Tunézia – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Tunézia – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Tunisia national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk az tunéziai labdarúgó-válogatottat és az esélyeit arra, hogy FIFA-világbajnokságot nyerjen. Ön az tunéziai labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Tunézia eddig öt alkalommal szerepelt a FIFA-világbajnokságon, először az 1978-as világbajnokságon, ahol a kilencedik helyen végzett. Az afrikai ország 1998 és 2006 között sorozatban háromszor kvalifikálta magát a világbajnokságra. Katarban pedig hatodik alkalommal vesznek részt a döntőn. A tunéziai labdarúgó-válogatott története során egyetlen alkalommal sem tudott továbbjutni a csoportkörből. Tunézia összesen 15 mérkőzésen vett részt, mindössze kettőt nyert, négyszer játszott döntetlent és kilencszer kapott ki.

Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a következőkről:

  • Tunézia labdarúgó-válogatottja FIFA-világbajnokságok történetében
  • Tunézia útja Katarba
  • Tunézia csapata

LV BET fogadási tippek Tunéziára

Tunézia a FIFA-világbajnokságon

Tunézia 1978-ban kvalifikálta magát az első FIFA-világbajnokságra, de nem a legjobbkor, hiszen bár az első mérkőzésüket megnyerték, a következőt elveszítették, majd döntetlent játszottak Nyugat-Németország ellen. Ezt a debütáló világbajnoki szereplést követően Tunézia válogatottja négy egymást követő világbajnokságról maradt le.

Egy idő után Tunéziának sikerült ismét megszereznie a továbbjutást világbajnoki selejtezőkön, azonban a kilenc mérkőzésből egyetlen győzelmet sem tudott elkönyvelni. A tunéziai válogatott három egymást követő tornán való szereplése után a következő két FIFA-világbajnokságra nem sikerült kvalifikálnia magát, de az előző, Oroszország által rendezett világbajnokságra visszatért. Oroszországban Tunéziának sikerült győznie Panama ellen, de a másik kettő meccsen nem tudott, mivel Belgium és Anglia ellen kellett helytállnia, akiknek a papírforma szerint is meg volt az esélye a továbbjutásra.

A csoport, amelybe a tunéziai labdarúgó-válogatottat sorsolták, ismét nagyon erős: Dánia, Ausztrália és a címvédő Franciaország szerepel benne.

Tunézia sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságokon

A tunéziai labdarúgó-válogatott nem volt túl sikeres a FIFA-világbajnokságokon; még nem jutott tovább a csoportkörből, és mindössze két mérkőzést nyert meg; történetesen az elsőt és az utolsót, amelyeken részt vett.

A legjobb teljesítményeket, amelyeket a tunéziai csapat számára kiemelhetünk, azok a mérkőzések voltak, amelyeken győzelmet arattak – 1978-ban, amikor a csoport első mérkőzésén 3-1-re nyertek Mexikó ellen, és a 2018-as tornán, amikor 2-1-re nyertek Panama ellen, miután Angliától és Belgiumtól is kikaptak.

A tunéziai labdarúgó-válogatott legrosszabb teljesítménye minden bizonnyal az a másik három alkalom lesz, amikor részt vett a FIFA-világbajnokságon: 1998, 2002 és 2006. Az említett évek mindegyikében Tunézia csak egyetlen pontot tudott szerezni, 1998-ban és 2002-ben pedig három mérkőzésen is csak egy gólt szerzett.

Tunézia útja a 2022-es katari világbajnokságig

Tunézia akkor biztosította helyét a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon, amikor a B csoport első helyét szerezte meg, amikor Zambia, Mauritánia és Egyenlítői-Guinea ellen lépett pályára.

A rájátszás döntőjében Tunézia Malit ejtette ki, és ezzel egyértelművé tette a világbajnokságra való kijutást. A meccs egyetlen találata az első mérkőzésen idegenben született Tunézia számára Moussa Sissoko öngóljával, akit később egy piros lappal kiállítottak. A visszavágón Tunézia 0-0 eredménnyel kvalifikálta magát a világbajnokságra.

A selejtező első és második mérkőzésének izgalmait újra megnézheti.

Kik ellen játszik majd Tunézia a 2022-es katari világbajnokságon?

Tunézia labdarúgó-válogatottja a világbajnokság D csoportjában szerepel majd, a címvédő Franciaországgal, Dániával és Ausztráliával együtt, akik a rájátszáson keresztül biztosították helyüket a csoportban.

Franciaország és Dánia a két legesélyesebb válogatott a kieséses szakaszba jutásra, Ausztrália és Tunézia pedig a harmadik helyért küzdhet.

A tunéziai labdarúgó-válogatott mérkőzései a következők:

  • Dánia – Tunézia: 2022. november 22. 14:00 Education City Stadion
  • Tunézia – Ausztrália: 2022. november 26. 11:00 AI Wakrah Sports Complex
  • Tunézia – Franciaország: 2022. november 30. 16:00 Education City Stadium (Oktatási Városi Stadion)

Tunézia válogatottja a katari világbajnokságon

Tunézia azon válogatottak közé tartozik, amelyek az ország topligájából szerzik be játékosaikat, és nem sok játékos merészkedett ki a ligán kívülre. A teljes keret átlagéletkora 26 év, piaci értéke pedig összesen közel 40 millió euró.

A tunéziai csapat egyik legfiatalabb tehetsége Hannibal Mejbri, aki a Manchester United játékosa, és nagy potenciált mutat arra, hogy élvonalbeli játékos legyen. Egy másik játékos, aki Tunézia egyik legfényesebb csillaga lesz a világbajnokságon, Naim Sliti, aki a szaúd-arábiai profi ligában, az Al-Ettifaqnál játszik. A 2021/22-es szezonban 20 fellépésen kilenc gólt szerzett.

A cikk írásakor Tunézia vezetőedzője Jalel Kadri, aki 2022. január 30. óta edzi a csapatot. A tunéziai labdarúgó-válogatott játékosai tudják, hogy mire van szükség tőlük, és történelmük során először szeretnének továbbjutni a csoportkörből.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Tunéziában?

Tunézia-szerte lesznek olyan helyek, ahol jóllakhat, miközben nézheti a válogatott mérkőzéseit. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, ezért mindenképpen ellenőrizze, hogy melyik időzónában tartózkodik, hogy ne maradjon le az játékról.

A FIFA-világbajnokság összes licenctulajdonosú, valamint a mérkőzések vetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti az meccseket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Tunézia válogatottjára

Tunézia labdarúgó-válogatottja a D csoportban vesz részt, Franciaországgal együtt, amely a csoportgyőzelem egyértelmű esélyese, majd Dánia és Ausztrália következik. Tunézia a legkevésbé esélyes arra, hogy a csoportból tovább jusson.

A címvédő Franciaország (1.40) szorzóval esélyes a csoportgyőzelemre, míg Dánia (4.00) szorzóval fogadható. Ausztrália (11.00), míg Tunézia (15.00) odss-szal a legkevésbé valószínű, hogy megnyeri a csoportot.

Fogadások Tunézia nemzeti labdarúgó-válogatottjára az LV BET-nél

Tunézia nyitómeccse Dánia ellen lesz, és nem sokat várnak a tunéziai válogatottól, mivel (7.75) szorzóval fogadható, hogy megnyeri a mérkőzést, míg Dánia esélye (1.47).

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási lehetőségekről ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *