Mestarien liigan kallein aloituskokoonpano

Mestarien liigan kallein aloituskokoonpano

UEFA Champions League - League's most valuable XIJalkapallobisnes ja inflaatio ovat todellisia asioita, ja pelaajien hinnat sekä palkat ovat nousseet hurjasti viime vuosikymmenillä. Jos siis lähdetään tekemään kalleinta kokoonpanoa, on joukkueessa lähinnä vain nykypäivän aktiivisia pelureita. Kuuluisat jalkapalloilijat eivät välttämättä mahdu tähän listaan. Kokoonpanoksi otamme klassisen 4-4-2 ryhmityksen, vaikkei se edusta nykypäivän strategioita. Tämä on lähinnä siksi, että saamme tasapainoisen listan.

Jos pidät lukemastasi artikkelista, löydät lisää materiaalia LV BETin urheilublogistamme. Vedot jalkapalloon ja mestarien liigaan saat taas vedonlyöntisivustoltamme kiinnitettyä.

  • Mestarien liigan arvokkain 11: Kaikki lähtee omasta päästä
  • Mestarien liigan arvokkain 11: Keskikentälle laitetaan 4 pelaajaa
  • Mestarien liigan arvokkain 11: Hyökkäyspään kaksi viimeistelijää

Jalkapallon mestarien liigan arvokkain 11: Maalivahti ja puolustuspää

Kun lähdetään rakentamaan 11-miehen aloituskokoonpanoa, on hyvä aloittaa maalivahdista. Maalivahdit eivät tunnetusti ole pelaajamarkkinoiden kalleimpia tähtiä, eivätkä palkatkaan kohoa aivan huippupelaajien tasolle. Tällä hetkellä arvoltaan kallein jalkapallomaalivahti on Real Madridin belgialainen Thibaut Courtois, jonka hintalappu on jossain 80 miljoonan euron paikkeilla. Lähellä ovat myös nykymaalivahdit kuten Ederson, Alisson ja Gianluigi Donnarumma.

Kun taas katsotaan kalleimpia diilejä, on Kepa Arrizabalaga (Bilboasta Chelseaan) edelleen kallein diili, ja tämä maksoi lontoolaisille 71 miljoonaa puntaa vuonna 2018. Kepa kuitenkin floppasi hintalappuunsa nähden, ja täten emme voi laittaa häntä aloituskokoonpanoon. Aloittava maalivahti joukkueessamme on siis Courtois ja Alisson Becker olisi kakkosmaalivahti. Kolmanneksi maalivahdiksi laittaisimme legendaarisen Gianluigi Buffonin, joka nykyisin toimisi lähinnä pukukoppimiehenä.

Puolustajia otamme standardimallin mukaisesti 4 tähän kokoonpanoon. Hinnaltaan neljä kalleinta puolustajaa olisivat Harry Maguire, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk ja Lucas Hernandez. Harry Maguire ei kuitenkaan mahdu tähän kokoonpanoon, kun otetaan huomioon myös ”arvokkuus”. Toppareiksi siis laittaisimme van Dijkin ja de Ligtin. Hollantilaiskemia olisi vain plussaa tässä vaiheessa.

Laitapakeiksi vasemmalle menee Lucas Hernandez, josta Bayern pulitti pari vuotta sitten 68 miljoonaa puntaa. Oikealle laidalle menee taas Manchester Cityn 65 miljoonan euron hankinta Joao Cancelo.

Jalkapallon mestarien liigan arvokkain 11: Keskikenttä ja laidat

Keskikentällekin laitamme yhteensä 4 pelaajaa: Kaksi keskikentän keskiöön ja kaksi laidoille, joskin nämä laitapelaajat laskettaisiin nykypäivänä hyökkääjiksi. Aloitetaan vasemmasta laidasta, johon kuuluu Jack Grealish, pelaaja, josta City pulitti rapeat 80 miljoonaa euroa. Oikealle laidalle voitaisiin heittää moniakin pelaajia. Liverpoolin Mohammed Salah menisi oikealle laidalle, tosin Federico Chiesa tulee ohittamaan pelaajan parin vuoden sisällä arvossaan mitä todennäköisimmin.

Muita huomionarvoisia pelaajia laidoille ovat pelaajat kuten Neymar (joka maksoi 222 miljoonaa euroa PSG:lle vuonna 2017).

Keskikentän keskiöön otetaan yksi hyökkäysvoittoisempi pelaaja, ja toinen puolustavampi. Puolustavampi pelaaja on joko Liverpoolin Fabinho (noin 70 miljoonan euron mies) taikka Manchseter United Casemiro, joka kantaa lähes identtistä hintalappua.

Keskikentän hyökkäyspäässä enemmän loihtivat pelaajat ovat vaikeammin päätettävissä: Kevin de Bruyne, Mason Mount, Frenkie de Jong, Bruno Fernandes, Bernardo Silva ja Phil Foden ovat kaikki erittäin kovan hintalapun omaavia pelaajia, mutta yleisesti arvokkain keskikenttäpelaaja koko nykyjalkapalloilussa – sen on pakko olla Kevin de Bruyne, sillä hän on näistä pelaajista ylivoimaisesti kokonaisvaltaisin paketti.

Keskikentällä on myös muita kalliita pelaajia, joita voisimme lisätä kentälle puhtaasti hinnan puolesta, mutta yksinkertaisesti näytöt eivät riitä: Paul Pogba on kallis floppi, ja Philip Coutinho toki pelasi hienosti Liverpoolissa, mutta alisuoritti huomattavasti taas Barcelonassa, ja on otettava huomioon, että kun pelaaja myytiin Barcelonaan 2018, oli hänen hintalappu tällöin järkyttävä 145 miljoonaa euroa.

Zinedine Zidane oli pitkään historian kallein pelaaja: Kun hän myytiin Juventuksesta Real Madridiin, rikottiin tuolloin maailmanennätys, ja 77,5 miljoonan euron hintalappu ei tänä päivänäkään ole mikään vitsi.

Jalkapallon mestarien liigan arvokkain 11: Kaksi hyökkääjää

Keskushyökkääjien suhteen on aloitettava maailman kalleimmasta jalkapalloilijasta, eli Kylian Mbappesta. Todellinen hintalappu kaverille olisi kysymysmerkki, mutta puhutaan varmaankin yli 200 miljoonan euron sijoituksesta. Hän teki myös mestarien liiga 2021:ssä järkyttävät tehot, vaikkakin PSG putosi aivan liian aikaisin. Ketä peluri sitten tähän Mbappen rinnalle laitettaisiin?

Vaihtoehtoja on todellakin monia. Käytännössä Cristiano Ronaldo voitaisiin heittää siihen, joskin hänen hintansa ei nykypäivänä enää ole aivan niin massiivinen, ja vuonna 2018 hän maksoi 100 miljoonaa Juventukselle.

Monelle kenties yllättäväkin nimi on Atletico Madridin 22-vuotias Joao Felix, ja kun mietitään kokoonpanoa, hän sopisi erittäin hyvin myös Mbappen rinnalle; hän nauttii niin sanotusta kakkoshyökkääjän pelipaikasta, joka sopisi 4-4-2 kokoonpanoomme hyvin. Felix maksoi Atletico Madridille 126 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Romelu Lukaku voitaisiin muuten laittaa tähän, mutta nolo reissu Chelseaan vuonna 2021 pilasi jossain määrin pelaajan maineen, ja hintalappu putosi hurjasti alle 100 miljoonan.

Darwin Nunez ja Erling Haaland mahtuisivat tähän kokoonpanoon varmasti parin vuoden sisällä, mutta eivät aivan vielä. Lewandowski ja Kane taas olisivat realistisempia pelaajia kärkeen, mutta kumpikaan ei koskaan ole tehnyt suursiirtoja huipussaan. Puolalaisen kohdalla hintalappu on jo pudonnut, sillä ikää alkaa olemaan, ja Kanen todellinen arvo on edelleen kysymysmerkki.

Suomalaiset jalkapalloilijat eivät ole rikkoneet kenenkään pankkia toistaiseksi: Roman Eremenko on listan ykkönen 12,9 miljoonan euron siirrolla Dynamo Kiovasta Rubin Kazaniin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *