Serie A: Kauden 2022/2033 aloitus

Serie A: Kauden 2022/2033 aloitus

Start new season in Italien Serie A 2022/23Italian Serie A on ollut viime vuosina Euroopan mielenkiintoisimpia pääsarjoja, sillä sarja on ollut tasainen; hyviä joukkueita liigasta löytyy noin kahdeksan kappaletta, joista noin kolme pystyvät haastamaan maailman parhaitakin joukkueita. Katsotaan seuraavaksi minkälaisia ennustuksia pystymme miettimään ensikauteen lähtiessä, joka starttaa 13. elokuuta.

Jos pidit lukemastasi, löydät lisää samankaltaisia artikkeleita LVBET urheilublogistamme.

  • Serie A: Punaisia kortteja, kuumia tunteita ja vahvaa puolustamista
  • Serie A 2022/2023: Vedonlyöntivinkit tulevaan kauteen
  • Serie A 2022/2023: Vedot suoraan LV BETiltä

Serie A: Punaisia kortteja, kuumia tunteita ja vahvaa puolustamista

Historiallisesti Serie A (sekä yleisesti italialainen jalkapallo) tunnetaan vahvasta puolustuspään pelaamisesta. Esimerkiksi tunnettu ’Catenaccio’ taktiikka kehitettiin Interissä 1960-luvulla. Vaikka nykyisin joukkueet pelaavat lähtökohtaisesti huomattavasti tasapainoisimmilla taktiikoilla, löytyvät Italiasta vahvat puolustus- ja maalivahtiperinteet, ja täten sarjasta ostetaan usein ulos maailmanluokan puolustajia ja maalivahteja. Nykyisin etenkin argentiinalaiset ja muut eteläamerikkalaiset viihtyvät usein Serie A:ssa, tuoden liigaan paljon myös teknisyyttä ja huikeita yksilösuoritteita myös hyökkäyspäähän.

Serie A 2021/22 kausi piti sisällään yllätyksiä, sillä mestaruus meni yli kymmenen vuoden tauon jälkeen AC Milanille. Pokaali ei suinkaan tullut helposti, sillä vain kahden pisteen päähän jäi paikallisvastustaja Internazionale. Sijoille 3–4 jäivät Napoli ja Juventus, jotka siis ylsivät niin ikään mestarien liigaan tulevaksi kaudeksi. Näistä siis suurin yllätys monelle oli varmasti Juventuksen ”floppaus”, sillä joukkue on totuttu näkemään mestarina viime vuosina. Lazio ja Roma jäivät melko odotetusti Eurooppa-liiga paikoille 5 ja 6. Fiorentina ja Atalanta taas jäivät paikoille 7–8.

Nämä kahdeksan joukkuetta pystyvät käytännössä kaikki haastamaan hyvänä päivänään Euroopan parhaita joukkueita, ja tässä onkin Serie A:n suola: Toisin kuin La Ligassa tai Bundesligassa, on Italiassa vaikeampi sanoa suoraan mestarisuosikkia yhteen kauteen.

Serie A:n viihteellisyyttä korostaa vielä sen tunnevoimainen peli, jossa punaisia kortteja jaellaan usein jopa valmentajillekin asti. Esimerkiksi kaudella 21/22 Roman legendaarinen valmentaja Jose Mourinho heitettiin pihalle Roman ja Veronan kamppailussa, potkittuaan pallon katsomoon pienoisen tunnemyräkän päätteeksi.

Viime kauden päätteeksi kolme joukkuetta nousivat Serie B:stä pääsarjaan: Lecce, Cremonese ja Monza. Taas Cagliari, Genoa ja Venezia putosivat alempaan sarjaan hakemaan vauhtia. Yhteensä 20 joukkuetta pelaavat Serie A:ssa.

Serie A 2022/2023: Vedonlyöntivinkkejä ja analyysiä

Mainitsimmekin jo kahdeksan kovinta joukkuetta, joten katsastellaan seuraavaksi kuinka nämä joukkueet ovat toimineet toistaiseksi kesän siirtoikkunassa. Koska Italian liiga toipuu edelleen pandemian jälkeisistä talousongelmista, tapahtuu sarjassa huomattavasti enemmän lainoja kuin muissa huippusarjoissa.

Aloitetaankin mielenkiintoisimmasta, eli Internazionalesta. Romelu Lukaku, joka myytiin viime kaudella Chelseaan (70 miljoonaa euroa), floppasi pahasti englannin valioliigassa. Tästä syystä kaveri lainattiin nyt takaisin Interiin, jossa paukuttikin 64 maalia 95 ottelussaan. Voidaankin siis olettaa, että sama jatkuu, ellei Lukakun itseluottamus ole täysin mudassa Chelsea-reissun jälkeen. Lukakun kaveriksi tulee Laziosta Joaquin Correa, joka maksoi milanolaisille noin 27 miljoonaa euroa. Myös Romassa hyvin pelannut Henrikh Mkhitaryan siirtyi joukkueeseen. Hyökkäyspää näyttää ainakin paperilla erittäin vaaralliselta, eikä juurikaan poistumisia olla nähty. Täten Inter on oletetusti mestarisuosikki.

Itse mestari eli AC Milan taas menetti muun muassa erittäin tärkeän keskikenttäpelaajan, eli Franck Kessien. Myös elävä legenda Zlatan Ibrahimovic lähti joukkueesta. Mitään erikoisen hyviä hankintoja ei olla tilalle saatu, ja joukkue toivoo näillä näkymin mahtuvan neljän parhaan joukkoon.

Nimittäin Napoli on tehnyt muutamia syvyysvahvistuksia, ja joukkue on mitä todennäköisimmin 3 parhaan joukossa ensikauden Serie A sarjataulukossa.

Jollei FC Inter ole mestari ensi kaudella, on se todennäköisesti Juventus, joka näyttää paperilla nyt kenties kovimmalta joukkueelta: Federico Chiesa, Paul Pogba ja Angel Di Maria kaikki liittyvät joukkueeseen. Tämän lisäksi joukkueen kärkipelaaja Dusan Vlahovic tulee pelaaman toisen kautensa, ja tässä kohtaa nuorella supertähdellä on ollut aikaa totutella uuteen joukkueeseen. Parhaassa tapauksessa Juventus voi olla koko Euroopan parhaimpia joukkueita ensi kaudella.

Roma sai huippupelaajan Nemanja Maticin muodossa ensi kaudeksi, ja kenties lisää on luvassa. Lazio on tehnyt etenkin syvyyspään vahvistuksia, mutta Correan poistuminen tulee näkymään. Fiorentina on nyt kahden viimeisen kauden aikana joutunut päästämään irti sekä Vlahovicista että myös Chiesasta. Näitä pelaajia on yksinkertaisesti vaikea korvata millään. Voitaisiin jopa olettaa, että Atalanta tulee siis näiden joukkueiden (Fiorentina, Lazio…) ohitse ensi kaudella; onhan joukkue pistänyt sileäksi noin 60 miljoonaa euroa eri hankintojen muodossa.

Serie A tablen veikkaus ensikaudeksi tällä informaatiolla: Juventus (1), Internazionale (2), Napoli (3), AC Milan (4), Atalanta (5), Lazio (6), Roma (7) ja Fiorentina (8).

Vedot Serie A -otteluihin LV BETiltä

LV BET tarjoaa kilpailukykyiset kertoimet ja vetokohteet läpi ensi kauden Serie A:ssa. Mestarivetojen lisäksi siis tulemme kattamaan mielenkiintoisia, yksittäisiä otteluita, mikäli erityisen mielenkiintoinen ottelu on luvassa vedonlyömisen kannalta. Voit myös laittaa ”Serie A top scorers” -vedon, ja tässä itse veikkaisimme Dusan Vlahovicia tai Romelu Lukakua Serie A maalipörssin kärkeen.

Jos siis pidit lukemastasi artikkelista, löydät lisää LV urheilublogistamme. Rakensimme samankaltaisen tekstin myös muista Euroopan huippujalkapalloliigoista. Jos jalkapallo ei ole oma suosikkilaji, löydät artikkeleita hyvin laajamittaisesti eri urheilulajeista – aina vedonlyöntivinkkelillä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *