A német Bundesliga 1 új szezonja rövidesen kezdődik

A német Bundesliga 1 új szezonja rövidesen kezdődik

Start new season in Bundesliga 2022/23A 2022-2023-as Bundesliga szezonja a 60. szezonja lesz a német elsőosztályú bajnokságnak. 2022. augusztus ötödikén kezdődnek az új Bundesliga meccsek és egészen 2023. május 27-éig zajlanak majd a találkozók, hogy kialakuljon majd a Bundesliga tabella végső sorrendje. A Bayern München a címvédő, miután sorozatban tizedik alkalommal nyerte meg a szezont, legutóbb a Bundesliga 2021 22 szezonját. Mivel a FIFA labdarúgó világbajnokságot 2022. november 21-én kezdik és 2022. december 18-án fejezik be, így a Bundesliga meccsek menetében elég hosszú szünetre kell számítanunk az év végén. Az utolsó meccsek a szünet előtt november elején lesznek és egészen január végéig Bundesliga nélkül lesznek a szurkolók és fogadók.

A Bundesliga 2 előző szezonjának végén kiderült, hogy a régi motorosoknak számító Schalke 04 és a Werder Bremen jutottak fel a Bundesliga 2 másodosztályú bajnokságából. A Bundesliga eredmények tekintetében ismételten számíthatunk nagy rangadókra, de ha kíváncsiak vagyunk érdekességekre és változásokra, akkor azt javasoljuk mindenkinek, hogy böngéssze az LV BET sportfogadási blogját, hiszen itt számtalan érdekesség mellett bőven lesznek fogadási tippek az új Bundesliga szezonra is. A következőkben lesz tehát szó a következőkről:

  • A Bundesliga 2022-2023-as szezonjának résztvevőiről
  • Érdekességekről, csapatokról és minden másról
  • Megnézzük, hogy mire számíthatunk majd a szezonban

A Bundesliga 2022-2023-as szezonjának résztvevői

Komoly változás nem történt a lebonyolítás menetrendjében az időbeli módosulásokat leszámítva. Továbbra is 18 csapat indul majd a Bundesliga 1 bajnokságában, és a szezon végén 4 csapat indulhat majd a Bajnokok Ligájában, az ötödik csapat az Európa Ligában indulhat, míg a hatodik helyen záró gárda indul a Konferencia Ligában. Továbbra is két fix kieső lesz és egy csapatnak kell osztályozót játszania a Bundesliga 2 harmadik helyezettjével. A kiesők a Bielefeld és a Fürth voltak, a Schalke 04 és a Werder Bremen pedig feljutott.

Komoly változások történtek a csapatok kereteiben és az edzői fronton is, új edzővel vág neki a szezonnak a Schalke 04, a Hertha BSC, az Augsburg, a Wolfsburg és a nagy ászok közül a Borussia Dortmund is. A bajnokság első meccseire majd 2022. augusztus ötödikén kerül sor, az utolsó forduló majd 2023. május 27-én lesz. Ezután szinte rögtön, május végén és június elején kerül majd lebonyolításra az osztályozó, amely egyébként legutóbb nagy szerencsét hozott a Bundesliga 1 osztályozós helyre kerülő csapatának, hiszen sikerrel abszolválták a megmérettetést. De nézzük meg, hogy milyen érdekességekre számíthatunk még a következő Bundesliga 1 szezonban!

A Bundesliga 2022-2023-as szezonjának érdekességei

A Bundesliga 2022-2023-as szezonjának nagy kérdése, hogy képes lesz-e valaki megszorítani a Bayern München csapatát, vagy a bajorok most már 11. alkalommal meg fogják nyerni majd a bajnokságot. De minden szezon tiszta lappal kezdődik, így a Borussia Dortmund, az RB Leipzig és a Bayer Leverkusen csapatának ismét lehetősége lesz arra, hogy megmutassák a Bayernnek, hogy ők is jó csapat. Egyébként pont azért ezeket a csapatokat soroltuk fel, mert minden szakértő egyetért abban, hogy ez a három gárda lehet esélyes arra, hogy megszorítsák a Bayernt.

A fő tényező, ami befolyásolhatja azt, hogy mi lesz a Bayern sorsa, az Robert Lewandowski helyzete. A csatár 375 alkalommal játszott eddig a Bayern színeiben és ez alatt félelmetes 344 gólt rúgott. Viszont azt már többször hangsúlyozta, hogy távoznia akar a német csapattól, úgyhogy a nagy kérdés, hogy mire megy majd a München nélkül. Még minimálisan számíthatunk nagy eredményekre a Mönchengladbach, a Frankfurt és az Union Berlin csapatától is, bár ők valószínűleg nem bajnoki címért fognak küzdeni, csak okoznak majd néhány váratlan meglepetést.

Start new season in Bundesliga 2022/23 Matchday 1

Mire számíthatunk a szezonban?

Jelenleg több mint valószínűnek tűnik az, hogy a Bayern München képes lesz megvédeni bajnoki címét az új Bundesliga szezonban is. De Lewandowski ügyével és egyik-másik kulcsjátékos pályafutásának végével nem annyira 100%-os ez a tipp. Ráadásul azért azt is vegyük figyelembe, hogy a bukmékerek is eléggé hisznek a bajorokban, szóval komoly pénzt kell feltennünk ahhoz, hogy valamiféle láthatóbb összeget nyerhessünk. A Dortmund lehet nagy esélyes arra, hogy megszorítsa a Bayernt, tavaly is egészen sokáig ott voltak mögöttük, mindössze 8 pont lett a végén a hátrányuk.

Ráadásul pont a BVB volt az a csapat, amelyik az elmúlt 13 szezonban meg tudta törni a Bayern München hihetetlen sorozatát. A Leipzig jó csapat, de azt már az előző szezonban is láthattuk, hogy a sorsdöntő pillanatokban komolyan tudnak betlizni, szóval az ő bajnoki címük hatalmas meglepetés lenne. De a pontos esélyekről és fogadási lehetőségekről többet meg lehet tudni, ha felkeressük az LV BET sportfogadási oldalát, ahol már a szezon előtt rengeteg mindenre lehet fogadni. Az LV BET sportfogadási blogja pedig folyamatosan friss hírekkel, érdekességekkel és ami a legjobb, fogadási tippekkel várja a látogatókat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *