AC Milan – SSC Napoli

AC Milan – SSC Napoli

Serie A: AC Milan - SSC Napoli18 päivä syyskuuta Milanossa jysähtää, kun hallitseva Serie A mestari isännöi aina yhtä vaarallisen, ja viime vuoden kolmanneksi parhaan joukkueen sarjassa, eli tietysti Napolin kotonaan legendaarisella San Sirolla. Ottelu saattaa olla hyvinkin ratkaiseva myöhemmissä vaiheissa Serie A sarjataulukkoa, sillä molemmat joukkueet taistelevat varmasti samoista paikoista lähtökohtaisesti. Analysoidaan joukkueet ja katsotaan parhaat vedonlyöntivinkit.

  • AC Milan vs SSC Napoli: Molemmat joukkueet ovat parempia tien päällä kuin kotonaan
  • Parhaat vedonlyöntivinkit AC Milan – SSC Napoli Serie A otteluun
  • Vedot Serie A otteluihin LV BETin kautta

Pystyykö Napoli jälleen nappaamaan pisteet San Sirolla?

Vaikka viime kaudella (Serie A 2021/22) Milan voitti Serie A:n sarjataulukon, otti Napoli joulukuussa 2021 pisteet kotiinsa vieraissa San Sirolla 0–1 tuloksella. Tämän jälkeen puolestaan taas Milan teki saman tempun marraskuussa 2022 Diego Armando Maradona Stadiumilla: tulos jälleen vieraille 0–1.

Joukkueet pelaavat hyvin identtisillä formaatioilla: 4-2-3-1, tosin heidän viime kohtaamisessaan Milan muutti taktiikkansa 4-3-3 muotoon, joka siis toi pisteet kotiin kovan taistelun jälkeen. Napoli piti tuolloin palloa hallussaan 60 % pelistä, mutta Milanin vaarallinen Olivier Giroud – Zlatan Ibrahimovich veteraanikaksikko oli kliinisempi. Kun Milan laittoi keskikentälle kolme pelaajaa, oli aikomuksena saada Napolin laiturit ulos pelistä.

Tämä taktiikka onnistui, sillä esimerkiksi Lorenzo Insigne ei saanut juuri mitään aikaiseksi viime kohtaamisessa: Hän vaihdettiin kentältä ulos 67 peliminuutin kohdalla mutta otteet eivät juurikaan siitä parantuneet Napolilaisilta, vaikka palloa pidettiinkin läpi ottelun.

Nyt kun 18. syyskuuta 2022 otellaan San Sirolla, oletetaan pallonhallinnan pysyvän lähempänä 50–50 tilannetta. Mitä luultavammin, Milan siirtyy jälleen omaan 4-2-3-1 taktiikkaan, mutta aikaisemmin mainittu 4-3-3 on myös mahdollinen ottaa käyttöön, etenkin jos joukkue siirtyy johtoasemaan. Franck Kessie lähti Milanin keskikentän keskiöstä, mutta hyökkäävä keskikenttä ja kymppipaikan Belgialaisnuorukainen Charles De Ketelaere tuli tilalle, ja on toistaiseksi pelannut erittäin hyvää jalkapalloa

On siis oletettavaa, että belgialainen myös aloittaa kymppipaikalta Napolia vastaan, ja kun peli alkaa olemaan kontrollissa, vaihdetaan formaatio 4-3-3 taktiikkaan.  Yleisesti AC Milan pelaajat sopivat kuitenkin kenties paremmin tällä hetkellä 4-2-3-1 formaatioon sillä Kessie oli tärkeä pelaaja pelin kontrolloimisen kannalta, ja hän on korvattu hyökkäävämmällä pelintekijällä.

Mutta Napoli on myös aloittanut alkukauden vahvasti, ja molemmat joukkueet jakavatkin kirjoitushetkellä Serie A:n kärkipaikat 7 pisteellään kolmesta. On myös mahdollista, että Napoli siirtyy käyttämään suoraan aloituspotkusta 4-3-3 taktiikkaa, jota he ovat käyttäneet kahdessa aikaisemmassa Serie A ottelussaan.

Napoli on tehnyt parempia hankintoja Milaniin nähden tällä ikkunalla. Min-jae Kim ostettiin toppariksi Fenerbachesta. Kamerunin maajoukkuepelaaja ja puolustava keskikenttä Andre Zambo Anguissa on niin ikään erittäin kova hankinta. Näiden lisäksi Mathias Oliveira tuli vasemmaksi pakiksi, ja georgialainen nuori lupaus Khvicha Kvaratskhelia tuli taituroimaan vasempaan laitaan (joka on muuten Serie A maalipörssin kärjessä kirjoitushetkellä kolmellaan). Näiden lisäksi Tanguy Nndombele tuli lainan myötä keskikentälle hääräämään Tottenhamista – pelaaja, jolta potentiaalia löytyy huimasti, mutta kyse on lähinnä oman paikkansa, itsevarmuuden ja motivaation löytämisestä.

Napolin suurin menetys oli tietysti toppari Kalidou Koulibaly, mutta korvaava eteläkorealainen on hoitanut hommat toistaiseksi hyvin.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet AC Milan vs SSC Napoli Serie A otteluun

AC Milan on tietysti kova joukkue kotonaan San Sirolla, mutta itseasiassa viimekauden mestarijuoksussaan joukkueen neljästä tappiosta kolme kärsittiin kotona, ja vain yksi vieraissa. Kuten jo mainittua, yksi näistä kotitappioista tuli juuri Napolia vastaan. Myös Napoli Milanin tapaan oli viime kaudella parempi vieraissa kuin kotonaan.

Kausi on vasta nuori, mutta Napoli on ollut jopa Milaniakin vakuuttavampi toistaiseksi, tosin kenties vastustajat ovat olleet heikompia, eikä 0–0 tasapeli Fiorentinaa vastaan ollut varmasti mieleinen. Tästäkin syystä Napolin tulevat mestarien liiga ottelut ennen syyskuun Milan-ottelua ovat hyvin tärkeät (etenkin Liverpoolia vastaan), jotta joukkueen todellinen taso voidaan mitata.

Kaikki tämä kuitenkin mielessä, näemme ottelun päättyvän pääasiallisesti kahdella tavalla. Jos Milan tekee ensimmäisen maalin ottelussa, he pistävät liinat lukkoon, mutta näemme silti Napolin tekevän myöhäisen maalin.

Jos kuitenkin Napoli FC taas tekee ensimmäisen maalin, näemme ottelun päättyvän jälleen tulokseen 1–1.

Täten tulokset 1-1 ja 0-0 vaikuttavat tällä hetkellä todennäköisimmiltä, ja uskoisimme, että saadaan myös kohtalaisen hyvä kerroin maalittomaan otteluun.

Vähämaaleinen ottelu on hyvin todennäköinen yleisesti, statistisesti sekä historiallisesti tässä ottelussa. Zlatan Ibrahimovichikin on edelleen sairastuvalla, ja 35-vuotiaan Olivier Giroudin on pysyttävä terveenä tai Milanille saattaa syntyä maalinteko-ongelmia.

Vedot Serie A jalkapallo-otteluihin LV BETiltä

Ennen syyskuun 18 pelattavaa kohtaamista on kyseisillä joukkueilla vielä parit Serie A (ja UEFA Champions League) ottelut, ja nämä ovat vielä tärkeitä otteluita katsastaa, kun ollaan aivan alkukaudella. Napoli kohtaa tässä välissä kotonaan Liverpoolin sekä Rangersin ja Milan taas RB Salzburgin ja Dinamo Zagrebin. Nämä kannattaa eritoten katsoa, sillä useat Serie A joukkueet ovat melkoisia heittopusseja.

Halusit sitten lyödä vetoa miten vain Napoli vs AC Milan otteluun, löydät siihen varmastikin marketit LV BETiltä hyvillä kertoimilla.

Luo ilmainen LV BET asiakastili ja nappaa itsellesi mukava tervetuliaisbonus vetoihisi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *