Spanyolország – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Spanyolország – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Spain national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk a spanyol labdarúgó-válogatottat és az esélyeiket arra, hogy újabb FIFA-világbajnokságot nyerjenek. Ön a spanyol labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

A spanyol válogatott a második FIFA-világbajnoki címére hajt Katarban, mivel egy fiatalabb játékosgenerációt állítanak össze, akik képesek meghódítani a labdarúgás világát. A 2010-es dél-afrikai világbajnokságon elért sikerük volt az első döntő, amelyben a spanyol válogatott játszott, hiszen a korábbi szereplések során csak a negyeddöntőig jutottak.

Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a következőkről:

  • Spanyolország labdarúgó-válogatottja FIFA-világbajnokságok történetében
  • Spanyolország útja Katarba
  • Spanyolország csapata

LV BET fogadási tippek Spanyolországra

Spanyolország a FIFA-világbajnokságon

Spanyolország labdarúgó-válogatottja az egyik legtöbbször van jelen a világbajnoki döntőkön, a lehetséges 22-ből 16-szor szerepelt. A spanyol labdarúgás az elmúlt évek legjobb futballeredmények egyikét produkálta. A 2010-es FIFA-világbajnokságon elért siker a spanyol válogatott kemény munkájának bizonyítéka volt, amelyet a lehető legjobb csapat összeállításába fektettek.

Az egyetlen alkalom, amikor a spanyol válogatottnak sikerült közel kerülnie a döntőhöz, még 1950-ben volt, amikor a negyedik helyen végzett, és hat mérkőzéséből hármat megnyert. A spanyol válogatott következő évei nem voltak a legjobbak, hiszen az 1962-es, az 1966-os és az 1978-as FIFA-világbajnokságon is szerepeltek, és minden említett évben már a csoportkörben kiestek.

Spanyolország sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

A spanyol labdarúgó-válogatott nagy sikere kétségtelenül a 2010-es év, amikor is kvalifikálta magát a világbajnokságra, mind a 10 mérkőzését megnyerte, és mindössze öt gólt kapott a mérkőzéseken. Az egyetlen vereséget a Svájc elleni első csoportmérkőzésen szenvedték el. Ahogy a csapat továbbjutott a kieséses szakaszba, David Villa egyetlen gólja mindkét Portugália és Paraguay elleni mérkőzésen biztosította a helyüket a Németország elleni elődöntőben. A spanyol csapat újabb 1-0-s győzelmét Puyol találata jelentette. A döntőt Hollandia ellen játszották, a mérkőzés szoros volt, a legtöbb lehetőség a hollandoknak jutott, de a hálóban a hihetetlen formában védő Iker Casillas állt velük szemben. A hosszabbításban Iniesta egy keresztlabdát követően belőtte a labdát, ezzel a világbajnokságok történetének egyik legikonikusabb gólját szerezte.

A 2010-es sikerre évekig tartó csalódást keltő világbajnoki szereplések után került sor, a legtöbb kiesés a csoportkörben vagy a 16 között történt. Sok más regnáló világbajnokhoz hasonlóan a 2014-es év a spanyol válogatott számára is nehéz volt. A nyitómeccsen 5-1-re kikaptak Hollandiától, majd újabb vereséget szenvedtek Chile ellen. Az utolsó mérkőzésen sikerült 3-0-ra legyőzniük Ausztráliát, de ez már túl kevés volt ahhoz, hogy a csapat továbbjusson a csoportkörből.

Spanyolország útja a 2022-es katari világbajnokságra

Spanyolország az európai selejtező B csoportjának megnyerésével biztosította jegyét a katari labdarúgó-világbajnokságra. A csoportban Svédország, Görögország, Grúzia és Koszovó szerepelt.

A nyolc lejátszott mérkőzésen Spanyolországnak hat győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget sikerült elérnie. A spanyol válogatott 15 gólt szerzett és mindössze ötöt kapott a mérkőzéseken.

Kik ellen játszik majd Spanyolország a 2022-es katari világbajnokságon?

Spanyolország labdarúgó-válogatottja az E csoportban szerepel, amely Németországból, Japánból és a Costa Rica és Új-Zéland közötti rájátszás győzteséből áll.

A csoportgyőzelemre Németország a favorit, szorosan mögötte Spanyolország következik. Minden bizonnyal ez lesz az egyik legkeményebb csoport a katari FIFA-világbajnokságon, két nagy nemzet is nagyon esélyes a végső győzelemre novemberben.

A spanyol válogatott mérkőzései a következők:

  • Costa Rica / Új-Zéland – Spanyolország: 2022. november 23. 17:00 AI Thumama Stadion
  • Spanyolország – Németország: 2022. november 27. 20:00 AI Bayt Stadion
  • Japán – Spanyolország: 2022. december 1. 20:00 Khalifa International Stadium (Khalifa International Stadium)

Spanyolország válogatottja a katari világbajnokságon

A spanyol labdarúgó-válogatott játékosai az egyik legígéretesebb felhozatallal rendelkeznek, olyanokkal, mint Gavi és Ansu Fati. A csapatukon belül Spanyolország nagy tapasztalatú játékosokkal is rendelkezik a döntő szituációkban, mint például Sergio Busquets, Carvajal, Thiago és Morata a támadásban.

Az olyan játékosok, mint Carlos Soler, Dani Olmo és Ferran Torres megmutatták, hogy mire képesek klubszinten, de ezt a formájukat nemzetközi szinten még át kell alakítaniuk. Ferran Torres biztosította a Barcelone-ba való átigazolását, de nem a legjobb időszakot élte meg, miután a Manchester Citytől érkezett. Dani Olmo a legtöbb mérkőzésen szerepelt a legutóbbi UEFA Euro-versenyen, de nem volt a kívánt hatással.

A spanyol válogatott edzője Luis Enrique lesz, aki korábban a Barcelonát irányította, és akit széles körben a világ egyik legjobb menedzserének tartanak.

Hol lehet megnézni a 2022-es spanyolországi FIFA-világbajnokság mérkőzéseit?

Spanyolország-szerte lesznek olyan helyek, ahol jóllakhat, miközben nézheti a spanyol válogatott mérkőzéseit. A kezdőrúgás időpontja a mérkőzésektől függően változik, de mindegyik mérkőzésre késő vagy kora délután kerül sor.

Az összes FIFA-világbajnokság licenctulajdonú, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti majd az eseményeket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra, itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok a spanyol válogatottra

A spanyol labdarúgó-válogatott a csoportelsőségre esélyes. Arra, hogy Spanyolország lesz az E csoport végső győztese, (1,82) szorzóval fogadható, míg arra, hogy megnyeri a tornát, (9,75) szorzóval fogadható.

Fogadások a spanyol nemzeti labdarúgó-válogatottra az LV BET-nél

Az LV BET-nél a fogadási lehetőségek széles skáláját kínáljuk. A spanyol válogatott kieséses szakaszára is megteheti fogadásait. Arra is fogadhat, hogy a csapat bejut-e a világbajnokság döntőjébe vagy sem. 

A spanyol válogatott valószínű legjobb 16 közé jutására (3.75) szorzóval fogadhatunk, míg a második helyre (10.00) szorzóval fogadhatunk. Azt, hogy Spanyolország bejut a döntőbe, szintén (6.00) odds-szal árazzuk.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási piacokról ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon naprakész a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *