Ecuador – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Ecuador – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Ebben a blogban átfogóan megvizsgáljuk az ecuadori labdarúgó-válogatottat és az esélyeit arra, hogy megnyerjen egy FIFA-világbajnokságot. Ön az ecuadori labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Az ecuadori labdarúgó-válogatott eddig három FIFA-világbajnokságon szerepelt, először 2002-ben. A legjobb világbajnoki szereplésük 2006-ban volt, amikor a 16 között kiestek. A közelgő, 2022-es katari FIFA-világbajnokságon Ecuador negyedszer lép majd pályára.

Az első győzelmet a 2002-es világbajnokságon szerezték Horvátország ellen, amikor Mendez a mérkőzés egyetlen gólját szerezte. A következő, 2006-os világbajnokságon az ecuadori labdarúgó-válogatottnak sikerült megszereznie a legnagyobb győzelmét vb-csoportmérkőzésen, amikor 3-0-ra nyert Costa Rica ellen. Ezt követte a legsúlyosabb vereség, amelyet Németországtól szenvedtek el.

Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a következőkről:

  • Ecuador csapata a FIFA-világbajnokságok történetében
  • Ecuador útja Katarba
  • Ecuador csapata

LV BET fogadási tippek Ecuadorra

Ecuador a FIFA-világbajnokságon

Az ecuadori labdarúgó-válogatott három korábbi FIFA-világbajnokságon vett részt, és egyszer jutott ki a csoportkörből, ennek ellenére Ecuadornak sikerült minden alkalommal legalább egy mérkőzést megnyernie a csoportjában.

A torna 1930-as indulása óta Ecuador csak 1962-ben jutott be a versenybe először. 1962-től 2002-ig Ecuador nem tudta kvalifikálni magát a tornára; a legtöbb selejtezőkörben, amelyben részt vett, csak egy mérkőzést nyert a régi formátumban, amikor a selejtező mindössze négy mérkőzésből állt.

Története során először 2002-ben az ecuadori válogatott a selejtezők során a második helyet szerezte meg, és sikerült kvalifikálnia magát a FIFA-világbajnokság döntőjére. A 2006-os németországi kampányban az ecuadori válogatott virágkorát élte, és remek formában kezdte a csoportkört, első két mérkőzését úgy nyerte meg, hogy egyetlen gólt sem kapott.

A selejtezőmérkőzéseken mutatott következetesség volt Ecuador gyenge pontja, mivel nem tudta egymás után biztosítani a világbajnokságra való kijutást. A közelgő katari világbajnokságra Chile óvást nyújtott be, azt állítva, hogy Ecuador nem jogosult játékosokat vetett be a mérkőzéseken, ezzel azt sugallva, hogy nem játszhatnak a novemberi világbajnokságon. A FIFA mégis elutasította ezeket a jelentéseket, és elutasította a chilei óvást. A történtekről bővebben itt olvashat.

Ecuador sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

A FIFA-világbajnokság legtöbb résztvevőjéhez hasonlóan Ecuador sem kápráztatta el a világot a teljesítményével. Ennek ellenére 2006-ban sikerült kijutniuk a csoportjukból, ami az első és egyetlen alkalom volt.

A 2006-os tornán Ecuador a harmadik helyen végzett selejtezőcsoportjában, ami előkészítette az utat eddigi legjobb szereplésükhöz. A csoportkörben az ecuadori labdarúgó-válogatottat Németország, Lengyelország és Costa Rica ellen sorsolták az A csoportba. Minden idők egyik legnagyobbja, Németország ellen nem könnyű feladat, de Ecuadornak még a Németországgal való találkozás előtt sikerült bebiztosítania a kieséses szakaszba jutást, mivel meggyőzően, egyetlen gólt sem kapva legyőzte Costa Ricát és Lengyelországot. A 16 közé jutásért az ecuadori labdarúgó-válogatott Anglia ellen lépett pályára, akik aznap este a szabadrúgás specialista David Beckham bámulatos szabadrúgásgóljával nyertek.

A tornán kívül, amelyre nem sikerült kijutnia az ecuadori csapatnak, a FIFA-világbajnokságon való debütálás volt a legrosszabb teljesítményük. Az első csoportkörükben Ecuador Olaszország, Horvátország és Mexikó ellen kapott sorsolást. Az első két mérkőzésen Ecuador vereséget szenvedett, de az utolsó napon 65 ezer néző előtt Yokohamában az ecuadori válogatottnak sikerült megpecsételnie élete első győzelmét Horvátország ellen, Mendez zseniális találatának köszönhetően.

Ecuador útja a 2022-es katari világbajnokságra

Ecuador labdarúgó-válogatottja a negyedik helyet szerezte meg a CONMEBOL selejtezőjében, de ahogy arról korábban már szó volt, Chile fellebbezést tett, amelyben kérte a FIFA-t, hogy vizsgálja ki az ecuadori játékosok játékjogát, mivel szerintük néhány játékosnak nem lenne szabad játszania a selejtezőmérkőzéseken, amelyeken helyet kapott a FIFA-világbajnokságon.

Az ecuadori labdarúgó-válogatott azzal biztosította helyét a világbajnokságon, hogy Argentína ellen pontot szerzett, köszönhetően Valencia késői, a lefújás utáni egyenlítő találatának, aki a 24. percben szerzett Alvarez gólját egyenlítette.

Kik ellen játszik Ecuador a 2022-es katari világbajnokságon?

Ecuador az A csoportban Hollandia, Szenegál és Katar ellen lép pályára; a torna nyitómérkőzésén Katar Ecuadorral játszik.

Hollandia a favorit a csoport megnyerésére, mögötte Szenegál és Ecuador következik, a legkevésbé esélyes pedig a debütáló Katar. Az A csoportban sok minden megtörténhet, minden csapatban nagy potenciál rejlik.

Az ecuadori válogatott mérkőzései a következők:

  • Katar – Ecuador: 2022. november 21. 17:00 AI Bayt Stadion
  • Hollandia – Ecuador: 2022. november 25. 17:00 Khalifa International Stadium (Khalifa International Stadium)
  • Ecuador – Szenegál: november 29. 16:00 Khalifa International Stadium (Khalifa International Stadium)

Ecuador válogatottja a katari világbajnokságon

Az ecuadori válogatott nem rendelkezik a legnagyobb nevekkel a soraiban, de mint minden dél-amerikai csapat, ők is szenvedélyesen képviselik azt, amit a futball jelent hazájukban. Az ecuadori labdarúgó-válogatott játékosai a 2022-es FIFA-világbajnokságra Gustavo Alfaro vezetésével indulnak, aki 2020 óta edzősködik a nemzeti csapatnál, és közel 50%-os győzelmi arányt ért el a csapattal töltött ideje alatt.

Az ecuadori válogatottba olyan ismert tehetségek tartoznak, mint Pervis Estupiñán, aki kulcsszerepet játszott a Villareal 2021/22-es Bajnokok Ligája-győzelmében. Moises Caicedo egy másik fiatal tehetség, aki jelenleg a Brighton játékosa a Premier League-ben.

Az ecuadori válogatott átlagéletkora 25,18 év, és közel 100 millió euró a játékosok összértéke.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Ecuadorban?

Ecuador-szerte lesznek olyan helyek, ahol egy jót ehet, miközben a válogatott mérkőzéseit nézheti. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, de a különböző időzónák miatt ez a helyszíntől is függ.

A FIFA-világbajnokság összes licenctulajdonú, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti majd az események alakulását.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra, itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Ecuador válogatottjára

Ecuador az A csoportban játszik majd a házigazda Katarral, Szenegállal és Hollandiával, akik a csoportgyőzelem egyértelmű esélyesei.

Kezdjük a csoportgyőzelem esélyeseivel: Hollandia (1.40), Szenegál (5.50), Ecuador (7.00), Katar pedig (15.00) szorzóval fogadható.

Fogadások Ecuador nemzeti labdarúgó csapatára az LV BET-nél

A torna a Katar és Ecuador közötti mérkőzéssel kezdődik november 21-én, amikor a világ nagy részének tekintete rájuk szegődik. A házigazda csapat győzelmére (3.55), míg Ecuador győzelmére (2.15) szorzóval lehet fogadni.

A 2-0 Ecuadornak (10.00), míg az 1-1-es döntetlent (5.70) szorzóval árazzuk.

Reméljük, hogy élvezték az ecuadori válogatott részletes áttekintését, valamint a katari FIFA-világbajnokságra való kijutásuk esélyeit. Köszönjük a támogatását.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási lehetőségekről ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *