F1: Italian Grand Prix 2022

F1: Italian Grand Prix 2022

Italian Grand Prix 2022 - F1 RaceItalian GP:n aika-ajot lähtevät käyntiin 10. syyskuuta, ja itse kisa ajetaan luonnollisesti seuraavana päivänä. Koska kuitenkin me täällä LV BETillä mietimme vedonlyöntiä, on myös tärkeätä katsoa vapaat harjoitukset alkaen 9. syyskuuta. 53 kierrosta sisältävä Italian GP eli Monza on tunnettu osa kisakalenteria, ja löydämme kisaan paljon dataa sekä historiaa jota voimme hyödyntää kun laitamme vedot kiinni.

Löydät lisää F1-artikkeleita ja paljon muuta urheiluanalyysiä LV BET urheilublogistamme.

  • F1 Italian Grand Prix 2022: Viidenneksi vanhin Grand Prix
  • F1 Italian Grand Prix 2022: Vedonlyöntivinkit
  • Vedot Formula 1 -kisoihin LV BETiltä

F1 Italian Grand Prix 2022: Viidenneksi vanhin Grand Prix

Italian Grand Prix ajettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1921, noin 30 vuotta ennen kuin Formula 1:sen maailmanmestaruuskisat tunnettiin nykyformaateissaan. Italian Grand Prix kääntyy myös Monzan GP:ksi, sillä kaikki Italian GP:t ovat järjestetty kyseisellä radalla (pois lukien vuosi 1980). Arvokkuudeltaan Monzan GP on lähellä esimerkiksi tennismaailman Wimbledonia. Historiaa kisasta löytyy huomattavasti, ja tämä auttaa kun lähdetään myöhemmin analysoimaan vedonlyöntivinkkejä tulevaan kisaan.

Monza tunnetaan myös eräänlaisena Ferrarin kotikisana, mitä tulee valmistajien kamppailuihin. Vuonna 2022 on Ferrari vain hivenen verran Red Bullia hitaampi talli, joten pientä yllätyspotentiaaliakin löytyy kisasta. F1 Italian GP 2021 vuotena oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että Lewis Hamilton ja Max Verstappen kolaroivat keskenään. Tämän ansiosta McLaren-Mercedes otti kaksoisvoiton. Lando Norris erittäin lähellä tallikaveriaan, ja olisi voinut jopa ohittaa Daniel Ricciardon. McLaren kuitenkin tallina päätti välttää samankaltaista kohtaloa kuin Verstappenin ja Hamiltonin kohdalla, ja tärkeämpää oli varmistaa kaksoisvoitto. Valtteri Bottas ajoi Mercedeksellään kolmanneksi, ja Ferrarit (Leclerc ja Sainz) jäivät sijoille 4 ja 6.

F1 Monza lähtöjärjestys tuolloin oli Bottas (1), Hamilton (2) ja Verstappen (3). Tosin Bottas menetti paalupaikkansa sääntörikkomuksen vuoksi, ja lopulta aloitti kisan vasta sijalta 19. Käytännössä emme kuitenkaan päässeet siis näkemään esimerkiksi Verstappenin todellista vauhtia vielä vuonna 2021 radalla. Sama pätee myös Hamiltoniin, tosin brittiläisen auto ei tänä vuonna ole yleisesti aivan palkintopallitasoa. Viime vuoden F1 Monza oli melkoinen sekasotku, ja tänä vuonna moni lähtee varmasti kisaan haluten suoraviivaisempaa ja reilumpaa kilpailua. Viime vuonna myös esimerkiksi Mercedes oli niin nopea auto Ferrariin verrattaessa, että vaikka Bottas lähti paikalta 19 kilpailuun, tuli hän silti ohitse molempien Ferrari-kuskien, jotka aloittivat paikoilta 5 ja 6.

Ferrari siis toivoo varmasti parempaa suoritusta tämän F1 2021 vuoden kilpailuun.

F1 Italian Grand Prix 2022: Vedonlyöntivinkit

Ennen Italiaa ajetaan vielä Ranskan, Unkarin, Belgian ja Hollannin Grand Prixit. Kirjoitushetkellä Ranskan aika-ajoissa kenties hivenen yllättäenkin Charles Leclerc Ferrarilta voitti itselleen paalupaikan, ja Red Bullin molemmat kuskit (Verstappen ja Perez) ovat heti perässä. Mikäli Ferrari pystyy suorittamaan samalla tasolla, ja pystyy voittamaan paalupaikkoja muistakin kilpailuista ennen Monzaa, voi Italian GP:n kohdalla homma olla jo todella tasainen Ferrarin ja Red Bullin välillä. Alkukausi nimittäin on mennyt enemmän Red Bullin puolelle voimasuhteissa. Esimerkiksi jo kuitenkin Itävallassa Leclerc pystyi voittamaan kilpailun, ja käytännössä Ferrarin ja Red Bullin kilpailu on tässä vaiheessa erittäin tiukka. Koska 2021 Italian GP oli niin sekava, on myöskin vaikea sanoa tarkalleen tämänhetkisten kuskien vireitä radalla. Lando Norris on kuitenkin yksi, joka täytyy nostaa mustana hevosena kenties jopa palkintopalleille saakka. Vuonna 2021 Lando Norris oli huomattavasti Ricciardoa nopeampi Italiassa, ja etenkin tänä vuonna on nähty, kuinka paljon nopeampi Norris oikeasti on verrattuna Ricciardoon.

Muuten kilpailu käydään mitä todennäköisimmin Leclercin ja Verstappenin välillä. Kumpi näistä käytännössä voittaa, on lähes kolikonheitto tällä hetkellä. Sanoisimme kuitenkin itse vetoon seuraavanlaiset kuskit: Verstappen (1), Leclerc (2) ja Lando Norris (3). Myös Lewis Hamilton on osoittanut olevansa kelpo kuski Italiassa, ja käytännössä Hamiltonia voidaan povata kolmannelle sijalle Norriksen paikalle. On myös toki mahdollista, että Carlos Sainz tai Sergio Perez yltävät palkintopalleille, vaikkei viime vuonna kilpailu sujunutkaan aivan toivotulla tavalla.

Kuten viime vuonnakin tuli kuitenkin nähtyä, on Monzassa kaikki mahdollista. Jos kärkipäässä sattuu kolari kuten viime vuonna, menevät vedot aivan uusiksi. Sergio Perez nousee tällöin varmasti palkintopallisijoituksille, mikäli esimerkiksi Verstappen keskeyttää kilpailun. Kaiken kaikkiaan Leclerc vaikuttaa nopeimmalta kuskilta, joskin Ferrari on autona hivenen Red Bullia jälkijunassa. Ferrarin kuskien välillä on selkeä hierarkia, ja Carlos Sainz toimii ehdottomana kakkoskuskina Leclercin jälkeen. Red Bullillakin ykköskuski on Verstappen, tosin tällä tallilla erot ovat hivenen pienemmät kuin Ferrarilla.

Vedot Formula 1 -kisoihin LV BETiltä

Formula 1 on yksi vedonlyönnin huippulajeja, ja kilpailuvoittajavedot sekä palkintopallivedot ovat suosittuja joka vuosi.

Formula 1 eli F1 kilpailuihin saadaan vedot helposti LV BETiltä. Kaikki Grand Prixit tarjotaan vedonlyöntikohteina, ja kertoimet ovat varmasti kilpailukykyisiä kauttaaltaan.

Jos taas etsit lisää vedonlyöntianalyyseja ja ennakoita tuleviin F1-kilpailuihin sekä muuhun urheiluun, löydät ne kaikki LV BET urheilublogistamme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *