Stockholm Diamond League 2022

Stockholm Diamond League 2022

DN Galan - Stockholm Diamond League 2022Tukholma on timanttiliigan yhdeksäs pysäkki maailman kovimmille yleisurheilijoille. Kisat lähtevät käyntiin kesäkuun viimeisenä päivänä – eli 30. kesäkuuta.

Tukholmasta jatketaankin sitten timanttiliiga ohjelmaa kohti Shanghaita. LV BET urheilublogi kirjoittaa myöhemmin ennakon myös Kiinan tulevasta yleisurheilutapahtumasta.

  • Tukholman timanttiliigan 2022 lähtöasetelmia
  • Stockholm Diamond League 2022: Vedonlyöntivinkit
  • Vedot yleisurheiluun ja timanttiliigaan suoraan LV BETiltä

Tukholman timanttiliiga 2022: Lähtöasetelmat

Kuten totuttua, tässäkin timanttiliigan tapahtumassa on yhteensä 14 urheilutapahtumaa. Tukholmassa naisilla sekä miehillä on molemmilla seitsemän kilpailua, ja ne eroavat hivenen lajitarjonnoissaan.

Miehien kilpailut koostuvat seuraavista lajeista: 100 metrin juoksu, 800 metrin juoksu, 3000 metrin juoksu, 400 metrin aidat, seiväshyppy, kiekonheitto ja keihäänheitto.

Naisten kilpailut taas koostuvat seuraavista yleisurheilulajeista: 200 metrin juoksu, 800 metrin juoksu, 3000 metrin juoksu, 100 metrin aidat, 400 metrin aidat, korkeushyppy ja pituushyppy.

Tekstin kirjoitushetkellä on juuri käyty Rabatin timanttiliigakilpailu, joka on tietysti tärkeä myös Tukholman lähtöasetelmien kannalta. Kohokohtiin kuuluivat muun muassa jamaikalaisen nais-sprintterin, Elaine Thompson Herahin voitto satasissa. Tullaanko sama näkemään myös Tukholmassa? Miesten puolella taas norjalainen 400 metrin aitajuoksun maailmanennätyshaltija sekä olympiavoittaja Karsten Warholm valitettavasti loukkaantui kesken aitajuoksuaan. Myöhemmin loukkaantumisen syyksi kerrottiin takareiden lihasrepeämä.

Tukholman timanttiliigassa odotetaan jo kovia näytteitä, sillä tahti kasvaa jatkuvasti kun lähestytään 15. heinäkuuta alkavia Oregonin maailmanmestaruuskisoja. Norjalaisellakin Warholmilla alkaa aika käydä vähiin, mikäli hän haluaa huippukuntoon ennen näitä tulevia suurkarkeloita.

Toivomme tietysti myös Daniel Ståhlilta hienoja kiekonheittoja kotiyleisönsä edessä.

Rabatissa miesten 200 metrin juoksun vei yhdysvaltojen Kenny Bednarek oletetulla tavalla. 800 metrin juoksuissa nähtiin melkoinen pommi Emmanuel Wanyonyilta. Tämä 17-vuotias superlupaus voitti kisan suoraan omassa timanttiliiga debyytissään. Marokon oma poika El Bakkali voitti taas miesten estejuoksussa kotiyleisönsä edessä Rabatissa.

Stockholm Diamond League 2022: Vedonlyöntivinkkejä ja analyysiä

Timanttiliiga on yleisurheilun tärkeimpiä tapahtumia, ja se tarjoaa kauden kattavan systeemin, jonka kautta päästään seuraamaan huipputasoista urheilua. Timanttiliigaa pidetään kuitenkin käytännössä välietappeina, joiden kautta haetaan potkua ja rytmiä oikeasti suuriin tuleviin tapahtumiin, kuten olympialaisiin tai maailmanmestaruuskisoihin. Onneksemme kuitenkin noin 5 viikon päästä pärähtää käyntiin Oregonissa maailmanmestaruuskisat, joten kilpailijat vetävät kovalla otteella jo nyt Tukholmassa.

Kaiken ydin on aina ymmärtää itse laji, joten timanttiliigassakin on suositeltavaa katsoa (tai ainakin seurata tuloksellisesti) aina sitä edeltävät kisat, jotta ymmärrämme kilpailijoiden vireet. On myös hyvä ottaa huomioon, kuinka eri sääolosuhteet vaikuttavat kilpailijoiden tehokkuuteen. Maailmanlaajuisessa kilpailussa tulevat ihmiset paikalle ympäri maailmaa. Koska esimerkiksi Keniassa on hyvin kuuma ja kuiva ilmasto lähes aina, ei välttämättä yllättävä sadekeli ole suotuisa juoksijalle. Sadekelit vaikuttavat negatiivisesti suorituskykyyn sitäkin enemmän esimerkiksi heittolajeissa. Liiallinen sade voi tietysti myös perua koko kisat, joskin tätä pidetään epätodennäköisenä, etenkin Tukholmassa näin kesäkuussa.

Tietysti myös kotiedulla on tekemistä yleisurheilussa, joskin ei aivan samalla tavoin kuin tiiviillä, täyteen pakatulla jalkapallostadionilla. Tukholmassa viihtyvät eritoten pohjoismaalaiset yleisurheilijat. Myös suomalaiset ovat historiallisesti pitäneet näistä kisoista; onhan ilmastokin hyvin identtinen kotimaahamme.

Yleisurheilu tulokset ovat huomattavasti tärkeämpi elementti statistiikassa kuin esimerkiksi kilpailijan aikaisempi kunnia, mitalisaldo tai maine. On olemassa useita kilpailijoita, jotka ovat voittaneet elämässään tasan yhden tärkeän olympiavoiton yksinkertaisesti siksi, että he saivat elämänsä kovimman kisavireen juuri siihen vaadittavaan ikkunaan. Timanttiliiga 2021 oli tuloksittain hyvin erilainen kuin vuonna 2022. Juuri tästä syystä on aina tärkeä ymmärtää jokaisen urheilijan lähtökohta ja motiivi mihin tahansa kisaan.

Usein kilpailijat parantavat pikkuhiljaa otteitaan ja intensiteettiään, kun suurempi tapahtuma lähestyy kalenterissa. Toisinaan voitto (tai maailmanennätys) ei ole edes välttämättä tähtäimessä, sillä jatkuva maksimaalinen repiminen voisi laittaa kilpailijan loukkaantumisvaaraan. Myös väsymys on yksinkertainen fyysinen fakta, miltä yksikään kilpailija ei voi välttyä.

Vedot yleisurheiluun sekä timanttiliigaan suoraan LV BETiltä

Ensinnäkin urheilijoiden on karsiuduttava timanttiliigaan, ja näitä varten käydään myös erillisiä karsintakierroksia. Vain itse lajin parhaimmisto pääsee finaaliin asti, mutta yksi suosittu vedonlyöntitapa yleisurheilussa on veikata karsiutujia, itse mitalistien tai mestareiden sijaan.

Timanttiliigassa voidaan myös esimerkiksi veikata, mikä maa voittaa eniten mitaleja kotiin kisoista. Luonnollisesti esimerkiksi Yhdysvallat ja Kenia ovat tässä kestosuosikkeja. Voidaan myös tietysti veikata itse mitalisteja, ja näissä tapauksissa ei siis haittaa, osuuko itse voittaja pelaajan vetoon, kunhan valittu urheilija löytää itsensä mitalisijoituksilta. Tietysti myös itse voittajaa voidaan veikata, mikäli halutaan hivenen korkeampia kertoimia.

Hyvin jännä vedonlyöntiformaatti yleisurheilussa on myös veikata sitä, että ketä tekee esimerkiksi uuden maailmanennätyksen, tai edes henkilökohtaisen ennätyksen. Tätä kautta saadaan usein huikeita kertoimia, sekä tietysti aivan erilaista huumaa itse kilpailun seurantaan. Kyseessä on siinä mielessä hyvin vaikea vedonlyöntiformaatti, että usein sääolosuhteet, kuten myötäilevä tuuli on hyvin määrittävä tekijä ennätysten takomisessa.

Kiitos timanttiliigan, nykyisin saamme huomattavasti enemmän vedonlyöntikohteita yleisurheilukisoihin läpi kauden. Yleisurheiluvedonlyönti kasvaa jatkuvaa tahtia, ja timanttiliiga on tärkeä osa urheilijoiden julkiprofilointia.

LV BET tarjoaa vedonlyöntikohteet kilpailukykyisillä kertoimilla yleisurheiluun, timanttiliigaan 2022 ja useisiin muihin urheilutapahtumiin. Tarjoamme myös urheilublogissamme tämänkaltaisia vedonlyöntiartikkeleita, ennakoita ja analyyseja tuleviin kesän tapahtumiin!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *