Szerbia – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Szerbia – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Serbia national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk a szerb labdarúgó-válogatottat és az esélyeit arra, hogy FIFA-világbajnokságot nyerjen. Ön a szerb labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Szerbia egyike azon nemzeteknek, amelyek különböző nemzetekként, összesen öt különböző nemzetként játszottak a FIFA világbajnokságon. 1930-ban Jugoszláv Királyság néven indultak, ahol két győzelemmel és egy vereséggel a negyedik helyet szerezték meg. Az 1950-es brazíliai FIFA-világbajnokságon SFR Jugoszlávia néven indultak, ahol ismét negyedik helyezést értek el, három győzelemmel és három vereséggel. 1994-ben az ország FR Jugoszlávia néven indult, majd a 2006-os világbajnokságon Szerbia és Montenegróra változott, mielőtt 2010-ben szuverén nemzetként részt vett volna a világbajnokságon.

Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a következőkről:

  • Szerbia labdarúgó-válogatottja FIFA-világbajnokságok történetében
  • Szerbia útja Katarba
  • Szerbia csapata

LV BET fogadási tippek Szerbiára

Szerbia a FIFA világbajnokságon

Szerbia labdarúgó-válogatottja még soha nem jutott döntőbe FIFA-világbajnokságon, mivel kétszer is kikapott az elődöntőben (1930 és 1962). A többi szereplés során a szerb válogatott nehezen jutott tovább a csoportkörből, és 2006-ban, 2010-ben és 2018-ban is kiesett.

A legnagyobb sikereket akkor érte el, amikor még SFR Jugoszlávia néven játszott, és az 1962-es kiírásban két egymást követő negyeddöntőbe és egy elődöntőbe jutott.

A szerb válogatott góllövőlistájának élén Drazan Jerkovic áll négy góllal, az összes gólt az 1962-es világbajnokságon szerezte. Jerkovic négy gólja elegendő volt ahhoz, hogy megkapja a megosztott Aranycipő díjat. A szerb labdarúgó-válogatottban a legtöbbször kilenc mérkőzésen lépett pályára négy különböző játékos, és ezek a következők: Dejan Stankovic, Dragan Stojkovic, Ivica Surjak és Dragoslav Sekularac.

Szerbia sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

Szerbia történelmének két legjobb FIFA-világbajnoksága 1962 és 1990 volt. Az 1962-es esemény a Szovjetunió ellen kezdődött, ahol Szerbia 2-0-s vereséget szenvedett, amivel a csoportból való továbbjutás szempontjából gyenge lábakon állt. Szerbia fontos győzelmeket aratott Uruguay (3-1) és Kolumbia (5-0) ellen, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A negyeddöntőben Szerbia egy erős nyugat-német csapattal találkozott, amely 1958-ban az elődöntőig jutott, de Radakovic góljának köszönhetően Szerbia győzött. Az elődöntőben Szerbia labdarúgó-válogatottja Csehszlovákia ellen játszott, de 3-1-es vereséget szenvedett.

A szerb válogatott legutóbbi világbajnoki szereplései nem a legjobbak voltak, 2006 óta a legutóbbi kilenc mérkőzésen mindössze két győzelmet aratott. A legsúlyosabb vereséget Argentína ellen szenvedték el, amikor 6-0-ra kaptak ki.

Szerbia útja a 2022-es katari világbajnokságra

Szerbiának a selejtezők utolsó napján sikerült megnyernie az A csoportot a katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében, mivel 2-1-re nyertek Portugália ellen. Ez volt a döntő mérkőzés, ha bármelyik fél megnyeri a mérkőzést, akkor bebiztosítja a vb-kvalifikációt. Portugália kezdett a jobban, három perc alatt betalált, de Szerbia egyre jobban belelendült a mérkőzésbe, és alig félóra elteltével egyenlített. De minden a hajrában dőlt el, amikor Mitrovic megszerezte a győztes gólt, amivel megnyerték a világbajnoki selejtezőt.

Kivel játszik majd Szerbia a 2022-es katari világbajnokságon?

Katarban a szerb labdarúgó-válogatott a Brazília, Kamerun és Svájc alkotta G csoportban játszik majd. Brazília az egyértelmű favorit a csoportgyőzelemre, és egyben a torna megnyerésére is.

Szerbia az előző világbajnokságon már találkozott Brazíliával a csoportkörben, akkor 2-0-ra kikapott.

A szerb válogatott mérkőzései a következők:

  • Brazília – Szerbia: 2022. november 24. 13:00 Lusail Iconic Stadium, Lusail
  • Szerbia – Kamerun: 2022. november 28. 11:00 AI Wakrah Sports Complex
  • Svájc – Szerbia: 2022. december 2. 20:00 Stadion 974

Szerbia válogatottja a katari világbajnokságon

Dragan Sztojkovics lesz a válogatott edzője, akit még 2021-ben neveztek ki. Sztojkovics élete első FIFA-világbajnoki szereplésére vezeti majd a szerb labdarúgó-válogatott játékosait.

Szerbia nagy tehetségekkel rendelkezik a csapatban, olyanokkal, mint Dusan Vlahovic, Tadic, Kostic, Jovic és Milinkovic-Savic. Alexander Mitrovic a szerb válogatott góllövőlistájának élén áll; pályafutása egyik legjobb szezonját futotta a Fulham színeiben, 44 mérkőzésen 43 gólt szerzett.

Milinkovic-Savicot a világ legjobb klubjai figyelik, mivel remek fedezetet nyújt a hátsó alakzatnak, és veszélyt jelent előrefelé. A szerb válogatott minden bizonnyal versenyképes lesz, és remek csapattal rendelkezik ahhoz, hogy nagyszerű eredményeket érjen el, és továbbjusson a csoportkörből.

Hol lehet megnézni a 2022-es szerbiai FIFA-világbajnokság mérkőzéseit?

Szerbia szerte lesznek olyan helyek, ahol jóllakhat, miközben nézheti a szerb válogatott mérkőzéseit. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, de mindegyik mérkőzésre késő vagy kora délután kerül sor.

Az összes FIFA-világbajnokság licenctulajdonú, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti majd az eseményeket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra, itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok a szerb nemzeti csapatra

Brazília a favorit a G csoport megnyerésére, hiszen (1.45) szorzóval fogadhatunk rájuk, míg Szerbia csoportgyőzelmére (6.50) szorzóval fogadhatunk. Fogadások Szerbia nemzeti csapatára az LV BET-nél

Az LV BET-nél a fogadási lehetőségek széles skáláját kínáljuk. Fogadhat a szerb válogatott kieséses szakaszára. Arra is fogadhat, hogy a csapat bejut-e a kieséses szakaszba vagy sem. 

Szerbia negyeddöntőbe jutását (x.xx) szorzóval árazzuk, azt pedig, hogy Alexander Mitrovic lesz a legjobb góllövő (51.00) szorzóval.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási piacokról ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *