Konferenssi Liigan 1. pudotuspelit

Konferenssi Liigan 1. pudotuspelit

Historian ensimmäiset UEFA Conference Leaguen eli Konferenssiliigan pudotuspelit käynnistyvät 17. helmikuuta 2022. Kuka saa kunnian olla ensimmäinen liigan voittanut?

Tsekkaa vedonlyönti vinkit LV BET:ltä ja lyö vetoa!

Konferenssi Liigan synty 

Euroopan jalkapalloliitto UEFA lanseerasi 2. päivä joulukuuta vuonna 2018 eurooppalaisen seurajoukkuejalkapallon kolmannen tason, Europa Conference Leaguen. Ja nyt on vihdoin tullut se aika, jolloin Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pikkuveli starttaa virallisesti. Konferenssiliiga tullaan pelaamaan vähintään vuosina 2021-2024 ja sarjan ensimmäinen kausi viedään läpi aikavälillä 6. heinäkuuta 2021 – 25. toukokuu 2022. Se on eurooppalaisten seurajoukkueiden kolmannen tason kilpailu Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan jälkeen. Pääasiassa kilpailuun osallistuvat UEFAn maarankingissa alempana olevien maiden edustajat.

Konferenssiliigakausi 2021/22 alkoi heinäkuussa moniosaisilla karsinnoilla, joista lopulliseen 27. elokuuta alkaneeseen alkulohkovaiheeseen selvisi yhteensä 32 joukkuetta. Kaiken kaikkiaan peräti 184 eri joukkuetta ottaa osaa Konferenssiliigan alaisiin otteluihin jossain vaiheessa kauden aikana. Suurin osa joukkueista ei selviä edes lohkovaiheeseen, kun taas osa joukkueista hyppää mukaan leikkiin Eurooppa-liigan alkulohkojen päätyttyä.

Konferenssi Liigan lohkovaihe pelataan samaan tapaan kuin Mestarien liigassa. Lohkovaiheeseen osallistuu 32 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkovoittajat etenevät suoraan 16 parhaan joukkoon. Toiseksi sijoittuneet pelaavat ylimääräisen kierroksen Eurooppa-liigan lohkovaiheen kolmanneksi sijoittuneita vastaan paikasta 16 parhaan joukkoon

Europa Conference League koostuu pääasiassa UEFA:n maarankingissa alempana olevien maiden joukkueista. TOP 5 sarjoista (Englanti, Espanja, Italia, Saksa, Ranska) vain sarjassa seitsemänneksi sijoittunut joukkue pääsee mukaan Konferenssiliigaan. Nämä joukkueet aloittavat oman Konferenssiliigaurakkansa sarjan karsintojen viimeiseltä kierrokselta. Espanjan La Ligasta ei ole kuitenkaan mukana tällä kaudella yhtään joukkuetta Konferenssiliigassa sillä La Ligan seitsemänneksi sijoittunut Villareal voitti Eurooppa-liigan ja sai näin ollen paikan tämän kauden Mestarien liigaan.

Eniten maapaikkoja saavat UEFA rankingissa sijoilla 16 – 51 olevat joukkueet, joista jokaisesta karsinoihin pääsee mukaan kolme joukkuetta. Kotimainen Veikkausliiga on rankingissa sijalla 36. joten Suomesta kilpailun karsintakierroksille pääsivät viime kaudella sijoille 2-4 sijoittuneet joukkueet FC Inter, KuPS sekä FC Honka. Edellä mainituista yksikään ei kuitenkaan selvinnyt konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Sen sijaan Eurooppa-liigan karsinnoissa tippunut HJK pääsi vielä mukaan Konferenssiliigaan, mutta putosi lohkovaiheessa sijoituttuaan lohkossaan kolmanneksi.  

Pudotuspelien otteluparit arvottiin joulukuun 13. päivä Sveitsissä;

Marseille – Qarabağ                                                                                                                             

PSV – Maccabi Tel-Aviv                                                                                                               

Fenerbahçe – Slavia Praha                                                                                                                            

Midtjylland – PAOK                                                                                                                        

Leicester – Randers                                                                                                                       

Celtic – Bodø/Glimt                                                                                                                  

Sparta Praha – Partizan                                                                                                                        

Rapid Wien – Vitesse

1.pudotuspeli kierroksen voittajat kohtaavat lohkovoittajat, jotka ovat:

LASK (AUT)                                                                                                                              

Gent                                                                                                                                                            

Roma                                                                                                                                                    

AZ Alkmaar                                                                                                                            

Feyenoord                                                                                                                        

Copenhagen                                                                                                                                                                                                 

Rennes                                                                                                                                         

Basel 

Ensimmäisen Konferenssiliigan finaali pelataan Air Albania Stadiumilla, Tiranassa 25.5.2022.

UEFA tarjoaa Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan tapaan Konferenssiliigassa rahapalkintoja. Summat ovat taloudellisesti varsin merkittäviä pienten sarjojen, kuten Veikkausliigan, joukkueille. Suorien rahapalkkioiden lisäksi Konferenssiliigaan osallistuvat seurat saavat lisää TV-tuloja sekä mahdollisia uusia sponsoreita. Konferenssiliigan voittaja pokkaa kauden päätteeksi uuden upean pokaalin, viiden miljoonan eurona rahapotin sekä paikan tulevan kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Vedonlyönti vinkit ja todennäköisyydet Konferenssin liigan 1. pudotuspeleistä.

Konferenssiliigassa on tärkeää ottaa yksi iso asia huomioon. Kyseessä on liigan ensimmäinen järjestämisvuosi ja suurin osa joukkueista ei ole päässyt Eurooppa-liigaan, saati myöskään Mestarien liigaan pelaamaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Useat joukkueet ovat siis erittäin kokemattomia eurooppalaisten seurajoukkueiden välisistä otteluista. Myös tasoero tulee olemaan erittäin suuri ja isojen joukkueiden puolesta kannattaa rohkeasti lyödä tasoitusvetoja.

Kuten aiemmin mainittua, pelit tulevat olemaan tasoeroiltaan suuria, mutta osa niistä myös erittäin tasaisia. 

Suurimmalla osalla joukkueista ei ole paljon kokemusta europeleistä ja siksi vedonlyöntisivustot ovat saattaneet asettaa kertoimia paljolti eri kohteissa hieman suuntaa antaviksi. Jos tiedossasi on joukkue, joka on kovassa iskussa, mutta se ei näy kertoimissa, kannattaa lyödä tällaisen joukkueen puolesta vetoa. Liigan alusta on kuitenkin nähty jo monien seurojen pelitaidot ja osaaminen, joten tässä vaiheessa voi vetoa lyödä jo hieman varmemmin.

Konferenssiliigan ensimmäiselle kaudelle ylivoimaisena ennakkosuosikkeina lähtivät Tottenham Hotspur sekä AC Roma. Tottenham kuitenkin tippui liigasta korona tapausten vuoksi, mutta Roma on vielä pysynyt vahvana suosikkina ja se selvisi suoraan 16 parhaan joukkoon.

Tällä hetkellä vahvimpia liigan voittaja ehdokkaita ovat Roman lisäksi Leicester, Marseille sekä Rennes.

Monien vedonlyönnin ammattilaisten mukaan todennäköisimmät voittajat 1. pudotuspeleissä ovat Qarabağ, PAOK, Fenerbahçe, PSV, Partizan, Celtic, Leicester ja Rapid Wien.

Vedonlyönti Konferenssi liigan 1. pudotuspeleistä LV BET:llä

LV BET:n sivustolla voit lukea lisää Konferenssi liigasta sekä lyödä vetoa ottelujen lopputuloksista. Pysy ajantasalla jalkapalloon liittyvissä uutisissa ja vedonlyöntitapahtumissa vierailemalla netin parhaan vedonvälittäjän sivustolla LV BET.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *