BEVEZETÉS: Counter-Strike: Global Offensive

BEVEZETÉS: Counter-Strike: Global Offensive

A Counter-Strike: Global Offensive, vagy CS:GO egy feladat-orientált, multiplayer belső nézetes lövöldözős (FPS) játék a Valve és Hidden Path Entertainment fejlesztésében. A Counter-Strike sorozat a Half-Life egy modifikációjaként kezdődött, amelyet 2003-ban adtak ki. Azóta, a játék hatalmas népszerűséget szerzett és ez a legjelentősebb versenyzésre alkalmas FPS játék jelenleg. Most nézzük meg röviden az alapokat, hogyan játszhatunk a Counter-Strike játékkal és hogyan épül fel a CS:GO sportfogadás.

Mi a CS:GO?

A CS:GO egy a sok versenyszerű játékok közül, amit egy perc alatt megtanulhatunk és egy egész élet alatt tökéletesíthetünk. A Counter-Strike gyors reakcióidőt, nagyon pontos célzást és hatékony kommunikációt igényel. Ezenfelül minden játékosnak tökéletesen ismernie kell a mapot és magát a játékot.

CS:GO játékmenet

A CS:GO játékmenet teljes mértékben a stratégiáról, a feladatok irányításáról és a kiiktatásokból áll. A játékosok két ötfős csapatban küzdenek egymással, a Terroristák és az Elhárítók alakulataiban. Minden csapatnak más feladata van, amelyet teljesíteni kell, körről körre, a győzelemért.

A tornákat a versenymódban játsszák és egy mérkőzés akár 90 percig is eltarthat. Minden kör végén a játékosok játékbéli pénzt kapnak, teljesítményüktől (és csapatuk teljesítményétől) függően. Ezt a pénzt felszerelésre és egyéb tárgyakra lehet költeni a következő körökre vonatkozóan.

CS:GO játékmódok

Mielőtt elkezdenénk a CS:GO mérkőzésre fogadást, érdemes néhány játékmóddal megismerkedni, hogy jobban megértsük a játék lefolyását és struktúráját.

  • Deathmatch — A csapat deathmatch egy mérföldkő számtalan belső nézetes lövöldözős játéknál, beleértve a CS:GO-t és a CoD-ot. Ebben a módban egy fix számú ölést kell elérni és az első csapat, amelyik ezt eléri, az nyeri a mérkőzést.
  • Demolition (Rombolás) — A rombolás egy elsődleges játékmód a versenyszerű játékban. A terroristák csapat feladata a bomba lerakása egy kijelölt területen, míg az elhárítóknak mindent meg kell tenni a robbanószerkezet hatástalanítása érdekében.
  • Hostage Rescue (Túszmentés) — A rombolás móddal egyetemben, a túszmentés (Hostage rescue) mód a hétköznapi és a versenyszerű játékban is elérhető. Ebben a módban a terroristák kezdik a kört két tússzal, akiket meg kell védeniük. Az elhárítóknak meg kell találniuk a túszokat, és egy mentő akciót véghez kell vinniük, majd vissza kell térniük a kezdési zónába épségben.

Az elhárítóknak már egy megmentett túsz is elég, hogy megnyerjék a kört, de ha az időből kifutnak, mielőtt ezt megtennék, akkor a terroristák nyernek. A győzelem az ellenfél minden tagjának kiiktatásával is elérhető.

Versenyszerű CS:GO

A CS:GO tornák rendkívüli módon versenyszerűek, ahol csak a legjobbak szerepelnek. A profi CS:GO játékosokat szponzorok és csapatok figyelik egy belső CS:GO besorolási rendszeren keresztül, ahol a versenyzők megpróbálnak a csúcsra érni több éves gyakorlással.

Összesen 18 megszerezhető rang van, a legnagyobb presztízzsel bíró a Global Elite, amely ranggal az összes CS:GO játékosok 1%-a rendelkezik. A legtöbb CS:GO esport csapat Global Elite, de nem csak ez kell ahhoz, hogy valaki profi legyen. Elérni a nagyra becsült rangot csak az első lépés. A játékosoknak több éves kemény munkával bizonyítani kell, hogy megérdemlik az elismerést, precízitást, játéktudást és megrendíthetetlen eltökéltségét mutatva.

CS:GO események

Van néhány CS:GO verseny, bajnokság és esemény, amelyet érdemes figyelnünk. Noha számos típusú, kisebb nagyobb esemény van világszerte, de mindegyiknek van 3 közös jellemzője: a legjobb CS:GO esport csapatok, millió dolláros díjazások és a legnagyobb esport rajongók.

Ha készen áll első CS:GO fogadására, akkor nézzük meg kire és hol lehet fogadni:

  • BLAST Premier
  • IEM (Intel Extreme Masters)
  • ESL One Pro League
  • CS:GO Major Championship
  • DreamHack Masters
  • PGL Major

Fogadás CS:GO-ra

A világesemények jelenleg rengeteg akadályba ütköznek a kialakult helyzet miatt, de a CS:GO versenyszerű játék virágzik. Több millió rajongó csatlakozik online, hogy megnézze kedvencei trükkös lövéseit, hihetetlen képességeit és bámulatos célzásait.

A CS:GO mérkőzésekre történő fogadáshoz, látogasson el az LV BET sportfogadó oldalra, ahol számos fogadási piac áll rendelkezésre, a legjobb CS:GO oddsokkal. A Counter-Strike sportfogadás meglehetősen egyszerű és érthető. Fogadhat olyan piacokra, mint a Mérkőzés győztese, Map győztese, Map hendikepek és Összesített körök.

Az LV BET sportfogadó oldalon fontos információkat is meg lehet tudni a főbb CS:GO versenyekről, mérkőzés előrejelzésről és minden másról, amit a versenyszerű esportról tudni érdemes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *