiapu- ja pelastushenkilökuntaa.

Nykyiseen muotoonsa Paul Ricardin moottorirata on muotoutunut turvallisuutta lisäävien muutoksien myötä. Esimerkiksi pitkään takasuoraan on lisätty shikaani eli hidastemutka. Hidasteiden lisäys on jakanut mielipiteitä ja esimerkiksi vuonna 2019 Valtteri Bottas esitti julkisesti pyynnön poistaa Paul Ricard -radan pitkän suoran hidastemutka. Pitkä suora ilman hidastetta tarjoaisi Bottaksen mukaan kuljettajille enemmän hienoja ohitusmahdollisuuksia, ja tietysti myös enemmän moottoriurheiluviihdettä yleisölle. Formula 1 tänään haluaa kuitenkin ensisijaisesti varmistaa kuljettajien turvallisuuden, joten toistaiseksi muutosta rataan ei ole tehty.

F1 Ranskan GP 2021 päättyi Red Bull tallissa ajaneen Verstappenin voittoon Bottaksen ollessa Mercedeksellään neljäs. Bottaksen silloinen tallikaveri Lewis Hamilton ajoi toiseksi vain muutaman sekunnin Verstappenin jäljessä. Verstappenin tallikaveri Sergio Perez puolestaan vei kolmannen sijan Bottaksen edestä. Nähtäväksi jää, toistuuko F1 2021 Ranskan osakilpailussa nähty Red Bull ja Mercedes -tallien välinen kaksintaistelu.

Ranskan GP – F1 vedonlyöntivihjeet ja kertoimet

Nykyisellä Paul Ricardin moottoriradalla on ajettu F1-osakilpailuja vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2020 kisa jouduttiin peruuttamaan maailmalla vallinneen pandemian vuoksi. Vuosina 2018 ja 2019 voittopokaalin vei Lewis Hamilton Mercedeksellään. Välivuoden jälkeen Hamilton kävi viime vuoden kisassa ankaraa taistoa Max Vestappenia vastaan ollen välillä pitkään johdossa. Lopulta Hamilton joutui taipumaan Verstappenille, joka näin riisti Hamiltonilta mahdollisuuden juhlia kolmatta peräkkäistä voittoa.

Hamiltonin katkera tappio viime vuodelta on varmasti jättänyt jotain hampaankoloon. Lewis Hamilton on siten yksi voittajasuosikeista vuoden 2022 Ranskan F1-osakilpailussa. Hamiltonin alkuvuosi ei ole mennyt aivan putkeen, mutta Paul Ricard -radalla hän on voimissaan. Odotettua heikomman alkukauden vuoksi Hamiltonin voittokertoimet saattavat olla hyvin houkuttelevat.

Max Verstappenin vahva ote F1 2022 alkukaudella on tehnyt hänestä ennakkosuosikin. Epäilemättä hän janoaa toista voittoa Ranskan Grand Prix osakilpailusta ja tekee kaikkensa sen saavuttamiseksi. Ennakkosuosikin asema vaikuttaa luonnollisesti vedonlyöntisivustojen antamiin kertoimiin, jotka ovat Verstappenin voittajavedon osalta muita pienemmät.

Kokonaistilastoissa aivan Vestappenin hännillä oleva Charles LeClerc on näyttänyt taitonsa Ferrarin ratissa, ja saattaakin olla Ranskan GP:n yllättäjä. Viime vuonna hän oli vasta kuudestoista, mutta tänä vuonna tilanne on toinen. LeClerc voidaan hyvinkin todennäköisesti nähdä palkintopallilla kolmen parhaan joukossa.

Suomen Valtteri Bottas jäi Ranskassa viime vuonna Red Bull kuljettaja Sergio Perezin taakse neljännelle sijalle ja hakee nyt nousua mitalisijoille. Nopea rata suosii Bottaksen ajotyyliä, joka toivoisi radalta vielä enemmänkin nopeita suoria. Mikäli auto kestää ja onni suosii, on Bottas vahvoilla Paul Ricard -radalla. Vedonlyöntitoimistojen listoilla Bottas ei ole suurin voittajasuosikki, joten kertomien voidaan olettaa asettuvan hyvinkin houkutteleviksi.

Tallien välisessä vertailussa Ranskan GP on mitä todennäköisimmin Red Bull ja Mercedes tallien juhlaa.

Ranskan Formula 1 vedonlyönti LV BET sivustolla

Kisaviikonlopun lähestyessä kannattaa kurkata LV BET vedonlyöntisivuston kohdetarjontaa. Voittajavedon asettaminen on perinteinen tapa lisätä jännitystä kotikatsomoon, mutta usein tarjoamme myös monipuolisia vetomahdollisuuksia kuljettajien välisen kamppailun ja kisan tietyn vaiheen johtoasemaa pitävän osalta. Tutustu tarkemmin kohdetarjontaamme ja aseta vetoja hyvillä kertoimilla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *