Costa Rica – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Costa Rica – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Costa Rica national teamEbben a blogban átfogóan foglalkozunk a Costa Rica-i labdarúgó-válogatottal és az esélyeivel arra, hogy megnyerjen egy újabb FIFA-világbajnokságot. Ön az Costa Rica-i labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Costa Rica eddig hat FIFA-világbajnokságra kvalifikálta magát, nevezetesen 1990-ben, 2002-ben, 2006-ban, 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben. Az eddigi legjobb szereplésük a 2014-es kiírásban volt, ahol a negyeddöntőig jutottak.

Novemberben Katarban Costa Rica egymás után harmadszor vesz részt FIFA-világbajnokságon, amire korábban még soha nem volt példa esetükben. 2018-ban a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott már a csoportkörben kiesett, mivel két vereséget szenvedett, a másik mérkőzésen pedig döntetlent játszott.

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a következőkről:

  • Costa Rica labdarúgó-válogatottja a FIFA-világbajnokságok történetében
  • Costa Rica útja Katarba
  • Costa Rica válogatottja

LV BET fogadási tippek Costa Ricára

Costa Rica a FIFA-világbajnokságon

Costa Rica története a FIFA-világbajnokságon 1990-ben kezdődött, ami meglehetősen késői, különösen ahhoz képest, hogy a verseny 1930-ban kezdődött. Az első alkalommal, amikor kijutottak a FIFA-világbajnokságra, Costa Rica a 16 közé jutott. A csoportban Skócia, Svédország és Brazília szerepelt, ahol Costa Rica a második helyet szerezte meg, miután győzött Svédország és Skócia ellen. Csehszlovákia ellen azonban 4-1-es vereséget szenvedett a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott, ezzel véget ért első szereplése  FIFA-világbajnokságon.

Christian Bolanos a Costa Rica-i válogatott rekordere, aki összesen kilenc világbajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 2006-os, a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon is szerepelt. A Costa Rica-i válogatott góllövőlistájának élén Ronald Gomez és Paulo Wanchope áll három-három góllal.

Az egyetlen játékos, aki valaha is egyéni díjat kapott a FIFA-világbajnokságon, Luis Gabelo Conejo volt, aki 1990-ben megosztva nyerte el az Aranykesztyűt.

Costa Rica sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

A 2014-es FIFA-világbajnokság sikertörténete minden bizonnyal Costa Rica volt. A csoportban Uruguay, Olaszország és Anglia ellenfelei voltak, egy nagyon jó és versenyképes csoportban. Costa Rica 3-1-es győzelemmel kezdett Uruguay ellen, ami sokakat meglepett, majd ezt követően 1-0-ra nyertek Olaszország ellen. A csoport utolsó, Anglia elleni mérkőzésén Costa Rica döntetlent ért el, így története során először megszerezte a csoportelsőséget. A 16 között Costa Rica Görögországot kapta ellenfélnek. A mérkőzés 52. percében Ruiz megszerezte Costa Rica csapatának a vezetést, és az emberek elhitték, hogy lehet esély a továbbjutásra. A mérkőzés legvégén, egészen pontosan a 91. percben Papasztathopulosz gólt szerzett Görögországnak, ezzel hosszabbításra kényszerítve a döntetlent. A lejátszott további 30 percben egyik csapat sem tudta feloldani a döntetlent, így büntetők következtek. Costa Rica mind az öt büntetőt belőtte, de Görögország nem tudta értékesíteni a negyedik büntetőt, amelyet Gekas lőtt. Costa Rica bejutott egy FIFA-világbajnokság negyeddöntőjébe. A negyeddöntőben Hollandiával kerültek szembe, és hatalmas küzdelem volt. Hollandia a mérkőzés nagy részében fölényben volt, háromszor is eltalálta a kaput. A címlapokra került, hogy Hollandia közvetlenül a büntetőpárbaj előtt kapust cserélt, aki végül a hollandok hőse lett. A mérkőzés csúcspontjait itt nézheti meg.

Costa Rica válogatottjának legrosszabb szereplése 2006-ban volt, amikor mindhárom lejátszott mérkőzését elveszítette a csoportban, összesen nyolc gólt kapva. Az első meccsen Németország 4-2-re nyert, utána Ecuador 3-0-ra, az utolsó meccsen pedig Lengyelország 2-1-es győzelmével behúzta a továbbjutást.

Costa Rica útja a 2022-es katari világbajnokságra

Costa Rica válogatottja a negyedik helyet szerezte meg a világbajnoki selejtezőkön, közvetlenül az USA mögött. Mivel nem sikerült bejutniuk az első három hely valamelyikére, így rájátszásbeli döntőbe kellett jutniuk, amelyet pár hete játszottak Új-Zéland ellen.

Costa Rica a mérkőzés egyetlen gólját a harmadik percben szerezte, és gálánsan védte előnyét. Új-Zéland 67%-os labdabirtoklással és négy kapura lövéssel próbálkozott, de nem tudták kihasználni a pressziójukat. A 69. percben Kosta Barbarouss-t egy meggondolatlan szerelés után kiállították, ezzel tovább nehezítve az All Whites dolgát.

Kik ellen játszik Costa Rica a 2022-es katari világbajnokságon?

Costa Rica az E csoportban vesz részt a jövő novemberi labdarúgó-világbajnokságon. Ebben a csoportban szerepel még Németország, Spanyolország és Japán – sokan úgy tippelnek, hogy ez a csoport lesz a halálcsoport, ahol rengeteg tehetséges válogatottat állítanak egymásnak.

A Costa Rica-i válogatott mérkőzései a következők:

  • Spanyolország – Costa Rica: 2022. november 23. 17:00 AI Thumama Stadion
  • Japán – Costa Rica: 2022. november 27. 11:00 AI Rayyan Stadion
  • Costa Rica – Németország: 2022. december 1. 20:00 AI Bayt Stadion

Costa Rica válogatottja a katari világbajnokságon

A Costa Rica-i labdarúgó-válogatott keretének nagy része magában Costa Rica első osztályában játszik. Azon kevés játékosok közé tartozik, akik az országon kívül futballoznak, Keylor Navas, aki jelenleg a Paris Saint-Germain játékosa, és Ian Lawrence, aki a Koppenhágában játszik.

Keylor Navas az utolsó FIFA-világbajnokságán fog játszani a nemzeti csapatában, miután nagyszerűen szolgálta csapatát. A csoportkör mérkőzései során biztosan sok dolga lesz, hiszen ő és csapata is odateszi magát majd.

A csapat átlagéletkora 27,17 év, piaci értéke 17,85 millió euró.

Luis Fernando Suarez a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott játékosait a csapat hatodik világbajnokságára vezeti majd. Suarez kolumbiai labdarúgó-játékvezető volt, aki jelenleg a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott menedzsere. A válogatottat 2021 óta irányítja.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Costa Rica-ban?

Costa Rica-szerte lesznek olyan helyek, ahol jóllakhat, miközben nézheti a válogatott mérkőzéseit. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, ezért mindenképpen ellenőrizze, hogy melyik időzónában tartózkodik, hogy ne maradjon le az játékról.

A FIFA-világbajnokság összes licenctulajdonosú, valamint a mérkőzések vetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti az meccseket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Costa Rica válogatottjára

Costa Rica az E csoportban játszik Spanyolország, Németország és Japán ellen. Ez egy nagyon versenyképes csoport lesz, ahol minden csapatban sok tehetség lesz látható. Biztosak vagyunk benne, hogy a mérkőzések mindenki számára szórakoztatóak lesznek. 

A csoport megnyerésére Spanyolország az enyhe favorit (1.82), némileg megelőzve Németországot, amely (2.20) szorzóval fogadható. A harmadik esélyes a csoport első helyére Japán, akikre (11.00), míg Costa Rica a legkevésbé valószínű, hogy továbbjut a csoportból (34.00).

Fogadások Costa Rica nemzeti labdarúgó-válogatottjára az LV BET-nél

Costa Rica első mérkőzésén a csoportgyőzelemre esélyes Spanyolország ellen lép pályára. A dél-amerikaiak számára ez egy nehéz mérkőzés lesz, mivel a szorzójuk (12.00), míg a spanyoloké (1.28).

Vegyen részt az akcióban, és vegyen részt az LV BET által kínált fogadási lehetőségek széles skáláján.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási lehetőségekről ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

 

*Az esélyek változhatnak. Az oddsok a közzététel időpontjában helyesek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *