El Derbi Madrileno – Real vai Atletico?

El Derbi Madrileno – Real vai Atletico?

Real Madrid vs Atletico de Madrid - Derbi Madrileño18 päivä syyskuuta Madridissa jälleen otetaan yhteen paikallisderbyn muodossa, sillä Atletico Madrid isännöi hallitsevan mestarin, Real Madridin Metropolitano Stadiumillaan. Real Madrid on aloittanut tuttuun tapaan vakuuttavasti voittaen kaikki kolme ensimmäistä La Liga otteluaan, kun taas Atletico on voittanut yhden ja hävinnyt toisen. Analysoidaan ottelua tarkemmin seuraavassa artikkelissamme, ja lopuksi tarjoamme meidän vedonlyöntivinkkimme!

  • Atletico Madrid vs Real Madrid: kuumaverinen derby
  • Parhaat vedonlyöntivinkit El Derbi Madrilenoon
  • LV BET, La Liga ja Real Madrid vs Atletico Madrid

Legendaarinen La Liga derby tarjoaa aina uniikin vedonlyöntitilaisuuden

Atletico Madrid päätyi viime kaudella kolmanneksi, kun taas Real Madrid voitti melkoisen suvereenisti mestaruuden, sillä Barcelonalla oli jonkinasteinen uudelleenrakennusprojekti meneillään.

Viime kaudella joukkueiden kohtaamisissa molemmat voittivat kotiottelunsa. Ensin Real Madrid Santiago Bernabeulla luvuin 2–0, ja myöhemmin Atletico väänsi voiton toukokuussa 2022 Realista luvuin 1–0. Tosin molemmissa otteluissa Real Madrid oli statistisesti hivenen niskan päällä. Sehän se onkin derbyissä: Statistiikka ja viimeaikainen vire usein heitetään romukoppaan.

Mielenkiintoisesti tässä Madridin derbyssä Real on kuitenkin niskan päällä. 52 ottelusta Real Madrid on voittanut 25, kun taas Atletico 11. 16 ottelua on pelattu joukkueiden välillä tasan. Mutta tämä statistinen linja kantaa mukanaan huomattavan määrän historiaa, ja nykypäivänä joukkueet ovat tasaisempia keskenään.

Diego Simeone tietää siis valmentajana, kuinka Real päihitetään, ja hän saa joukkueestaan aina kaikki irti. Atletico antaa Realin pitää palloa, ja hakee pääasiallisesti vastahyökkäyksiä. Hallitseva mestari (ja mestarien liigan mestari) Real Madrid on kuitenkin hirmuisen kovassa iskussa jo viime kaudesta lähtien, eikä joukkuetta yksinkertaisesti voiteta helpolla.

Carlo Ancelottin valmentama Real Madrid hankki käytännössä kaksi pelaajaa kesän siirtoikkunassa: Aurelien Tchouameni puolustavan keskikentän rooliin, ja Antonio Rudiger Chelseasta puolustamaan. Casemiro lähti hiljattain Manchester Unitediin lähes samalla hinnalla kuin millä saman paikan Tchouameni ostettiin joukkueeseen. Muita suurtähtiä ei myyty, joskin Gareth Bale, Isco ja Marcelo lähtivät suurpalkkoinensa muille laitumille.

Atletico Madrid osti Nahuel Molinan Udinesesta puolustamaan oikealle laidalle, ja Axel Witsel liittyi Dortmundista liberon paikalle. Alvaro Morata tuli takaisin lainalta Juventuksesta, ja nyt hän on avauksessa yhdessä Joao Felixin kanssa kärjessä, joka on erittäin vaarallinen yhdistelmä. Juurikaan ei pelaajia myytykään, joten joukkue on pysynyt Real Madridin tapaan hyvin samanlaisena viime kauteen nähden.

Realin Tchouameni on istuutunut hyvin ja nopeasti Realin keskikentän keskelle paikkaamaan Casemiroa. Karim Benzema paukuttelee edelleen hurjaa tahtia maaleja, ja Vinicius Junior on yhtä vaarallinen kuin ennenkin. Rudiger on niin ikään hoitanut tonttinsa hyvin topparin paikalla. Rudiger on tärkeässä roolissa, mitä tulee Atletico Madridin kahden vaarallisen kärjen pysäyttämiseen.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet Atletico Madrid vs Real Madrid La Liga otteluun

Viimeksi kun toukokuussa 2022 Atletico Madrid voitti Realin, vaadittiin maalivahti Jan Oblakilta erittäin hyvä ottelu. Hän torjui kuusi laukausta, ja valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Atletico Madrid pystyy siis todistetusti puolustamaan erittäin hyvin Realia vastaan, ja viime kohtaamisessa ei Joao Felix (loukkaantuminen) tai Alvaro Morata (laina) kumpikaan olleet kokoonpanossa.

Vaikka Real Madrid näyttääkin lähes pysäyttämättömältä tällä hetkellä, on Atletico Madrid todistetusti pystynyt voittamaan Realin kotonaan aikaisemminkin. Real ei myöskään ole haastettu kunnolla vielä alkukaudella. UCL-lohko on suhteellisen helppo, ja esimerkiksi kauden avausvoitto tuli La Liga 2 -tasolta noussutta Almeiraa vastaan. La Liga otteluohjelma on Realin kannalta leppoisan oloinen alkukaudesta.

Täten näemme ottelun päättyvän 2–1 Atleticolle, taikka tasan 1–1. Maalitonta ottelua on vaikea nähdä. Emme silti välttämättä lähtisi pääasiallisesti keskittymään tulosvetoihin derbyissä, vaan siirtäisimme katseet muihin marketteihin.

Real Madrid vs Atletico de Madrid - Derbi Madrileño
El Derbi Madrileñon joukkueiden mahdollisuudet.

Kortteja tässä ottelussa jaellaan totutusti hyvä määrä, joten tässä myös hyvä yli/alle veto, tai yksittäinen pelaajaveto. Atletico de Madridin Stefan Savic ja Jose Maria Gimenez ottavat paljon kortteja, ja etenkin derbyssä näitä otetaan. Real Madrid pelaajat eivät puolestaan ota erityisen paljon kortteja yleisesti, joka johtuu todennäköisesti Ancelottin erittäin kylmänviileästä aurasta päävalmentajana.

Myös yli/alle maaliveto voi olla mielenkiintoinen. Kyseisessä derbyssä ei usein maaleja tehdä runsain mitoin, ja esimerkiksi alle 2.5 maalia voisi olla hyvä kohde mitä tarkastella.

Molemmilla joukkueille on vielä La Liga otteluita edessään ennen Madridin derbyä, mutta myös mestarien liigaa keretään pelaamaan kaksi ottelua. Atletico Madrid kohtaa FC Porton ja Leverkusenin, kun taas Real Madrid kohtaa Celticin ja RB Leipzigin. Kenties Realille suuri haaste tuleekin vasta 18. syyskuuta derbyssä, mutta Atleticon on parannettava otteitaan 0–2 kotitappiostaan Villarealia vastaan, mikäli joukkue haluaa olla valmis kohtaamaan Real Madridin. La Liga sarjataulukko on kuitenkin vielä aivan aluillaan.

Vedot La Liga ja Atletico Madrid – Real Madrid otteluihin LV BETiltä

La Liga mestarit siis kohtaavat 18. syyskuuta upeassa ottelussa. Atletico voitti yhdennentoista mestaruutensa kaudella 2020–21, mutta Real Madrid viime kaudella saman kunnian – tätäkin kovempi saavutus oli kuitenkin mestarien liigan voitto.

Halusit sitten minkä tahansa vedon kiinnitettyä tähän klassiseen Madridin derbyyn, löydät sen LV BETiltä. Olitko samaa mieltä artikkelimme kanssa: Nähdäänkö ottelussa paljon rikkeitä ja vähän maaleja?

Tarvitset vain ilmaisen LV BET asiakastilin lyödäksesi vedot lukkoon!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *