Vuelta a Espana 2022

Vuelta a Espana 2022

Vuelta a Espana 2022: Route and stagesLa Vuelta” on tuleva kolmen viikon pyöräilykilpailu, joka käydään Hollannin, Belgian ja (pääosin) Espanjan välillä. Pyöräily aloitetaan 19. elokuuta Utrechtissa, ja yli 3000 kilometriä myöhemmin se päättyy Madridissa 11. syyskuuta. Vuelta a Espana on pyöräilykalenterin kolmas – ja viimeinen – Grand Tour -ajo.

Jos pidät lukemastasi, löydät lisää analyyseja kattavasti tulevista urheilutapahtumista LV BET urheilublogistamme.

  • Vuelta a Espana on yksi tärkeimmistä pyöräilytapahtumista
  • Vuelta a Espana 2022: Vedonlyönti ja ennakkoasetelmat
  • Vuelta a Espana 2022: Vedot suoraan LV BETitlä

Vuelta a Espana on yksi tärkeimmistä pyöräilytapahtumista

Vuelta a Espanaa on ajettu vuodesta 1935 lähtien; kilpapyöräilyn juuret ovat hyvin pitkällä, ja se auttaa meitä datan etsimisessä mitä tulee vetoihin.

Vuonna 2022 La Vuelta lähtee käyntiin Alankomaista. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että kisan alkuvaiheet ovat vielä hyvin tasaista reittiä ilman suurempaa elevaatiota. Koska kilpailu kuitenkin pitää sisällään hurjat 21 eri vaihetta, löytyy kilpailusta monipuolisuutta uskomattomalla tavalla.

Hyvin nopeasti jo neljäntenä päivänä siirrytään Espanjaan, jossa sitten ajellaan ympäri maata hyvin laajasti aina Valenciasta Baskimaahan ja Madridiin.

Vuelta a Espana kuuluu Grand Tour -kilpailuihin yhdessä Tour de Francen ja Giro d’Italian kanssa. Kyseessä on siis pisteiden kannalta erittäin tärkeä kilpailu, ja kaikki kovimmat kilpailijat sekä tallit osallistuvat varmasti kilpailuun mukaan. Aktiivisista kilpailijoista vain englantilainen 37-vuotias legendaarinen sprintteri Mark Cavendish on voittanut pistemäärällään kaikki Grand Tour -kilpailut.

Vuelta a Espana vuonna 2021 oli niin ikään historiallinen tapahtuma, sillä Slovenian Primoz Roglic voitti kolmatta kertaa putkeen kilpailun; vain kaksi muuta kilpailijaa on pystynyt siihen läpi historian (Roberto Heras ja Tony Rominger). Pistevoitto meni taas Hollanin Fabio Jakobsenille. Vuelta a Espana 2020 päättyi siis jälleen Primoz Roglicin voittoon, joskin kyseinen kilpailu voitettiin vain muutamilla sadasosasekunneilla. Toiseksi jäi tuolloin Kolumbian Richard Carapaz, joka on niin ikään kovaa valuuttaa kun lähdetään tekemään vetoja 2022 vuoden editioon.

Tänä vuonna Primoz Roglic tulee varmasti hakemaan neljättä peräkkäistä voittoaan, sillä tuolloin hän olisi myös tasoissa eniten voittaneiden kanssa kautta historian. Ketään ei myöskään ole voittanut kilpailua neljättä kertaa peräkkäin kautta historian.

Muitakin varteenotettavia kilpailijoita toki löytyy voittajaksi, joista muutamat olemmekin jo maininneet. Esimerkiksi espanjan Alejandro Valverde ja saksan John Degenkolb ovat historiallisesti kovia kilpailijoita tässä Vueltassa. Seuraavassa osiossa kuitenkin katselemme tarkemmin ennakkosuosikkeja.

Vuelta a Espana 2022: Vedonlyönti ja ennakkoasetelmat

Heille jotka ovat uusia vedonlyöjiä pyöräilyn parissa, on suositeltavaa yksinkertaisesti veikata kilpailun voittajaa. Tämä on siis ”kokonaiskilpailun” voittaja. Tämän lisäksi pyöräilyssä on esimerkiksi mäkikilpailun voittaja erikseen, joka taas on vedonlyöjälle jo käytännössä aivan eri laji. Voidaan myös lyödä vetoa pistekilpailun voittajasta. Voisi olettaa, että kokonaiskilpailun voittaja on myös pistekilpailun voittaja, mutta näin ei aina ole. Pisteitä jaellaan siis etappien mukaan, ja kun kyseessä on näinkin pitkä kilpailu, on kyseessä taas eri aspekti pyöräilyn maailmassa. Myös joukkuekilpailun voittajaa voidaan veikata, eli toisin sanoen tallia, joka kerää eniten pisteitä kisassa.

Mitä kuitenkin tulee itse kokonaiskilpailun voittoon, löytyy muutamat selkeät ennakkosuosikit.

Suurimman suosikin on varmasti oltava siis Primoz Roglic, yksinkertaisesti siksi että hän on voittanut kilpailun kolme vuotta putkeen. Neljäs voitto kylkiäisiksi olisi jo niin kova meriitti, että historiankirjoihin jäätäisiin pitkiksi ajoiksi. Tästä syystä kilpailijalla on motivaatiota varmasti enemmän kuin jopa normaalisti, tähän on valmistauduttu huolella. Tässä siis meidän ”varma” veto, mutta kovia haastajiakin toki löytyy.

Esimerkiksi Richard Carapazia pidetään yhtenä tämän hetken kovavireisimpänä pyöräilijänä. Hän kuroo kilpailijoitaan eritoten mäkiradoilla. Vuelta on kuitenkin tasapainoinen kilpailu, jossa sekä sprintterit ja mäkierikoistujat voivat menestyä yhtä lailla.

Toinen tärkeä mainittava on Alejandro Valverde, joka on jäänyt useaan otteeseen toiselle tai kolmannelle sijalle, mutta voittanut pistekilpailun useaan otteeseen. Jos siis pistekilpailua lähdetään veikkaamaan, olisi tässä yksi hyvä veto. Valverde on hyvin tasapainoinen kilpailija, ja Vuelta Espana reitti sopii juuri hänen kaltaiselleen kilpailijalle mainiosti.

Chris Froome on myös erittäin hyvä veto aina pidemmissä kilpailuissa: Kokonaiskilpailun voitto on tullut La Vueltassa kahteen otteeseen. Myös Tour De France on voitettu neljästi, sekä Giro D’Italia viimein vuonna 2018. Moni voisi kuitenkin sanoa, että tämän kilpailijan huippu on mennyt jo ohitse; vuonna 2019 hän joutui onnettomuuteen kilpailussa, eikä ole ollut entisensä sen jälkeen. Olisi silti huono idea poissulkea Froome täysin kuvioista.

Vuelta a Espana 2022: Vedot suoraan LV BETiltä

Vaikka Suomen pyöräily onkin täyttä kuraa kilpatasolla, voidaan jännitettä hakea perehtymällä maailman jätteihin. Moni pitää pyöräilyä tylsänä lajina, mutta etenkin vedonlyömisen kannalta on kyseessä adrenaliinia täynnä oleva urheilulaji.

Mielestämme saimme tuotua esille muutamia ennakkosuosikkeja ja mielenkiintoisia kilpailijoita joita pitää silmällä Vueltassa. Vedonlyönti Vuelta a Espana -kilpailussa on helppoa suoraan LV BET vedonlyöntiportaalin kautta.

Jos taas pidit lukemastasi muuten, löydät laajamittaisesti eri urheilulajien- ja tapahtumien analyysejä LV BET urheilublogistamme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *