Kezdődik a 2021/22-es NHL szezon

Kezdődik a 2021/22-es NHL szezon

Az NHL (National Hockey League) általánosan elfogadott értelemben a világ vezető jégkorong ligája, amelyen 32 észak-amerikai csapat mérkőzik meg egymással. Sokat elmond a sportág és az NHL népszerűségéről, hogy a profi sportligák közül a világon a harmadik legnézettebb, minöddsze a szintén amerikai Major League Baseball és a japán Nippon Professional Baseball előzi meg. Az NHL fogadások minden bizonnyal követik a nézőszámokat.

Bár elsőre sokan az Egyesült Államokra asszociálnak az NHL szóról (nem véletlenül, hiszen a csapatok közel háromnegyede innen származik), a ligát Montréalban, Kanadában alapították 1917-ben. Talán néhányan emlékeznek még a 2004-5-ös szezonra, amely nem történt meg (ún. NHL-lockout), mivel nem jutottak megegyezésre a csapatok és a jégkorongszövetség.

A 104. aktív szezon október 12-én indul, ez azonban az időzónák miatt Magyarországon október 13-a hajnalt jelenti, 1:30-kor játszik majd a Pittsburgh Penguins és a Tampa Bay Lightning, míg 4:00-kor a Seattle Kraken és a Vegas Golden Knights.

Többet meg akar tudni az idei jégkorong szezonról? Nézze meg az aktuális NHL szorzókat az LV BET bukméker oldalon és látogasson el az LV BET Sport blogjára.

Mit kell tudni a 2021/22-es NHL szezonról?

Az idei szezon októbertől áprilisig tart, amely során 82 mérkőzést játszik majd a 32 csapat. Apropó, 32 csapat: míg 1917-ben mindössze 4 csapat játszott az újonnan megalakult NHL-ben, 2017-ben csatlakozott 31. csapatként a Vegas Golden Knights és az idei az első évad, ahol a Seattle Kraken is játszik, 32.-ként.

Több új edzőt is találunk: az Arizona Coyotes új edzője Andre Tourigny (márciustól), a Buffalo Sabres csapatánál a segédedző Don Granato lett az új edző, a Columbus Blue Jackets új edzője a volt segédedző, Brad Larsen lett, a Montreal Canadiens új edzője februártól a volt segédedző, Dominique Ducharme, míg a New York Rangers új edzője Gerard Gallant lett, a Seattle Kraken nevű csapat új edzője pedig régebben a Philadelphia Flyersnél volt, az ő neve Dave Hakstol.

Új helyszínekkel is találkozhatunk, a Gila River Arena az arizonai Glendale-ből gyakorlatilag kilakoltatta az Arizone Coyotes csapatot; a New York Islanders az UBS Arenába terveznek költözni, a Seattle Kraken arenáját az Amazon.com nevezte el Climate Pledge-re és más átnevezések is történtek.

Az NHL All Star-gála 2022-ben úgy tűnik, végül február 4-5-én lesz megtartva a Las Vegas-i T-mobile arénában, miután a játékosok tovább repülhetnek Pekingbe, a téli olimpiai játékokra.

Fogadási tippek és szorzók az NHL 2021-22-es szezonjára

Aki valamennyire is otthon van a sportfogadások világában, tudja, hogy nem könnyű egy szezon kezdete előtt spekulációkba bocsátkozni, de NHL fogadási szorzók már most léteznek és már többen is megtippelték, hogy kinek van a legnagyobb esélye a győzelemre. Az NHL.com állandó szövegírói szerint a legnagyobb esélye az Colorado Avalanche-nak van, de előkerült a Flyers, a Tampa Bay Lightning és a Vegas Golden Knights neve is, mint lehetséges győztes.

Az első szorzókból azonban azt is láthatjuk, hogy nemigen vannak előre leírható meccsek és győztesek: sokat mond, hogy az első 7 meccsen a győztes csapatra a legmagasabb szorzó 3,1-es, míg a legalacsonyabb 1,33-as (Chicago Blackhawks vs. Colorado Avalanche).

Fogadások az NHL 2021-22-es évadjára az LV BET oldalán

Eddig a mérkőzés győztese fogadási típust említettük, de az NHL fogadások világában ennél nagyobb a választék. A további fogadási típusok az összesített gólok aránya a rendes játékidőben (páros, páratlan): 1,77 és 1,95-ös szorzóval az első meccsen (Pittsburg Penguins a Tampa Bay Lightning ellen), amely egyesek szerint a kaszinó piros / fekete vagy páros / páratlan fogadáshoz hasonlítva inkább szerencsejáték, mint a másik fogadások.

Emellett lehet fogadni arra, hogy melyik csapat szerez találatot először (ugyanezen a meccsen 2,1-es, 1,72-es szorzó, míg a nincs gól 31-szeres összeget fizet).

Érdekli a többi szorzó is? Ne habozzon, keresse fel a az LV BET weboldalát, ahol a legjobb szorzókat találja 43 különböző sport több mint 500 különböző eseményén!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *