Lengyelország – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Lengyelország – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Poland national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk az lengyel labdarúgó-válogatottat és az esélyeit arra, hogy FIFA-világbajnokságot nyerjen. Ön az lengyel labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

A lengyel válogatott eddig nyolc világbajnokságon vett részt, először 1938-ban, amikor egy 5-6-os izgalmas mérkőzésen kikapott Brazíliától. Lengyelországnak 36 évbe telt, mire ismét kvalifikálta magát a FIFA-világbajnokság újabb kiírására. Miután kvalifikálták magukat a világbajnokságra, szórakoztató futballjukkal kezdték el meghökkenteni a világot. 1974-ben kiejtették a korábbi világbajnok Angliát, majd 1974-ben és 1982-ben kétszer is harmadikok lettek. Az 1986-os világbajnokság után a lengyel labdarúgó-válogatott kezdett veszíteni lendületéből a világ élvonalában, mivel még mindig nem sikerült talpra állnia, és elérnie az 1980-as évek sikereit.

A lengyel válogatottnak sikerült kvalifikálnia magát a 2002-es, a 2006-os és a 2018-as FIFA-világbajnokságra, de a csapat nem tudott bejutni a kieséses szakaszba, mivel mindhárom alkalommal kiesett a csoportkörből. Az említett tornák mindegyikén Lengyelország az első két mérkőzését elveszítette, mielőtt az utolsó mérkőzésen győzött volna, ami vigaszpontot jelentett számára.

A lengyel labdarúgó-válogatott legnagyobb győzelmét 1974-ben Haiti ellen aratta, amikor is hét gólt szerzett, Szarmach pedig mesterhármast jegyzett. Legsúlyosabb vereségüket az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságon szenvedték el a legjobb 16 között Brazília ellen, amikor Lengyelország 4-0-ra kikapott.

Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a következőkről:

  • A válogatott története FIFA-világbajnokságokon
  • Lengyelország útja Katarba
  • Lengyelország csapata

LV BET fogadási tippek Lengyelországra

Lengyelország a FIFA-világbajnokságon

Lengyelország labdarúgó-válogatottja nyolc alkalommal vett részt a világbajnokságon, négy alkalommal már a csoportkörben kiesett, kétszer a 16 között, további két alkalommal pedig az elődöntőig jutott, de ott kiesett, és a harmadik helyet szerezte meg.

A lengyel labdarúgó-válogatott 1974 és 1986 között érte el csúcspontját, amikor két alkalommal sikerült a harmadik helyen végeznie, és kétszer jutott a 16 közé, az ez idő alatt lejátszott 24 mérkőzésből 13-at megnyert. Ezt az aranykorszakot követően, amikor Lengyelország versenyképes volt, és nagyszerű eredményeket ért el a világbajnokságon, a következő három világbajnokságra való kvalifikációról lemaradt.

Amikor 2002-ben Lengyelországnak sikerült újra bejutnia a csoportkörbe, nagyot küzdött, az első két nyitómeccsét elveszítette, és csak az utolsó, az Egyesült Államok elleni mérkőzésen tudott nyerni. A 2006-os németországi világbajnokságon Lengyelország Ecuador és Costa Rica mellett a házigazdákkal került egy csoportba. A lengyel válogatott ismét 2-0-ra és 1-0-ra veszítette el a nyitómeccseket Ecuador és Németország ellen, így az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül kiesett a csoportból.

A legutóbbi világbajnokságon a lengyel válogatott Kolumbiával, Japánnal és Szenegállal is játszott, de nem jutott tovább a csoportkörből. Lengyelország ismét vereséget szenvedett Szenegál ellen 2-1-re, Kolumbia ellen pedig 3-0-ra. Japán ellen Bednarek adott okot a lengyel közönségnek az örömre, hiszen ő szerezte a győztes gólt.

Lengyelország sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

A lengyel labdarúgó-válogatott legjobb világbajnoki szereplése az 1974-es németországi világbajnokságon volt. A torna formája kicsit más volt, mint amit manapság megszoktunk. 1974-ben a formátumot úgy változtatták meg, hogy egy csoportkör helyett két csoportkör volt, majd minden csoportból a két legjobb két csapat jutott tovább a kieséses szakaszba.

Az Argentína elleni nyitómérkőzésen Lengyelország villámgyorsan bekezdett, és már a hetedik és a nyolcadik percben betalált. A félidőben 2-0 volt a lengyeleknek, de a második félidő már nehezebb feladatnak bizonyult. Az első félidőhöz hasonlóan őrületes gólzápor volt a mérkőzésen, hat perc alatt három gól esett. A mérkőzés végül 3-2-re végződött a lengyel válogatott javára, értékes három pontot szerezve ezzel a csapatnak. A második mérkőzésen Lengyelország a legnagyobb győzelmét aratta a világbajnokságon, amikor hét góllal verte Haitit. Az utolsó mérkőzésen Lengyelország ismét 2-1-re nyert Olaszország ellen – amely az előző világbajnokság második helyezettje volt -, és ezzel megpecsételte a csoport első helyét. A második csoportkörbe való továbbjutás után Lengyelország folytatta pozitív sorozatát, 2-1-re nyert Svédország ellen, majd ugyanilyen arányban legyőzte Jugoszláviát, mielőtt sorsdöntő mérkőzést játszott volna Nyugat-Németország ellen a döntőbe jutásért, amelyben azonban alul maradt. Lengyelország azonban legyőzte Brazíliát a harmadik helyért zajló rájátszásban, és ezzel a lengyel labdarúgó-válogatott egyik legjobb világbajnoki szereplését zárta le.

A lengyel labdarúgó-válogatott egyik legkiábrándítóbb teljesítménye a legutóbbi oroszországi világbajnokságon nyújtott teljesítménye volt, amikor a Kolumbia, Japán és Szenegál alkotta csoportban Lengyelország három ponttal a csoport utolsó helyén végzett. Az oroszországi világbajnokság csalódást keltő volt, mivel világklasszis támadójuk, Robert Lewandowski nem tudott érvényesülni a tornán, miután a Bayern Münchennel ragyogó szezont futott.

Lengyelország útja a 2022-es katari világbajnokságra

Lengyelország részt vett az európai világbajnoki selejtezőkön, és sikerült megszereznie a második helyet az I. csoportban, amely Angliából, Albániából, Magyarországból, Andorrából és San Marinóból állt. Mivel a lengyel válogatott lemaradt az első hely megszerzéséről, rájátszáson kellett keresztülmennie, hogy biztosítsa helyét a katari világbajnokságon.

Mivel Oroszországot kizárták a közelgő FIFA-világbajnokságon való részvételből, Lengyelországnak közvetlen útja volt a döntőbe, amelyet Svédország ellen játszottak. A döntőben a lengyel válogatott odatette magát, hogy eredményes legyen, és a legjobb góllövőjüknek, Robert Lewandowskinak és Zielinskiéknek köszönhetően megnyerték a mérkőzést és a jogot, hogy részt vehessenek a közelgő tornán.

Kik ellen játszik Lengyelország a 2022-es katari világbajnokságon?

Lengyelország a C-csoportban Mexikóval, Szaúd-Arábiával és a csoportelsőnek kikiáltott Argentínával együtt indul. Mexikó nagy kihívást jelent majd Lengyelország számára, mivel ők az a csapat, akiket meg kell verniük, hogy bejussanak a kieséses szakaszba.

A lengyel válogatott mérkőzései a következők:

  • Mexikó – Lengyelország: 2022 november 22. 17:00 Stadium 974
  • Lengyelország – Szaúd-Arábia: 2022. november 26. 14:00 Education City Stadion
  • Lengyelország – Argentína: 2022. november 30. 20:00 Stadion 974

Lengyelország válogatottja a katari világbajnokságon

A lengyel válogatottnak Robert Lewandowski személyében a világ labdarúgásának egyik legjobb csatára van, aki a selejtezők során meghatározó volt, de a csoportkörben még nem tudott érvényesülni válogatottja számára. Azt lehet állítani, hogy Lengyelországban nehezebb dolga van, mivel nem kap minőségi kiszolgálást, így a gólok száma jóval kevesebb, mint a klubjánál.

A lengyel válogatottban olyan neves játékosok is szerepelnek, mint Matty Cash, aki nemrég váltott állampolgárságot, Wojciech Szczesny, Piotr Zielinski és még sokan mások. A legutóbbi világbajnokságon mutatott csalódást keltő szereplés után Lengyelországnak sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége.

A lengyel válogatott labdarúgókat Czeslaw Michniewicz fogja irányítani, mivel őt az év elején nevezték ki, miután a Lengyel Labdarúgó Szövetség a fehérorosz mellett döntött.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Lengyelországban?

Lengyelország-szerte lesznek olyan helyek, ahol jóllakhat, miközben nézheti a válogatott mérkőzéseit. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, ezért mindenképpen ellenőrizze, hogy melyik időzónában tartózkodik, hogy ne maradjon le az játékról.

A FIFA-világbajnokság összes licenctulajdonosú, valamint a mérkőzések vetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti az meccseket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Lengyelország válogatottjára

Lengyelország a C csoportban játszik majd a csoportgyőzelemre esélyes Argentínával, Mexikóval és Szaúd-Arábiával.

Kezdjük a csoportgyőzelem esélyeseivel: Argentína (1.40), míg Mexikó (6.00) szorzóval fogadható. Lengyelországot (5.50) odds-ra értékelik, hogy 1982 óta először megnyerje a csoportot, Szaúd-Arábia pedig (21.00) szorzóval fogadható, mint a legkevésbé esélyes csapat.

Fogadások Lengyelország nemzeti labdarúgó-válogatottjára az LV BET-nél

Lengyelország Mexikó ellen kezdi meg a 2022-es tornát, és szoros mérkőzésre számítunk, ahol egyik csapat sem lesz esélyesebb a másiknál. Mexikó győzelmére 2.70, míg Lengyelország győzelmére (2.75) szorzóval lehet fogadni.

Reméljük, hogy élvezték a lengyel válogatott részletes áttekintését, valamint azt, hogy milyen esélyekkel indulnak a katari FIFA-világbajnokságra. Köszönjük a támogatását.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási lehetőségekről ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *