Portugália – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Portugália – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Portugal national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk az portugál labdarúgó-válogatottat és az esélyeit arra, hogy FIFA-világbajnokságot nyerjen. Ön az portugál labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Portugália eddig hét alkalommal jutott be a FIFA világbajnokságra, először 1966-ban, amikor harmadik lett. A portugál válogatott világbajnokságon elért eredményei ugyan meggyőzőek, de nem a legjobbak, mivel még nem tudták elhódítani a trófeát. Az első mérkőzést 1966-ban játszották Magyarország ellen, amikor Portugália 3-1-re nyert. A legnagyobb győzelmet 2010-ben Dél-Afrikában jegyezték, amikor 7-0-ra verték Észak-Koreát, a legjelentősebb vereséget pedig 2014-ben Németország ellen szenvedték el, amikor 4-0-ra kaptak ki.

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a következőkről:

  • Portugália labdarúgó-válogatottja FIFA-világbajnokságok történetében
  • Portugália útja Katarba
  • Portugália csapata

LV BET fogadási tippek Portugáliára

Portugália a FIFA-világbajnokságon

Portugália már több nagyszerű szereplést is megélt a FIFA-világbajnokságon, különösen az 1966-os első szerepléskor és 2006-ban, amikor sikerült az elődöntőbe jutnia. Portugália labdarúgó-válogatottja első FIFA-világbajnokságon való szereplése során bejutott az elődöntőbe, ahol a későbbi győztes és házigazda Angliától kapott ki.

Az 1966-os világbajnokságra örökre úgy emlékeznek majd, mint Eusebio világbajnokságára, mivel egy tornán kilenc gólt szerzett. Eusebio világbajnokságon nyújtott teljesítményét összehasonlítva Cristiano Ronaldo négy különböző tornán hét gólt szerzett.

Portugália 2006-ban ismét bejutott az elődöntőbe, amikor három győzelemmel és mindössze egy kapott góllal sikerült csoportelsőként végezniük. A 16 között Maniche találata elég volt a Hollandia elleni negyeddöntőbe jutáshoz Anglia ellen. A mérkőzés nagy drámát tartogatott, leginkább a Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney közötti incidens miatt maradt emlékezetes, miután az angol szabálytalankodott és rálépett egy portugál játékosra, akkori Manchester United-csapattársa, Ronaldo odament, és azt sugallta a játékvezetőnek, hogy ki kellene küldeni. Mondanom sem kell, hogy Rooney nem volt túlságosan elégedett ezzel. Az angolt kiállították, Ronaldo pedig egy kacsintással követte a közönség felé.

A mérkőzés teljes összefoglalóját itt nézheti meg.

Az elődöntő kemény meccs volt, hiszen Franciaország uralta a játékot, és korlátozta Portugália erőfeszítéseit. A mérkőzés 1-0-ra végződött Franciaország javára, a harmadik helyért vívott mérkőzésen pedig Portugália 3-1-re kikapott Németországtól.

A figyelem középpontjában Portugália áll majd, mivel ez lehet az utolsó esélye, hogy Portugália Cristiano Ronaldo segítségével dicsőségbe emelje magát, mivel ez lehet az utolsó alkalom, hogy ő is világbajnokságon szerepelhet.

Portugália sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

Portugália még nem jutott be világbajnokság döntőjébe, bár két alkalommal is közel járt ehhez. A portugál labdarúgó-válogatott kiemelkedő teljesítménye minden bizonnyal az első angliai szereplésük. A csoportkör mindhárom nyitómeccsét sikerült megnyerniük, és elkerülték a csalódást keltő eredményt Észak-Korea ellen, amikor 3-0-s hátrányba kerültek. Eusebio-nak más tervei voltak, és négy gólt lőtt, az ötödiket pedig előkészítette, így a labdarúgó-világbajnokságok történetének egyik legjobb fordítása valósult meg.

A portugál labdarúgó-válogatott legrosszabb teljesítménye a 2002-es és a 2014-es, mivel nem sikerült továbbjutniuk a csoportkörből. Egy másik csalódást keltő szereplésük a 2010-es volt, amikor a négy meccsen csak egy gólt sikerült szerezniük. Az első meccs egy 0-0 volt Elefántcsontpart ellen, majd Észak-Korea ellen egy gólzápor következett, hiszen Portugália hétszer is betalált, de aztán Brazília ellen ismét 0-0 lett az eredmény, Spanyolország ellen pedig 1-0-ra kikaptak.

A 2014-es torna hihetetlenül kiábrándító volt számukra, mivel a portugál csapat nagyon ígéretes volt, világklasszis tehetségekkel, akik számos trófeát nyertek klubjaikkal, de a világbajnokság színpadán nem teljesítettek. A nyitómeccsen Portugália 4-0-ra kikapott Németországtól, majd 2-2-es döntetlen következett az USA ellen. A portugálok egyetlen győzelmét Ghána ellen aratták, miután Ronaldo először betalált a tornán.

Portugália útja a 2022-es katari világbajnokságra

Portugália labdarúgó-válogatottja az A csoportban szerepelt az európai világbajnoki selejtezőkön. A selejtezősorozat utolsó napján vereséget szenvedtek Szerbiától, ami azt jelentette, hogy Portugáliának a rájátszás útján kellett bejutnia a katari kijutáshoz.

Ezen a rájátszás útján Portugália válogatottja 3-1-re búcsúztatta Törökországot, ami az Észak-Macedónia elleni döntőt jelentette, ahol Bruno Fernandes mindkét gólját megszerezve juttatta ki nemzetét a világbajnokságra.

Portugáliának akkor sikerült eredményesnek lenni, amikor a legnagyobb szükségük volt rá, hiszen a csapatukban hihetetlen tehetség van, és nagy csalódás lett volna, ha nem indulnak a világbajnokságon.

Kik ellen játszik majd Portugália a 2022-es katari világbajnokságon?

Portugália az utolsó csoportban, a H csoportban fog versenyezni Ghánával, Uruguay-jal és Dél-Koreával. A csoportban Portugália az egyértelmű favorit a csoportelsőségre a három mérkőzés után. Uruguay a legesélyesebb arra, hogy követi Portugáliát a csoportból, míg Ghána és Dél-Korea inkább az utolsó két helyet foglalja el.

A portugál labdarúgó-válogatott mérkőzései a következők:

  • Portugália – Ghána: 2022 november 24 17:00 Stadion 974
  • Portugália – Uruguay: 2022. november 28. 20:00 Lusail Stadion 2022. november 28. 20:00 Lusail Stadion
  • Dél-Korea – Portugália: 2022. december 2. 16:00 Education City Stadion

Portugália válogatottja a katari világbajnokságon

Portugália az egyik olyan csapat, amelyik berobbanhat a katari világbajnokságon, mivel rengeteg nagyszerű játékos áll a rendelkezésére, és nagy tapasztalattal rendelkezik a győztes mérkőzések terén.

Fernando Santos a vezetőedző a cikk írásának időpontjában, miután sikeres volt az Eb-n, amelyet először nyert meg nemzetével. Minden bizonnyal ő lesz a legjobb ember arra, hogy újabb sikeres világbajnoki szereplésre vezesse az embereit.

A csapat sztárja minden bizonnyal az egyedüli Cristiano Ronaldo lesz, aki minden idők legjobb góllövője nemzetének, és minden csapat legértékesebbje, amelyben játszik. Társa a Manchester United-ből csapattársa, Bruno Fernandes és a Real Madrid-os volt csapattársa Pepe lesz, aki hátul fogja erőltetni domináns jellemét. Bernardo Silva biztosítja majd a látásmódot és a védelmet szétválasztó passzokat, amikor szükség van rá a pálya közepén. Ruben Dias és Joao Cancelo a Manchester Cityvel elért újabb Premier League-címvédés után a védekezés stabilitását fogja növelni. A csapatban remekül megférnek egymás mellett a feltörekvő tehetségek, mint például Rafael Leao, aki az AC Milannál töltötte be az áttörést jelentő szezont, és 12 év után először vezetett Serie A bajnoki címhez.

A portugál labdarúgó-válogatottra minden bizonnyal érdemes lesz odafigyelni, hiszen megvan bennük a tehetség ahhoz, hogy bármelyik csapattal felvegyék a versenyt, amely ellen játszanak.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Portugáliában?

Portugália-szerte lesznek olyan helyek, ahol jóllakhat, miközben nézheti a válogatott mérkőzéseit. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, ezért mindenképpen ellenőrizze, hogy melyik időzónában tartózkodik, hogy ne maradjon le az játékról.

A FIFA-világbajnokság összes licenctulajdonosú, valamint a mérkőzések vetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti az meccseket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Portugália válogatottjára

A H csoportban Portugáliára (1.65) a szorzó, hogy megnyerje a csoportot és ötödik alkalommal jusson be a kieséses szakaszba, míg Uruguay (3.00), Ghána és Dél-Korea pedig (12.00) szorzóval.

Portugália (1.90) szorzóval fogadható arra, hogy bejut a világbajnokság negyeddöntőjébe, Cristiano Ronaldo pedig (13.00) szorzóval arra, hogy a védjegyévé vált ünneplésével a torna legjobb góllövője legyen.

Fogadások Portugália nemzeti labdarúgó-válogatottjára az LV BET-nél

A torna első mérkőzésén a portugál labdarúgó-válogatott Ghána ellen lép pályára, és (1.52) szorzóval árazzuk be, hogy az európai csapat nyer, míg Ghánára (7.00) szorzóval fogadhatunk, hogy meglepetést okoz.

Fernando Santos csapatának döntőbe jutását (6.00) szorzóval árazzuk, a csalódást keltő szereplést, vagyis a csoportból való kiesést (4.50) szorzóval.

Reméljük, hogy élvezték a portugál válogatott részletes áttekintését, valamint a katari világbajnokságra való kijutásuk esélyeit. Köszönjük a támogatását.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási lehetőségekről ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *