Snooker European Masters 2022

Snooker European Masters 2022

Snooker European Masters 2022Vaikka snookerkauden 22/23 alku virallisesti lähtee käyntiin vasta Championship Leaguen paikkeilla, alkaa huippupelaajien kalenteri jo 16–21. elokuuta käytävässä European Masters 2022 turnauksessa. Puolustava mestari on Fan Zhengyi, joka voitti seitsemänkertaisen mestarin, Ronnie O’Sullivanin tiukassa kamppailussa viime vuonna.

Seuraavaksi katsotaan ennusteita elokuiseen snookerin ranking-turnaukseen. Jos pidät lukemastasi, löydät lisää samankaltaisia artikkeleita LV BET urheilublogistamme.

  • Snooker on yksi parhaita vedonlyöntilajeja
  • Snooker European Masters 2022: Vedonlyöntivihjeet
  • Snooker European Masters 2022: Vedot LV BETiltä

Snooker on yksi parhaita vedonlyöntilajeja

Snookerin suosio on suorastaan räjähtänyt viime vuosina, ja turnauksia ollaan lisäilty kalenteriin kovaa tahtia. Tämä toki tarkoittaa myös sitä, että huippupelaajat jättävät tiettyjä turnauksia kokonaan välistä pois. Etenkin suurten finaalien ansiosta on snooker nostanut päätään, ja lajista puhutaan yhä enemmän.

European Masters 2022 kuuluu snookerin kovimpaan eliittitasoon, eli sitä kutsutaan viralliseksi ”ranking” turnaukseksi. Toisin sanoen sen organisaattori on World Snooker Tour (WST).

Se oli monelle melkoinen yllätys viime vuoden European Mastersissa, kun ranking-sijoituksen 80 omaava Fan Zhengyi päihitti finaalissa tiukan väännön (10–9) jälkeen ranking-listan ykkösen, ja lajin elävän legendan, Ronnie O’Sullivanin. Tuohon kun silloin löi vedon kiinalaisen puolelle, oli kotiutus massiivinen. Live-vetojakin varmasti laitettiin satoja tuhansia pitkän ottelun aikana.

Kyseessä ei suinkaan ollut mikään tuurilla voitettu tie finaaliin, vaan Zhengyi päihitti tasaisesti itseään korkeammalla sijoituksella olevia vastustajia: Kyren Wilson, Yan Bingtao, David Gilbert sekä Graeme Dott.

Tällöin Zhengyi itse nappasi Snooker European Masters Final -voitostaan pääpotin, eli noin 95 000 € saaliin kotimatkalleen. Sama potti on jaossa myös tämän vuoden editiossa. Tänä vuonna European Mastersit käydään Saksassa Furthin kaupungissa. Jos jotain, niin brittiläiset eivät siis saa tähän kotietua mukaan, toisin kuin viime vuoden Milton Keynesin turnauksessa. Mistä itse katsomme snookeria livenä? European Masters näytetään suorana esimerkiksi Eurosportilta, joka auttaa huomattavasti esimerkiksi live-vetojen laittamiseen.

Snooker European Masters 2022: Vedonlyöntivihjeet

Voitaisiinko siis olettaa, että Fan Zhengyi voittaisi jälleen European Mastersissa? Kaikki on toki mahdollista, kun otetaan huomioon että tämän finaalijuoksun jälkeen hän nousi rankingsijalle 30, löytää hän nykyään itsensä sijalta 36. Kovin suuria suorituksia ei siis tämän jälkeen ole vielä 21-vuotiaalle tullut. On myös huomattava, että viimeisen 16-parhaan joukkoon ei tuolloisessa Mastersissa yltänyt kuin kolme pelaajaa.

Snookerin maailma on toki ihmeellinen, ja yllätyksiäkin syntyy. Kuitenkin kenties helpoin tapa lähteä lyömään vetoa snookerissa on katsoa top-16 pelaajien keskinäisiä otteluita; otteluhistoria ja keskinäiset snooker tulokset. Toki yllätyspommejakin aina syntyy, ja näihin voidaan saada järkyttävät kertoimet, on pitkällä juoksulla parempi luottaa paremman pelaajan voittavan.

Snookerissa kenties suosituin vedonlyöntimuoto (etenkin aloittelevalle) on turnausveto, eli tällöin veikataan turnauksen voittajaa. Muita turnausvetoja ovat esimerkiksi korkein breikki tai ”x pelaaja pääsee finaaliin”. Turnausveto on toki kiva yhdistää yksittäisten otteluvetojen kanssa, mutta otteluvedot vaativat hiukan enemmän taustatyötä ideaaliseen vetoon.

Snookerin aivan huipputasolla on muistettava, että käytännössä hyvänä päivänä ketä tahansa huippupelaaja voi voittaa turnauksen. Erot ovat erittäin marginaalisia, ja yksittäinen virhe voi ratkaista koko ottelun. Tämä mielessä, esimerkiksi Ronnie O’Sullivan saa yleisesti ottaen pienemmät kertoimet mihin tahansa vetoon, kuin esimerkiksi Neil Robertson, vaikka käytännössä pelaajat ovat taidoiltaan identtisiä. Loppupeleissä ajankohtainen vire on huomattavasti tärkeämpi metriikka, kuin yksinkertaisesti ranking-sijoituksen katsominen (kun puhutaan korkeasta rankingista).

Tietyt pelaajat kuitenkin viihtyvät pidemmissä otteluissa, ja turnausformaateissa, ja nämäkin asiat on hyvä ottaa huomioon.

Muista myös, että turnauskaavio kun jaetaan kahtia, on järkevintä laittaa turnausvoittajaveto molemmille puolille kaaviota. Eli kaksi turnausvetoa on usein fiksu lähtökohta. On myös järkevää seurata karsintoja, mikäli halutaan saada vihjeitä ottelijoiden vireistä.

Mikäli Neil Robertson vain osallistuisi turnaukseen, veikkaisimme häntä voittajaksi. Näin ei kuitenkaan ole, ja seuraava veikkauksemme olisi niin ikään kovassa iskussa oleva Barry Hawkins. Barry Hawkins ei ole mikään sarjavoittaja (voittanut kolme ranking-turnausta urallaan), vaan tekee tasaista tahtia hyvää tulosta, ja näin on ollut etenkin viime aikoina. Kertoimien puolesta myös Hawkins on varmasti myös hyvä valinta. Suurin este kuitenkin Hawkinsille on ehdottomasti O’Sullivan: Heidän keskinäinen otteluhistoria on 3–16 (O’Sullivanille).

Myös Judd Trump on hyvä veto turnaukseen, tosin tässä kohtaa kertoimet tulevat laskemaan. Vaikka Trump suli pahasti maailmanmestaruuskisojen finaalissa O’Sullivania vastaan, on heidän keskinäinen otteluhistoria tasan 15–15, eli mistään kryptoniitistä ei voida puhua.

Tietysti siis O’Sullivan on aina hyvä veto jokaiseen turnaukseen, mutta kertoimien puolesta on vaikea saada rahalle vastinetta, ainakin turnausvedossa.

Vedot Snooker European Masters otteluihin suoraan LV BETiltä

LV BETin vedonlyöntiportaali tarjoaa paljon erilaisia vedonlyöntimuotoja myös European Masters -turnaukseen. Löydät toki myös tulevat snookerin suurturnaukset valikoimastamme. Jos taas pidit lukemastasi artikkelista, löydät lisää vetovinkkejä täältä urheilublogistamme.

Sanoisimme siis itse Barry Hawkinsin tai Judd Trumpin voittavan nämä karkelot, mutta kuten historia osoitti viime vuonnakin, on snookerin maailmassa kaikki mahdollista. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *