A legjobb MMA versenysorozat, a UFC bemutatása

A legjobb MMA versenysorozat, a UFC bemutatása

UFC Betting Odds & Lines - How to BetAz MMA, azaz a kevert harcművészetek világa napjainkban az egyik leggyorsabban növekvő és fejlődő sportnak számít, különösen a UFC esetén van így. Egy UFC Fight Night során két harcos csap össze egy nyolcszögletű ketrecben és nagyjából mindent szabad – néhány igazán csúnya szabálytalanságot leszámítva. A UFC rangsor a meccseken elért eredmények alapján alakul ki, a pontozás menete hasonló a bokszéhoz és a UFC esetén is vannak különféle súlycsoportok. Természetesen a UFC nem keverendő össze a Szekszárdi UFC csapatával, ami egy női labdarúgó-csapat. Mivel egyébként hasonló a struktúra a bokszhoz, a UFC fogadásokhoz is segítséget nyújthatnak a statisztikák, korábbi eredmények, UFC hírek és bármi más, ami előnyhöz juttathatja a fogadót a bukmékerrel és a többi fogadóval szemben.

És mivel nagyon ritkán fordul elő döntetlen eredmény, így fogadási szempontból is jó választás egy UFC gála, ahol egy-egy este elég sok harcos lép be a ketrecbe sok-sok MMA edzés után és egy MMA kesztyű társaságában. Nem csak a fogadási értéke, de a szórakozási faktora is elég nagy a UFC-nek, már csak azért is, mert elég brutális harcok alakulnak ki időnként és sokszor van vér is a ketrecben. Tudjuk természetesen azt, hogy rengeteg újdonság lehet egy kezdő fogadónak a UFC fogadásokban és nagyon sok információt kell feldolgozni, ezért most a következőkben lebontjuk, hogy pontosan milyen módon lehet UFC harcokra fogadni, milyen piacok érhetőek el, hogyan kell értelmezni az esélyeket és milyen bukmékereket érdemes választani a UFC fogadáshoz. 

Érdemes egyébként az LV BET sportfogadási blogját mindig követni, hiszen számtalan fogadási tipp mellett érdekességeket és UFC tanácsokat is olvashatnak a fogadók a blogon. Aztán ha összeállt a kép, akkor pedig az LV BET sportfogadási oldalán már csak meg kell tenni a legjobb fogadásokat!

A UFC fogadási piacok lehetőségei

UFC vonatkozásában a legfontosabb fogadási piac kétségtelenül az, amikor egy adott meccs győztesére fogadunk. Kapunk egy szorzót arra, hogy az egyik harcos nyer és arra is, hogy a másik nyer. Ezután már csak a UFC hírek, statisztikák, aktuális teljesítmények alapján mérlegelnünk kell, hogy tényleg jól vannak-e meghatározva az esélyek és hogy kire érdemes fogadnunk és mekkora téttel. Nagyon népszerű és ajánlott egyébként UFC fogadások esetében megfontolni azt is, hogy a győzelem típusára fogadunk. Tegyük fel, hogy az egyik versenyző sokkal esélyesebb, mint a másik, így a sima győzelmi szorzó nem nagyon hordoz magában értéket.

Ilyenkor érdemes megfogadni azt, hogy akár már az első menetben elintézi ellenfelét, de az is jó fogadásnak tűnhet, hogy feladással vagy KO-val történő győzelemre fogadunk. És a harmadik, nagyon népszerű és fontos fogadási piac az, amikor az egyes menetek kimenetelére fogadunk. Ezek jók élő fogadáshoz is, hiszen már az első 1-2 percben gyorsan nyilvánvalóvá válhat, hogy melyik harcos teljesít jobban vagy éppen ellenkezőleg, azt is látni fogjuk, hogy mennyire kiegyensúlyozott a meccs.

Nagyon hasznos fogadási jó tanácsok UFC fogadáshoz

Az alapvető UFC fogadási ismeretek mellett van néhány olyan jó tanács, amit érdemes akár már a kezdő fogadóknak figyelembe venni, ha a legnépszerűbb MMA sorozatra fogadnak:

  • Lehet, hogy a szorzók nagyon-nagyon ígéretesek, de döntetlenre ne fogadjunk UFC esetén. Egyszerűen jóval ritkábban fordulnak elő döntetlenek még a bokszhoz képest is.
  • Nem lehet szimplán egy mérkőzésből levonni következtetéseket, hiszen az, hogy A megverte B-t és B megverte C-t, nem jelenti azt a UFC esetén, hogy A meg fogja tudni verni C-t. Hiszen mindenki más háttérből jön és valaki a földharcban erős, valaki pedig a rúgásokban.
  • Mindenképpen végezzünk előzetes elemzéseket és kutatásokat. Ha ez csak annyiban merül ki, hogy megnézzük mindkét versenyző statisztikáját, már az is elégséges lehet, de teljesen vakon, csak a szorzó alapján semmiképpen ne szálljunk be fogadásra.

Speciálisabb UFC fogadási lehetőségek

Az MMA fogadás és a UFC elég népszerű már a magyar fogadók körében is, nem csoda, hogy újabb és újabb fogadási piacokkal rukkolnak elő a nagy fogadóirodák. Például érdemes figyelembe venni azt a fogadási piacot, amikor arra fogadhatunk, hogy végigmegy a küzdelem vagy sem. Ez különösen nagyon kiegyenlített küzdelem esetén lehet jó piac, hiszen a UFC rangsor szerint hasonló erőt képviselő harcosok meccsei többnyire végigmennek, ha egyik harcos nem hibázik nagyot. Hasonlóan a labdarúgáshoz, a UFC fogadásban van lehetőség a menetek számára is fogadni, itt s a 2,5 szám az, amire tippelhetünk, hogy alatta vagy felette lesz a menetek száma.

Az igazán komoly szorzókat ígérő fogadási piacok pedig a duplázós piacok, azaz amikor arra fogadunk, hogy milyen módon ér véget egy adott mérkőzés és melyik menetben. Ez már elég kockázatos, ugyanakkor ígéretes piac. A lényeg egyébként az, hogy mindig megfontoltan és türelmesen fogadjunk, semmiképpen ne érzésből és kutatások nélkül vágjunk bele a UFC fogadási kalandunkba a legnagyobb és legismertebb fogadási oldal, az LV BET oldalán.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *