Poland Speedway Grand Prix: Wroclaw

Poland Speedway Grand Prix: Wroclaw

2022 Betard Speedway Grand Prix of Poland WrocławPuola on yksi tärkeimpiä Speedwayn fanikansoja, ja Speedwayn Grand Prixiin kuuluukin yhteensä jopa kolme Puolan maaperällä ajettavaa kilpailua. Wroclaw on näistä GP-ajoista kahdeksas, ja se on lajin ammattilaisten sekä fanien keskuudessa jo lähes legendaarinen statukseltaan. 27. elokuuta lähdetään sitä ajamaan, ja seuraavaksi katsotaan vedonlyönnin kannalta vinkkeleitä kisaan.

LVBET tarjoaa vedonlyöntialustallaan kilpailukykyiset vedot ja kohteet Speedwayn Grand Prix -kilpailuihin. Urheilublogistamme löydät taas hyviä vinkkejä ja analyysejä eri urheilutapahtumiin.

  • Poland Speedway Grand Prix: Wroclawissa jo vuodesta 1995
  • Poland Speedway Grand Prix Wroclaw: Vedonlyöntianalyysi ja ennakkosuosikit
  • Vedot FIM Speedway Grand Prix -kilpailuihin suoraan LVBETiltä

Wroclawin olympiastadionilla Speedwaytä jo vuodesta 1995

FIM Speedway on korkein ja tärkein ammattilaistaso Speedway moottoriurheilussa. Wroclawin olympiastadionin Grand Prix kuuluu ehdottomasti lajin kuuluisimpiin kilpailuihin. Areena on vastikään modernisoitu vuonna 2017, ja täten se luo erittäin ideaaliset olosuhteet Speedway kilpailuihin. Lyhykäisyydessä Speedway on moottoripyörälaji, jossa pyörissä ei ole lainkaan jarruja. Lajissa siis driftataan kurveissa niin, että Speedway pyörää kallistetaan maata kohti. Tämä tekeekin lajista melkoisen huikeaa katsottavaa heti ensisilmäyksellä etenkin uusille lajin ystäville.

Viime kerralla kun Wroclawissa ajettiin vuonna 2021, meni ykkössija puolalaiskiihdyttäjälle, Bartosz Zmarzlikille. Samassa kisassa toiselle sijalle ylsi Artem Laguta, joka lopulta voittikin koko vuoden 2021 maailmanmestaruuden FIM Speedwayssä. Valitettavasti hän ei kuitenkaan pääse puolustamaan mestaruuttaan kaudella 2022, sillä myös moottoriurheilussa on toistaiseksi kilpailukielto venäläisille kuskeille. Kolmossija meni taas tanskalaiselle Leon Madsenille, ja nelossijalle jäi brittiläinen Tai Woffinden. Puola, Ruotsi ja Tanska ovatkin historiallisesti hyvin menestyneitä maita Speedwayn parissa. Lajia on aikoinaan harrastettu virallisesti suomessakin Tampereella, mutta yleisesti laji ei jostain syystä ole koskaan kunnolla lyönyt läpi. Kenties suomen moottoriurheilukansa onkin enemmän F1:sen ja WRC-rallin seuraajia. Vedonlyömisen kannalta kuitenkin Speedway tarjoaa hyvin paljon mielenkiintoista sisältöä, ja itse FIM Speedway maailmanmestaruuskalenteri on yllättävänkin hyvin rakennettu.

Toki Cardiffin GP tulee kertomaan meille vielä lisää kuskien vireestä, mutta yleiskuva on selkeä tällä hetkellä. Kovia suoritteita odotetaan muun muassa Martin Vaculikilta, Bartosz Zmarzlikilta, Leon Madsenilta, Patryk Dudekilta sekä Maciej Janowskilta. Tällä hetkellä maailmanmestaruustaulukon kärjestä löytääkin itsensä Zmarzlik, joka johtaa viiden GP:n jälkeen 18 pisteen erolla. Koska kuitenkin FIM Speedwayssä ykkössija antaa 20 pistettä ja kakkossija 18 pistettä, on kaikki muutokset vielä hyvin mahdollisia taulukossa.

Esimerkiksi Patryk Dudek on ajanut itselleen 34 pistettä kahdesta viimeisestä GP:stä alkukauden pettymyksen jälkeen. Kenties kuitenkin yllättävää, eivät puolalaiset ole vielä pystyneet voittamaan Varsovassa tai Gorzowissa tällä kaudella – kenties Wroclawissa viimein?

Poland Speedway Grand Prix Wroclaw: Vedonlyöntivinkit, ennakkosuosikit ja kohteet

Ensimmäisenä lähtisimme katsomaan puolalaisen Bartosz Zmarzlikin otteita FIM Speedwayssä tähän mennessä. Kausi alkoi heti voitolla Kroatiassa, ja kaksi seuraavaa GP:tä tuli semifinaalipaikka. Näistä netottiin molemmista 12 pistettä, jotka ovat elintärkeitä Zmarzlikille, mikäli hän aikoo mestaruuden viedä. Saksan Teterovissa, eli neljännessä GP:ssä tuli kakkossija, ja sen jälkeen puolan Gorzowissa kolmossija. Mikäli Cardiffissa ei tapahdu minkäänlaisia yllätyksiä, odotamme Zmarzlikin yltävän kolmen parhaan joukkoon myös Wroclawissa, joten tästä heti pientä vedonlyöntikohdetta jokaiselle.

Toisena on otettava tähtäimeen Martin Vaculik, jonka kausi on ollut hyvin ailahtelevainen. Prahassa kuitenkin tuli Vaculikille viimein kauden ensimmäinen ykkössija, ja Gorzowissa kakkossija. 32-vuotiaalta Vaculikilta pitäisi löytyä varmempaa otetta jatkoa varten, ja tämä onkin varmasti kuskilla tähtäimessä loppukauteen ajettaessa. Vaculik ei aivan kuitenkaan koskaan ole lunastanut paikkaansa eliittikuskina, vaan haastaa usein juurikin kolmen parhaan sijoituksista.

Maciej Janowski aloitti kauden erittäin terävästi. Kolmen ensimmäisen Grand Prixin jälkeen hän oli vielä paalupaikalla, mutta kaksi viimeistä GP:tä ovat olleet suurenmoisia pettymyksiä hänelle itselleen, kuten myös faneille. Janowskia ei kuitenkaan voida poissulkea milloinkaan kisoista ulos.

Anders Thomsen ja Leon Madsen ovat tanskalaisia kuskeja, jotka pystyvät voittamaan milloin tahansa. Madsen tunnetaan etenkin kylmäverisenä kuskina, ja tälläkin kaudella hän löytää itsensä toiselta sijalta maailmanmestaruustaulukosta. Anders Thomsen taas voitti hiukan yllättäenkin viime GP:n Gorzowissa, joten jatkuuko vire myös Varsovaan? Ruotsin Fredrik Lindgren on taas edelleen jahtaamassa kauden ensimmäistä voittoaan: kolmossija on tullut kaksi kertaa jo tällä kaudella, mutta se ei varmastikaan riitä. Sama tilanne on myös Tai Woffindenilla, jonka paras sijoitus kaudella toistaiseksi on toinen sija.

Patryk Dudek on viimeinen kuski, jota suosittelemme katsastamaan tarkemmin, sillä myös kertoimet ovat varmasti korkealla hänen kohdallaan.

Vedot FIM Speedway Grand Prix -kilpailuihin suoraan LVBETiltä

Me LVBETillä olemme suuria FIM Speedway GP:n faneja, ja siksi kirjoitammekin siitä useasti täällä urheilublogissamme. Ymmärrämme, että laji on valitettavan pienimuotoinen, joten se on meille tärkeää ylläpitää sen uutisointia. Tarjoamme tietysti myös vedonlyöntivinkkejä ja analyysejä tuleviin Grand Prix -ajoihin Speedwayssä. Löydät myös kaltaisia tekstejä liittyen muuhun urheiluun.

Itse kohteet kertoimillaan löydät suoraan vedonlyöntialustaltamme LVBET-sivustoltamme. Lähtisimme itse kisassa veikkaamaan Leon Madsenia, Patryk Dudekia, Tai Woffendia tai Fredrik Lindgreniä. Katsotaan kuinka Cardiffissa käy (josta olemme myös kirjoittaneet ennakon), ja toivotamme kaikille onnea vetoihin!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *