BEVEZETÉS: Defense of the Ancients 2

BEVEZETÉS: Defense of the Ancients 2

A Defense of the Ancients 2 egy stratégiai online többjátékos csatamező (MOBA) típusú játék a Valve fejlesztésében és ez a League of Legends közvetlen konkurenciája. A Valve az alapokkal a IceFrog-ot bízta meg, a vezető dizájnerét a Warcraft III Defense of the Ancients modjának. A DotA 2 egy igazi folytatása a népszerű változatnak, ahol két, egyenként ötfős csapat küzd meg egymással a dicsőségért  — és az aranyért.

Mi a DotA 2?

A DotA 2 követi a népszerű MOBA stílust, ahol két csapat véd megerősített bázisokat és támadásokat irányít a feladatok teljesítése, a map felügyelete és az ellenfél játékosainak kiiktatása céljából. Csakúgy mint a League of Legends, ez a játék is madártávlatból látszódik. A tökéletes precízitás és a játék ismeretén felül, a játékosoknak némi geometriai és számtani nézőpontra is szüksége van. A DotA 2 teljes mértékben ingyenes, de a játékosok vásárolhatnak battle pass-t, ami tele van jutalmakkal, ilyenek a DotA 2 hősi skinek és egyéb kiegészítők.

DotA 2 játékmenet

A DotA 2 map (térkép) két részre van felosztva — Radiant és Dire — 3 ösvénnyel, ezeket egy folyó (átléphető) és egy dzsungel választja el egymástól. A játékosok egy-egy 120 DotA 2 karaktert irányítanak, amelyeket hősöknek nevezünk és együtt dolgoznak azért, hogy lerombolják az ellenfél központi erődítményét, az Ancient-et. Csakúgy mint a LoL – Nexus, az Ancient is az ellenfél bázisának központi helyén található és meg van erősítve védelmi építményekkel. A cél, hogy leromboljuk az Ancient építményt, és akkor a győzelem a miénk!

Hogyan játszhatunk a DotA 2-vel

A hősöket két főbb kategóriába soroljuk: magok (core) és támogatók (support). A magok, vagy más néven szállítók (carries), bizonyos szinten sérülékenyen kezdenek, de egyre erősebbé válnak a játék folyamán. A képességük szerint nagy fizikai károkat képesek okozni, ezért is kapták a szállítók vagy carries nevet, mivel ők szállíthatják a győzelmet a csapatnak. A támogatók a játék alkotói és menekülő autók is egyidejűleg. Ezek a hősök profik a védelemben, gyógyulásban, a harcok kialakításában és abban, hogy csapattársakat biztonságba helyezzék, ha a dolgok rosszra fordulnak.

DotA 2 feladatok

A három DotA 2 sáv közvetlen ösvények, amelyek összekapcsolják a két Ancient-et. Minden Ancient több toronnyal van védve és addig nem is sérülhet meg, amíg az utolsó két torony nem lesz lerombolva, ezzel késztetve a csapatokat, hogy védjék saját bázisukat, mialatt lehetőségeket keresnek, hogy elpusztítsák az ellenfél Ancient építményét. Amellett, hogy rombolják a sávokat, a játékosoknak nagyon figyelni kell a dzsungelt is, ahol a játék legfenyegetőbb szörnye (monster), a Roshan ólálkodik.

A Roshan-t egyre nehezebb megölni, ahogy a játék előrehalad és ennek a szörnynek az első elpusztítása egy játékosnak Aegis of the Immortal-t fog garantálni. Ennek a tárgynak a tulajdonosa reinkarnálódni fog halálos seb esetén, amely felbecsülhetetlen a csapat küzdelemben. A Roshan 10 perc után újrateremtődik és minden következő öléssel sajt (Cheese) esik le, amely a játék leghatékonyabb gyógyító eleme.

DotA 2 versenyek

Most, hogy megismerkedtünk a játék alapjaival, nézzük meg, melyek a legnagyobb DotA 2 versenyek és események a világon. Ha valaki már elgondolkodott, hogy vajon melyik esport kínálja a legnagyobb díjazásokat, akkor a válasz: Dota 2. A Valve összes bevételének 25%-a a Dota 2 battle pass-ból származik és ezt bedobják az év legnagyobb DotA 2 versenyébe, a DotA 2 International eseménybe. 2020-ban a játék minden rekordot megdöntött, amikor 34,000,000 dolláros díjazást kínált. Elég jó, nem? Várjunk, mert a DotA 2 még eggyel rádob erre 2021-ben és a jelenlegi International összdíjazása hihetetlen módon 40,018,195 dollár.

A The International esemény mellett, a következő DotA 2 események a legjelentősebbek a Major Championship körében:

  • ESL One
  • EPICENTER
  • DreamLeague
  • One Esports
  • Minden tavaszi (spring), nyári (summer), őszi (fall) és téli (winter) major esemény, a rendező városok után elnevezve.

Fogadás DotA 2-re

A fogadás DotA 2-re sokkal egyszerűbb; a fogadási piacok hasonlítanak a League of Legends-es piacokra, ugyanakkor nincs benne bonyolult fogadás, mint a Drake vagy a Baron ölések. Ennél a játéknál olyan kimenetelekre fogadhatunk, mint a Mérkőzés győztese, Játék hendikep, Összesített ölések, Első vér és egyéb piacok, mint az Elsőként éri el a 15 vagy 20 ölést.

Ahhoz, hogy elkezdhesse, látogasson el az LV BET oldalára és fedezze fel a versenyszerű DotA 2 esport fogadási piacokat. A blog oldalunkon a legfrissebb információkat lehet megtalálni a DotA 2 tornákkal kapcsolatban, valamint mérkőzés előrejelzéseket is láthat az év legjobban várt eseményeihez.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *