Tennis: US Open 2022

Tennis: US Open 2022

US Open 2022 Tennis - Flushing MeadowsUS Open (Yhdysvaltain avoin tennisturnaus) on tenniskauden neljäs ja viimeinen Grand Slam -turnaus. Vuonna 2022 tämä huipputurnaus pelataan 29. elokuuta – 11. syyskuuta. Tämä kovan pinnan tennisturnaus pitää sisällään viisi sarjaa, ja huippusuoritteita nähdään sekä miesten että naistenkin puolella.

LVBETin urheilublogi tarjoaa kattauksen tenniksen US Open -turnaukseen – vedonlyöntivinkkeli mielessä. Mikäli pidät lukemastasi, löydät paljon seuraavanlaisia artikkeleita blogistamme!

  • US Open: Daniil Medvedev ja Emma Raducanu puolustavat mestaruuksiaan
  • US Open: Vedonlyöntivinkit, analyysit ja ennakkosuosikit
  • Vedot tenniksen US Open Grand Slam -turnaukseen suoraan LVBETiltä

Daniil Medvedev ja Emma Raducanu puolustavat mestaruuksiaan

US Openissa pelataan siis yhteensä viisi sarjaa: Miesten ja naisten kaksinpeli/nelinpeli sekä sekanelinpeli. Näistä tietysti arvokkain on yksinkertainen kaksinpeli, ja US Open 2021 vuoden puolustavat mestarit ovat miesten ATP-listan ykkönen Daniil Medvedev ja naisten WTA-rankingin yhdestoista, Emma Raducanu. On hyvä aloittaa Raducanusta, sillä sijalla on harvinaisempaa, että sijalta 11 löytyy puolustava mestari.

Tästä päästäänkin tietysti tennis-vedonlyömisen tärkeään elementtiin, eli maaperään. US Open on Australian avoimien lisäksi Grand Slam -formaatin kovan maaperän ainoa kenttä. Kova kenttä tarkoittaa sitä, että peli on nopeampaa, sillä kenttä ei itsessään ime pallolta energiaa läheskään samalla tavoin, kuin vaikkapa Wimbledonin nurmikentällä.

Esimerkiksi puolustava mestari Raducanu pystyy toki pelaamaan jokaisella kentällä, mutta suosii ehdottomasti kovan pinnan kenttiä hänen omien sanojensa mukaisesti. Raducanu on kuitenkin vasta 19-vuotias, ja moni pitää edelleen hänen viime vuoden US Open voittoa lähes ylisuoritteena. Ammattilaistilasto 84–36 ei kuitenkaan todellakaan ole mikään vitsi näin nuoressa iässä.

Tennis on aivan uskomattoman monipuolinen urheilulaji vedonlyöntiin. Se tarjoaa vuosisatoja historiaa jota tutkia, erittäin paljon statistiikkaa, analyysiä sekä eri muuttujia. Grand Slam -turnauksissa on mielenkiintoisinta lyödä vetoa tietysti yksittäisestä ottelusta, taikka koko turnauksen voittajasta. Suosittelemme turnausvoittajavetoa etenkin aloitteleville tennisfaneille, ja yksittäisten vetojen lyömistä heille, jotka ymmärtävät lajia jo syvällisemmin. Suositut live-vedot onnistuvat seuraamalla esimerkiksi livetulokset tennis -sivustoa, mikäli televisiointi tai muu livestriimi ei ole mahdollisuus.

Miesten tennis vedonlyöntiä pidetään hivenen verran vaikeampana, sillä tasoerot ovat niukasti pienemmät huipputasolla. Naisten puolella usein yksi tennistähti on suvereeni, ja nykyisin se on ehdottomasti 21-vuotias Iga Swiatek.

US Open Tennis 2022: Vedonlyöntivinkit, analyysit ja ennakot

Tenniksessä moni lajia enemmän seuraava ymmärtää, että rankinglistasijoitukset eivät aina läheskään kerro koko totuutta. Itse turnaus sillä kyseisellä hetkellä merkitsee, sekä tietysti pelaajan oma kunto.

Naisten puolella suuremmat ennakkosuosikit ovat puolalainen superlahjakas ja yleisvahva Iga Swiatek (190–49) sekä tietysti Naomi Osaka. Kun nimittäin lähdetään katsomaan Naomi Osakan voittoprosentteja, on naisella kovapintaisilla Grand Slam -turnauksilla uskomattoman kova tulos plakkarissa: 46–9. Osaka on monen korvaan varmasti omituinen veto, jos katsotaan yksinkertaisesti WTA-listoja. Hän löytää nimittäin itsensä vasta sijalta 42. Kuitenkin tennistä enemmän seuraavat pystyvät kertomaan kuinka tätä nimeä ei koskaan pidä aliarvioida Yhdysvaltojen tai Australian avoimissa. Alhainen sijoitus johtuu myös osittain siitä, että Naomi Osaka on pelaillut huomattavasti vähemmän turnauksia, sillä hän säästelee itseään juurikin pääasiallisesti näihin kovempiin turnauksiin.

Varma veto naisten puolella olisi Iga Swiatek, mutta jos haetaan parempia kertoimia, laittaisimme rahat joko Naomi Osakan tai Emma Raducanun puolelle. Muita huomionarvoisia nimiä ovat esimerkiksi Aryna Sabalenka, Maria Sakkari tai miksei vaikkapa itse 40-vuotias lajilegenda Serena Williams.

Miesten puolella tulee ainakin neljä vetoa mieleen. Ensinnäkin on mainittava tietysti puolustava mestari, Daniil Medvedev, joka on niin ikään kovan pinnan spesialisti. Hän on ollut yhteensä neljä kertaa Grand Slam -finaaleissa, mutta voittanut niistä vain yhden. Tappiot ovat tulleet Novak Djokovicia ja Rafael Nadalia vastaan. ATP-tennis onkin hivenen vaikeampaa veikattavaa, sillä nämä kaikki kaverit pystyvät voittamaan toisiaan vastaan, ja kyse on vain tämänhetkisestä vireestä jokaisen kohdalla.

Musta hevonen tähän kolmikkoon olisi vielä espanjalainen loistotähti Carlos Alcaraz. 19-vuoden iässä harva on yltänyt sijalle kuusi ATP-listalla. Kyseinen pelaaja suosii niin ikään ehdottomasti kovan pinnan kenttiä. Alcarazille saisimme varmasti korkeampia kertoimia kuin esimerkiksi Djokovicin tai Nadalin kohdalle.

Miesten puolella on siis vaikea sanoa ”varmaa vetoa”, mutta lähtisimme laittamaan pienet panokset Novak Djokovicille ja Daniil Medvedeville. Riskivedot taas laitettaisiin molemmille espanjalaisille: Carlos Alcaraz ja Rafael Nadal.

Toki myös nimiä kuten Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas ja Dominic Thiem kannattaa pistää ylös, sillä nämäkin ottelijat pystyvät voittamaan Tenniksen US Openin, kunhan vire on kunnossa.

Suomalaisista on mainittava tietysti Tali tenniksen helsinkiläinen Emil Ruusuvuori, joka löytää itsensä ATP-listan sijalta 49. Naisten puolella taas kenties mielenkiintoisin prospekti on Laura Hietaranta, joka on ollut korkeimmillaan juniorirankingin sijalla 26.

Vedot tenniksen US Open Grand Slam -turnaukseen suoraan LVBETiltä

Vedothan saadaan suoraan LVBETin vedonlyöntialustalta jokaiseen tenniksen Grand Slam -turnaukseen. Myös muut huomionarvoiset ammattilaistennisturnaukset löytyvät tarjonnasta. LVBET tarjoaa hyvin kilpailukykyiset kertoimet tennikseen.

Tennis on yksi suosikkilajeistamme vedonlyömisessä, ja tulemme tarjoamaan analyysejä vedonlyöntiin lajin parissa myös jatkossakin. Jos siis pidit lukemastasi, löydät lisää tekstejä urheilublogistamme.

Toivotamme jokaiselle onnea US Open -turnauksen vetoihin!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *