European Aquatics Championships – Rome 2022

European Aquatics Championships – Rome 2022

LEN European Aquatics Championships - Uima shortsit jalkaan saadaan pikkuhiljaa myös Suomen hiekkarannoilla, mutta Roomassa käydään vuoden 2022 European Aquatics Championships -kisat. Uintikisat lähetetään käyntiin 11. elokuuta, ja se huipentuu 21. elokuuta. Kymmenen päivän uintikilpailu joka sisältää koko Euroopan kovimmat kilpailijat on usealle alan fanille varsinaista herkkua.

LVBETin urheilublogi tarjoaa vedonlyöntianalyysejä eri urheilutapahtumiin, ja tämä Foro Italicon ja Ostian areenoilla järjestettävä uintitapahtuma ei ole poikkeus.

  • European Aquatics Championships Rome 2022: 1500 uimaria
  • European Aquatics Championships Rome 2022: Ennakkosuosikit ja vedonlyöntianalyysi
  • Vedot European Aquatics Championships -turnaukseen suoraan LVBETiltä

Uima allas kuhisee Roomassa elokuussa: 1500 ammattilaista mukana

FINA vesiurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut pitävät sisällään lähes 80 eri kilpailua muutamilla eri uima altailla. Urheilijoita saapuu jopa 50 eri maasta, ja mitaleita jaellaan yhteensä noin 230 kappaletta. Puitteet Roomassa ovat täydelliset näihin uintikilpailuihin. Uinnit käydään pääasiallisesti Stadio Del Nuoto -stadionilla. Tämän lisäksi mukaan mahtuu avoimen veden kilpailuita, sekä huikea hyppytornikilpailu. Myös ”artistinen uinti” kuuluu ohjelmaan Roomassa. 

Itse uintikilpailut käydään 11. elokuuta – 17. elokuuta. Kilpailijat kuten Gregorio Paltrinieri, David Popovici, Florian Wellbrock, Sarah Sjöström, Barbora Seemanova, Sarah Kohler, Mykhaylo Romanchuk, Simona Quadarella, Adam Peaty, Kristof Milak, Florent Manaudou ja Boglarka Kapas ovat kaikki turnaukseen osallistuvia huippu-uimareita – ja paljon lisääkin löytyy.

Artistinen uinti tai yksinkertaisesti taitouinti (joka joskus tunnettiin nimellä synkronisoitu uinti; FINA vaihtoi nimen 2017) on niin ikään osa kalenteria Roomassa. Nämä osat käydään 11. elokuuta – 15. elokuuta aikavälillä. He jotka eivät tiedä mistä ihmeestä on oikein kyse tässä lajissa, on kenties helpoin vertauskohde suomalaiselle kaunoluistelu, eli taitoluistelu. Taitouintia käydään soolona, pareittain, sekä suurempana tiiminä maakohtaisesti. Ideana on luoda teatterimainen esitys tyyli puhtaasti uima altaassa. Kuten myös taitoluistelussa, on artistisessa uinnissa tärkeässä roolissa myös musiikki.

Turnauksen loppuvaiheessa käydään vielä uimahyppykilpailut, ja tämä jos jokin on myös neutraalikatsojille erittäin viihdyttävä laji. Nimet kuten Alessandro De Rose, Gary Hunt, Jessica Macaulay ja Michal Navratil tulevat olemaan lähtökohtaisesti erityisen kovia kilpailijoita.

Turnaus kuitenkin päättyy 18. – 21. elokuuta avoimen veden uintihuipennukseen Lido Di Ostiassa välimeren rannikolla.

Vedonlyöntivinkit European Aquatics Championship Rome 2022 -turnaukseen

FINA maailmanmestaruuskilpailutkin useasti voittanut naisuimari on hyvä lähtökohta, kun lähdetään analysoimaan tekijöitä.

Naisten puolella 28-vuotias ruotsin Sarah Sjöström on ehdottomasti ennakkosuosikki etenkin sprintissä ja perhosuinnissa. Hän on tämänhetkisen maailmanennätyksen haltija sekä 50 ja 100 metrin eri uinneissa. Sjöström on myös ensimmäinen ruotsalaisnainen, joka on voittanut olympiakultaa. Yhteensä 10 henkilökohtaista maailmanmestaruuskultamitalia on niin ikään plakkarissa. Ainoastaan lajilegenda Michael Phelps on voittanut toistaiseksi enemmän maailmanmestaruusmitaleja kuin Sarah Sjöström, mutta tämäkin ennätys on edelleen rikottavissa. Vaikka Sjöströmin parhaat henkilökohtaiset suoritteet ovat vuosilta 2014-2017, ei hänen mitalitahti ole vielä hidastunut lainkaan. Ennätysten rikkominen alkoi hänellä jo 15-vuotiaana, mutta vielä 28-vuotiaanakin ennätyksiä rikotaan huimaa tahtia. Tässä siis ehdottomasti nimi joka kannattaa pitää mielessä Rooman 2022 Euroopan-mestaruuskilpailuissa.

Muita naishaastajia ovat muun muassa tsekkiläinen Barbora Seemanova, joka on vasta 22-vuotias, ja voittanut viimeksi kultamitalin Euroopan tasolla vuoden 2020 Budapestin kisoissa. Tällöin mitali tuli hänen parhaasta formaatista: 200 metrin vapaauinti. Ei pidä myöskään unohtaa 28-vuotiasta Sarah Kohleria saksasta, joka on kopannut tähän mennessä jo viisi mitalia Euroopan uima altaista. Vielä pakko mainita Italian Simone Quadarella, joka tulee varmasti nostamaan tasoaan kotiyleisönsä edessä. Häntä pidetään kenties välimeren naisten parhaana uimarina tällä hetkellä, ja on vielä kaiken lisäksi kotoisin juurikin Roomasta.

Miehillä yksi kohokohta on ehdottomasti englantilainen 27-vuotias Adam Peaty, joka on niin ikään olympiakultamitalisti. Kahdeksankertainen maailmanmestari ja 16-kertainen Euroopan-mestari brittiläisuimari lähtee edelleen vahvana ennakkosuosikkina kaikkiin kilpailuihin, joihin hän osallistuu. Valitettavasti Budapestin maailmanmestaruuskisat jäivät väliin vuonna 2022 loukkaantumisen vuoksi. 2021 oli kuitenkin juuri niin kova kausi Peatyltä, kuin voitaisiin olettaakin. Hän kuuluu miesten ehdottomaan eliittiin uintipiireissä, ja kenties jopa top-5 listaan koko maailmassa kautta aikojen.

Haastajina on kuitenkin niin ikään kovia kilpailijoita. Esimerkiksi 24-vuotias Florian Wellbrock on etenkin viime vuosina parantanut otteitaan, ja tulee varmasti olemaan kovissa iskuissa pidemmillä matkoilla. Mitaleja tuli jokaisessa variaatiossa muun muassa Budapestin maailmanmestaruuskilpailuissa. Myös Tokiossa 10 kilometrin avoimen veden olympiakultamitali löytyy palkintokaapista. Florian Wellbrockin odotetaankin menestyvän eritoten Roomassakin käytävän avoimen veden uinnissa.

Romanialainen huippulupaus, nimittäin vasta 17-vuotias David Popovici voitti kaksi kultamitalia Budapestin maailmanmestaruuskilpailuissa, ja on siis hirmuiskussa. Moni odottaakin Popovicin ja Peatyn taistelua etenkin 100 metrin vapaauinnissa. Roomassa Popovici on menestynyt ja juniorivuosinaan: Vuonna 2021 hän suorastaan dominoi 50, 100 ja 200 metrin uinneissa Rooman junioreiden maailmanmestaruuskisoissa.

Vedot European Athletics Championships Rooma 2022 -turnaukseen suoraan LVBETiltä

Olemme luetelleet muutamia suosikkeja kilpailuihin, ja laittaisimme itse vetoja etenkin Popovicin puolesta, sillä kertoimet saattavat olla hyvinkin suotuisat.

LVBET tarjoaa kilpailukykyiset kertoimet ja vedonlyöntikohteet eri uintitapahtumiin läpi vuoden. European Athletics Championships -kilpailut Roomassa tulevat olemaan kenties jopa kovempitasoisemmat (etenkin miesten puolella) kuin vastajärjestetyt maailmanmestaruuskilpailut Budapestissä.

Mikäli taas pidit lukemastasi, löydät lukuisia urheiluartikkeleita LVBET urheilublogista. Tarjoamme vedonlyöntivinkkejä, analyysejä, kausiennakoita sekä paljon muuta hyvin laajamittaisesti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *