UCI Road World Championships 2022

UCI maantiepyöräilyn MM-kisat 2022

2022 UCI Road World Championships WollongongAutolla noin puolentoista tunnin ajomatka Sydneystä etelään rannikkoa pitkin, ja päästään Wollongongin kaupunkiin. Kaupunki ei sinänsä ole merkittävä tietää, kun lähdetään miettimään Australian karttaa, mutta 18. syyskuuta ajetaan noin 300,000 tuhannen asukkaan kaupungin vyöhykkeillä UCI maantiepyöräilyn MM-kisat 2022.

Jos pidät lukemastasi, löydät lisää vedonlyöntivinkkelillä varustettuja urheiluanalyysejä LV BET urheilublogistamme!

  • UCI Road World Championships 2022: Maantiepyöräilyä Australian itärannikolla
  • UCI Road World Championships 2022: Vedonlyöntivinkit
  • Vedot pyöräilykilpailuihin suoraan LV BETiltä

UCI Road World Championships 2022: Maantiepyöräilyä Australian itärannikolla

Maantiepyöräilyn MM-kisat 2022 ajetaan siis Australiassa, ja tapahtuma pitää yhteensä sisällään 11 kilpailua. Nämä ovat miesten sekä naisten eliittitaso, miesten alle 23-vuotiaiden kilpailut, poikien ja tyttöjen kilpailut, sekä sekaviestikilpailu.

Näistä huomionarvoisin on tietysti miesten ja naisten eliittitason kilpailu. Eliittitason rata alkaa Helensburghista, joka on noin 30 kilometriä pohjoiseen Wollongongista. Tämän jälkeen kierretään kilpailulle monumentaalisen tärkeää Mount Keiraa noin 34 kilometriä. Keiran kierroksen jälkeen ajetaan kierroksia itse Wollongongin kaupunkiajossa. Eliittirata on yhteensä suhteellisen vuoristoinen; esimerkiksi miesten puolella noustaan mäkeä yhteensä noin 4000 metriä 266 kilometrin ajossa. Yhteensä miesten rata on noin 100 kilometriä pidempi kuin naisten rata, mutta molemmat ajavat yhden kierroksen Mount Keiran ympäri. Miehet sen sijaan ajavat 12 kierrosta Woolongongin kaupunkiajoa, kun taas naiset ajavat tätä 6 kierrosta.

Vain ja ainoastaan miesten ja naisten eliittipuolella ajetaan Mount Keiran kierros. Kaikki muut sarjat ja ikäluokat ajavat käytännössä kaupunkiajoa eri kierrosmäärineen.

Maantiepyöräilyn MM-kisat 2021 ajettiin Belgian Flandersin alueella. Tällöin miesten kilpailun voitti ranskalainen Julian Alaphilippe. Hopeaa ja pronssia taas voittivat Hollannin Dylan Van Baarle sekä tanskalainen Michael Valgren. Naisten puolella taas voiton vei erittäin tiukan kilpailun jälkeen italian Elisa Balsamo. Marianne Vos Hollannista jäi alle sekunnin päähän hopeasijalle, ja pronssin napannut Katarzyna Newiadoma oli hivenen yli sekunnin jäljessä ykköspaikasta. Sekaviestin mitalit menivät kirkkausjärjestyksessä Saksa, Hollanti ja Italia. Mitalitaulukossa Italia voitti 3 kultaa ja yhden pronssin. Tanska voitti 2 kultaa ja yhden pronssin. Muut maat voittivat korkeintaan yhden kultamitalin. Hollanti vei yhteensä 6 mitalia kotiinsa maantiepyöräilyn MM-2021 kisoista.

UCI Road World Championships 2022: Vedonlyöntivinkit

Keskitymme pääasiallisesti siis miesten ja naisten eliittikilpailuihin, sekä sekaviestiin. Alle 23-vuotiaiden, sekä erityisesti junioreiden puolella toiminta on huomattavasti ailahtelevampaa kuin aikuisten kilpailuissa.

Voimme aloittaa analysoimaan ennakkosuosikkeja kertomalla maakohtaisista voimasuhteista maantiepyöräilyssä. Hallitseva mestari on Saksa, tosin olisi melkoinen yllätys jos Saksa voittaisi jälleen sekaviestissä. Suuremmat, todelliset ennakkosuosikit ovat varmastikin maat kuten Italia, Hollanti ja Ranska. Suomen pyöräily on valitettavasti sen verran heikolla tasolla ettei Suomen joukkuetta turnauksessa nähdä, vaikka esimerkiksi Viro osallistui viime vuonna kilpailuihin (ja voitti jopa yhden pronssimitalin).

Miesten maantiepyöräilyssä on toki hiukan erilaiset voimasuhteet ja ennakkoasetelmat kuin esimerkiksi naisten puolella. Miesten ensimmäinen kova nimi on ranskan Julian Alaphilippe, joka erikoistuu etenkin lyhyiden, mutta jyrkkien mäkien radoilla. Mestaruuksia kaverilla on nimeensä useita, niin maantiepyöräilyn kuin kilpapyöräilynkin osalta. Esimerkiksi Tour De Francesta kaveri on napannut urallaan tähän mennessä yhteensä kuuden yksittäisen tason voittoa. Tänäkin vuonna Alaphilippe on ehdottomasti yksi ennakkosuosikeista.

Kenties kuitenkin jopa häntäkin kuumempi pyöräilijä tällä hetkellä on Hollannin 30-vuotias Dylan van Baarle, joka ajaa tällä hetkellä uransa parhaita tuloksia. Vuonna 2022 esimerkiksi ensimmäinen sija Paris–Roubaix -kilpailussa, ja toinen sija Tour of Flanderssissa ovat kovia suoritteita. Vuonna 2021 taas Dwars door Vlaanderenin voitto ja tietysti UCI maailmanmestaruuskilpailuiden toinen sija. Joko van Baarle pystyy voittamaan maailmanmestaruuden?

Tanskan niin ikään 30-vuotias Michael Valgren veti myös huikean kauden vuotena 2021. Coppa Sabatinin voitto, Giro della Toscanan voitto sekä kolmas sija maailmanmestaruuskisoissa ovat esimerkkejä kaverin viimeaikaisesta palkintokaapista. Mikäli kertoimet suosivat tanskalaista pyöräilijää, suosittelemme pienen vedon laittamista myös hänen kohdalleen.

Kuinka sitten naisten eliittipuolella ovat ennakkosuosikkien laita? Naisten puolella ennakkosuosikit ovat jopa vahvemmin tiedossa kuin miehillä. Vaikka hollantilaiset ovat pääasiassa kovia pyöräilijöitä naisilla, on yksi suurimpia ennakkosuosikkeja ehdottomasti puolustava mestari Elisa Balsamo, joka on vasta 24-vuotias, mutta voittanut huikean määrän jo palkintoja urallaan. Pelkästään vuonna 2022 on tullut huikeat viisi ykkössijaa tärkeissä kilpaluissa kuten Trofeo Alfredo Binda, Gent–Wevelgem ja Classic Brugge–De Panne.

Musta hevonen naisten puolella voisi olla puolan Katarzyna Newiadoma, joka on tehnyt tasaisen hyvää tulosta tänä vuonna. Vaikkei voittoa ole vielä suuresta kilpailusta vuonna 2022 tullut, on top-10 sijoituksia tullut jo lähes kymmenittäin. Kolmossija UCI The Women’s Tour -kilpailussa Britanniassa on kenties tämän vuoden kohokohta.  

Vedot pyöräilykilpailuihin suoraan LV BETiltä

LV BET tarjoaa UCI Road World Championships 2022 -kisoihin vedonlyöntikohteet hyvillä kertoimilla. Koko urheiluvuosi on myös täynnä muita huikeita pyöräilytapahtumia, ja LV BET tulee tarjoamaan jokaiseen omat kohteet ja analyysit.

Täältä urheilublogistamme löydät hyviä vinkkejä joka lähtöön – oli kyse sitten pyöräilystä tai muusta urheilusta. Me pyrimme analysoimaan kilpaluita parhaamme mukaisesti, ja tarjoamme vedonlyöntivinkit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *