IEM 2021 Fall: az Intel Extreme Masters folytatódik

IEM 2021 Fall: az Intel Extreme Masters folytatódik

Amikor 15 éve sokan nem is hallották még az e-sport kifejezést, már elkezdődött a világ legrégebb óta folyamatosan futó e-sport bajnoksága (és rögtön ezután az esport fogadás is). Az Intel Extreme Masters (IEM) a világ különböző országaiban megrendezett nemzetközi esport-bajnokságok sorozata. Ezek az ESL (Electronic Sports League) által jóváhagyott, az Intel által támogatott események 2020-tól a Counter-Strike és a Starcraft II versenyeknek adnak otthont (korábban más játékok is részei voltak az IEM-nek). A ligát birtokló szervezet a Turtle Entertainment és a liga idén a 16. szezont bonyolítja le. A legnagyobb nyereményalapot biztosító szezonzáró döntőre a lengyelországi Katowicében kerül sor. A szezonközi versenyeket a világ számos városában rendezik, többek között Chicagóban, Sanghajban és Sydneyben. Tavaly óta jellemző az online lebonyolítás is, de idén az európai résztvevők LAN-on küzdhetnek meg egymással a CS:GO játékban.

Szeptember 7-én az ESL megerősítette a híreszteléseket, hogy a versenyre Stockholmban, Svédországban kerül sor, szeptember 29-e és október 10-e között.

Meg akar többet tudni az IEM 2021 Fall CS GO esport fogadásról? Látogasson el további információért az LV BET sport blogjára és tegye meg tétjeit!

CS:GO – középiskolások kedvenc játékától a profi e-sportig

A Counter Strike (röviden CS) története béta verzióként 1999-ben kezdődött, ekkor még a Half-Life modifikációjaként. Több újabb verzió után a ma legnépszerűbb változat a Counter Strike: Global Offensive, vagy egyszerűen CS:GO. Ez a változat 2012-ben jelent meg, és azóta is az e-sportok terén a legnépszerűbb játékok közé sorolható. Évente több kisebb bajnokságot, illetve 1-2, Valve által szponzorált bajnokságokat, úgynevezett major (nagyszabású) eseményeket szerveznek. Eddig 12 ilyen esemény valósult meg, ebből 9 Európában (háromszor Kölnben, kétszer Jönköpingben, kétszer Katowicében, egyszer Kolozsváron és egyszer Krakkóban), három pedig az Amerikai Egyesült Államokban (Columbusban, Atlantában és Bostonban). A világ bármely pontjáról kvalifikálhatják magukat a csapatok a helyi minor (kisebb) bajnokságokon, hogy ők lehessenek a 16 részt vevő csapat egyike. A major versenyek összdíjazása eredetileg 250.000 USD volt, de ezt a Valve 2016. februárjában kerek 1.000.000 USD-re növelte.

Az IEM 2021 Fall összdíjazása 255.000 USD, ebből 105.000 USD-t fordítanak az európai bajnokságra, 70.000 USD-t az észak-amerikai bajnokságra, 50.000 USD-t a FÁK bajnokságra, míg 10-10.000 USD-t az ázsiai, dél-amerikai és óceániai bajnokságokra.

Fogadási tippek és szorzók az IEM 2021 Fall bajnokságra

A cikk megírásának a napján és másnapján is tartanak a mérkőzések. A jelenlegi szorzók szerint a legnagyobb esélye a győzelemre szeptember 15-én és 16-án a FaZe Clannak van az OPAA Gaming ellen, a SKADE-nek az Anonymo Esports ellen, a Fnatic-nak az Eternal Fire ellen, míg valószínűsíthető a sAw győzelme az AuRa eSports ellen és nagyon nagy küzdelem várható a MAD Lions és Team Dignitas között (1,88-as szorzó és 1,95-ös szorzó).

A 8 csapat közül 4 jut tovább (a zárt minősítőkről), és ők további 8 csapattal küzdenek majd meg az első 12 helyért, akik a nyílt minősítőkön jutottak el a legjobb csapatok közé.

A CS GO fogadás most is lehetséges, majd amint meglesznek a legjobb csapatok, a verseny még kiélezettebbé válik majd a szakértők szerint.

Fogadások az IEM 2021 Fall bajnokságra az LV BET-en 

A fogadás e-sportokra sokaknak még ma, több mint 15 évvel az IEM indulása után is túl modernnek vagy extravagánsnak tűnik, de a jelenlegi IEM 2021 Fall esemény jó alkalom lehet kipróbálni magunkat ezen a területen is, akár egy-egy kisebb összeggel is. Szintén érdekes lehet visszatérni egy olyan (e-)sporthoz, amelyet könnyen lehet, hogy Ön is kipróbált a 2000-es években valamikor: talán eszébe jut majd egy-két kellemes LAN party a T és CT csapatokkal és a jól ismert fegyverekkel a késtől a Desert Eagle-n át a Kalasnyikovig, Colt M4-ig és mesterlövész puskákig.

Látogassa meg az LV BET oldalát, nézzen körül és keresse meg azokat a fogadási típusokat, amelyekkel szívesen próbálna szerencsét. Az LV BET-en mindig kiváló szorzókat találhat az e-sportok bajnokságain is!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *