Eurooppa-liigan 1.pudotuspelit

Eurooppa-liigan 1.pudotuspelit

Euroopan toiseksi tärkein seurajoukkueiden välinen kilpailu on taas menossa, mutta tänä vuonna pienillä muutoksilla. Kauden 2021-2022 Eurooppa-liigan Play-off -ottelut käydään 17. ja 24. helmikuuta. 

Lue sivuiltamme kaikki tarpeellinen Eurooppa Liigasta, löydät meiltä parhaat vedonlyöntikertoimet LV BET, vihjeet, tarjoukset sekä kattavan otteluohjelman kaudelle 2021-22.

Eurooppa-liigan historiaa

Eurooppa-liiga on Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n järjestämä jalkapallokilpailu. Liigaa (Uefa Europa League) on pelattu vuodesta 1971 saakka, jolloin sen nimi oli vielä UEFA-cup.

Eurooppa-liigaan tai sen karsintaan osallistuvat ne kansallisissa sarjoissa parhaiten sijoittuneet joukkueet, jotka eivät pääse osallistumaan Mestarien liigaan karsintoineen. Pienempien liigojen kohdalla tämä sisältää jo sarjan toiseksi tulleen ryhmän, mutta suurimmista liigoista Eurooppa-liigaan osallistuu vasta nelos- tai vitosjoukkue.

Eurooppa-liigan maittainen kiintiö vaihtelee yhdestä joukkueesta neljään. Yleisesti ottaen korkeammalla UEFA:n sarjarankingissa olevat maat saavat enemmän paikkoja, mutta näin ei ole aina, sillä paikat ovat kytköksissä Mestarien liigan paikkamäärään. 

Maakiintiöstä riippumatta Eurooppa-liigaan voi selvitä Mestarien liigan kautta. Mestarien liigan karsinnan kolmannella kierroksella pudonneet ja lohkovaiheessa lohkojen kolmansiksi sijoittuneet pääsevät Eurooppa-liigan eri vaiheisiin. Tämän lisäksi kilpailuun voi selviytyä voittamalla UEFA:n reilun pelin palkinnon

Kaudella 2009–2010 kilpailun nimi muuttui muotoon Eurooppa-liiga ja uusi pelisysteemi otettiin käyttöön. Suurimpana muutoksena oli, että kilpailussa on jatkossa 12 neljän joukkueen lohkoa, joiden joukkueet pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Intertoto Cup lakkautettiin ja sulautettiin uuteen Eurooppa-liigaan.

UEL:n sarjaohjelma kokee kuitenkin suhteellisen suuria uudistuksia kaudelle 2021-22, kiitos uuden sarjajoukkuekilpailun UEFA Konferenssiliigan. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelaa kaudella 2021-22 entisen 48 joukkueen sijaa 32 joukkuetta. Joukkueet jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joista kahdeksan lohkovoittajaa pääsee suoraan pudotuspeleihin.

Lohkojen toiseksi sijoittuneet joutuvat pelaamaan otteluparin Mestarien liigan alkulohkovaiheen kolmanneksi sijoittuneita joukkueita vastaan ja otteluparien voittajat pääsevät Eurooppa-liigan 16 parhaan joukkoon. Kolmanneksi sijoittuneet Eurooppa-liiga joukkueet taas karsivat Konferenssiliigan lohkokakkosia vastaan, päästäkseen Konferenssiliigan neljännesvälieriin. Yhteensä Eurooppa-liigan playoffs-otteluissa esiintyy 24 joukkuetta.

Konferenssiliiga tuo muutoksia myös taisteluun sijoittumisesta alkulohkon jumbosijoille, sillä kymmenen parasta pudotuspelien ulkopuolelle jäävää joukkuetta saa mahdollisuuden jatkaa Euro-pelejä Konferenssiliigassa. Menestyminen ja esimerkiksi konferenssiliigan voittaminen toisi jälleen ensi kaudelle voittajajoukkueelle paikan Eurooppa-liigassa.

Eurooppa-liigan voittaja on vuodesta 2000 lähtien kohdannut Mestarien liigan voittajan UEFA Super Cupissa.

Viime vuoden voittaja oli Villarreal voitettuaan rangaistuspotkukilpailun 12-11 Manchester Unitediä vastaan, ennen sitä peli oli 1-1. Finaaliottelu pelattiin Stadion Energa Gdańsk -stadionilla, Puolassa

Eniten maakohtaisia voittoja liigassa on Espanjalla. Italia, Englanti ja Saksa ovat myös voittaneet hyvän määrän. Selvästi eniten voittoja itselleen kerännyt seura on Sevilla, joilla on jo kuusi voittoa. Kolmen liiga voiton ovat ansainneet Juventus, Internazionale, Liverpool ja Atlético Madrid.

Eurooppa-liigan pudotuspelien avauskierroksen otteluparit arvottiin muiden UEFA:n kilpailujen tavoin maanantaina 13. joulukuuta Sveitsissä.

1. Play-Off kierroksen ottelupareiksi arvottiin seuraavat:

Rangers – Borussia Dortmund

Real Sociedad – Leipzig

Napoli – Barcelona

Olympiakos – Atalanta

Lazio – Porto

Braga – Sheriff Tiraspol

Real Betis – Zenit

Dinamo Zagreb – Sevilla

Kierroksen voittajat jatkavat peliä ensimmäisen vaiheen lohkovoittajien kanssa:

Olympique Lyonnais

AS Monaco

Spartak Moscow

Eintracht Frankfurt

Galatasaray

FK Crvena zvezda

Bayer Leverkusen

West Ham United

Eurooppa Liigan finaali pelataan 18. toukokuuta 2022 Sevillassa Estadio Ramón Sánchez-Pizjuánilla. Finaali piti pelata alunperin Budapestissa Puskás Arénalla mutta erilaisten koronaviruksesta johtuneiden muutosten vuoksi suunnitelmat ovat menneet uusiksi jo useampana vuotena.

Vedonlyönti vinkkejä ja todennäköisyyksiä Eurooppa-liigan 1.pudotuspeleistä

Eurooppa liigaa seurataan maailmalla todella paljon ja vedonlyönti tähän jalkapallosarjaan on valtavan suosittua. Eurooppa-liigan vedonlyönti ei kuitenkaan juurikaan eroa muista Euroopan seuratason monikansallisista turnauksista, joten on hyvä nostaa esiin muutama vedonlyöntivinkki tulevalle kaudelle. Myös Suomessa Eurooppa liigaa seurataan suurennuslasilla ja juuri sen takia sivustoltamme löydät parhaat Eurooppa-liiga vihjeet, vedonlyöntitarjoukset sekä parhaat vedonlyöntibonukset eurooppa-liigan vedonlyöntiin. 

Ensimmäisenä on hyvä huomioida joukkueiden taitotaso ja lohkoarvonnat. Joissakin lohkoissa saattaa olla erittäin kovia joukkueita, kun taas toisessa joukkueiden taso on huomattavasti alhaisempi. Kannattaa katsoa myös isojen joukkueiden pelien määrää, sillä useat isot seurat kärsivät pelirupeamista kauden aikana, ja otteluita saattaa tulla jopa kolme viikossa pahimmassa mahdollisessa skenaariossa. Joukkueet priorisoivat paljon otteluita ja lepuuttavat parhaita pelaajiaan vähemmän merkityksellisissä otteluissa. On hyvä myös huomioida joukkueiden viimeaikaiset ottelut, joukkueiden kunto sekä motivaatio, jotta saat mahdollisimman kattavan yleiskuvan tulevasta ottelusta, ennen vetojen lyömistä.

Eniten huomiota etukäteen tulee varmasti saamaan pari Napoli – Barcelona. Molemmat joukkueet ovat hyvin vahvoja, mutta mikäli edellisiin otteluihin joissa joukkueet ovat kohdannet katsotaan niin Barcelonan voittomahdollisuudet ovat hieman suuremmat.

Atalanta – Olympiacos ottelun joukkueita pidetään hyvin tasavertaisina, joten nähtäväksi jää kumpi seuroista vie voiton. Vedonlyönnin ammattilaiset luottavat Olympicoksen voittamiseen hieman enemmän, mutta Atalantan puolella on silti moni heistä.

Todennäköisimmät 1.pudotuspelien voittajat ovat Dortmund, Barcelona, Sheriff, Betis, Porto, Leipzig, Olympiacos sekä Sevilla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *