Az NBA győztesek leghosszabb sorozatai

Az NBA győztesek leghosszabb sorozatai

Az amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA történetében számtalan különleges rekordot tartanak számon és ezek közül a legtöbbeket érdeklő a leghosszabb győzelmi sorozatok listája. Az NBA győztesek között is vannak, akik nagyon hosszú sorozatok után értek a csúcsra, de alapvetően két kategóriát különböztetünk meg a leghosszabb győzelmi sorozatok vonatkozásában. Egyrészt az alapszakaszban bemutatott győzelmi sorozatokat, másrészt a playoff során kialakított sorozatokat.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy melyek a kosárlabda legjobb fogadási lehetőségei és milyen egyéb különleges rekordok vannak még az NBA világában? Azt javasoljuk mindenkinek, hogy keresse fel az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekesség és fogadási tipp vár a fogadókra. Most pedig nézzük, hogy melyik csapatok hozták össze az NBA leghosszabb győzelmi sorozatait:

  • Az alapszakaszok vonatkozásában
  • A playoffok tekintetében

Melyek a leghosszabb NBA győzelmi sorozatok egy alapszakaszban?

Az NBA eredmények vonatkozásában már nagyon régóta a Los Angeles Lakers csapata tartja a leghosszabb győzelmi sorozat rekordját. A los angelesi gárda az 1971-1972-es szezonban egymás után 33 mérkőzést tudott megnyerni megszakítás nélkül, ez pedig nem meglepő módon az NBA tabella tekintetében is tükröződött, hiszen 69-13-as mérleggel zárták a szezont és a végén egyébként meg is nyerték a bajnokságot. Eléggé megközelítette ezt a rekordot a Golden State Warriors csapata, amely a 2014-2015-ös bajnokságot 67-15-ös mérleggel fejezte be és a 2015-2016-os szezonba átnyúlva összesen 28 meccses győzelmi sorozatot épített fel az alapszakaszban.

Fontos megemlíteni erről a legendás Golden State Warriorsról, hogy a 2016-2017-es szezonban a valaha volt leghosszabb rájátszás győzelmi sorozatot is összehozták, nem csoda, hogy ezekben az időkben az NBA hírek mindig a GSW nevével kezdődtek a nagy portálokon. A harmadik leghosszabb győzelmi sorozat is a 21. században született, még a Miami Heat csapata építette fel a 2012-2013-as szezonban, 27 meccsen keresztül nem találtak legyőzőre. Érdekesség, hogy mindössze két hónapra volt szükség arra, hogy a Heat összehozza ezt a számot. Látható, hogy mennyire sűrű a program egy átlagos NBA szezonban!

Melyek a leghosszabb győzelmi sorozatok NBA playoff vonatkozásában?

Ahogy a bevezetőben említettük, az alapszakasz során felépített győzelmi sorozatok mellett az NBA eredmények között jegyzik a playoffok során összehozott leghosszabb győzelmi sorozatot is. Ezt a listát a Golden State Warriors vezeti, amely a 2016-2017-es szezonban egymás után 15 győzelmet hozott össze és 16-1-es mérleggel akkor simán meg is nyerték az NBA bajnoki címét. Ebben a kategóriában azért elég nehéz komoly győzelmi sorozatokat építeni, hiszen összesen 6 csapat jutott 10-nél több győzelem fölé az NBA teljes történetében. Hiszen az alapszakaszban azért el lehet kerülni hosszabb ideig a legerősebb csapatokat, de ahogy halad előre egy playoff, úgy találkoznak az NBA adott szezonjának legerősebb csapatai.

A ranglista második helyén a Los Angeles Lakers áll, amely két playoffon keresztül építette fel 13 meccses győzelmi sorozatát kezdve az 1987-1988-as szezonban és zárva az 1988-1989-es szezonban. De 13 győzelmet hozott össze a rájátszások történetében a Cleveland Cavaliers a 2010-es években, míg 12 egymás követő playoff győzelemre volt jó a Detroit Pistons, a San Antonio Spurs és a Los Angeles Lakers is. Érdekesség, hogy már 9 egymást követő playoff sikerrel be lehetett jutni a leghosszabb tíz, playoff győzelmi sorozat listájára. Fontos azt is tudni, hogy a győzelmi sorozatok tekintetében a hosszabbításban szerzett győzelmek nem kerülnek külön kiemelésre.

A legjobb NBA győztesek és a legígéretesebb csapatok fogadásra az LV BET-nél

Az NBA történetének egyik, ha nem a leginkább kiemelkedő csapata a Los Angeles Lakers, amely számtalan bajnoki cím mellett sok rekorddal is büszkélkedhet, a leghosszabb győzelmi sorozatok listáján is hatszor szerepel az alapszakasz és a playoff figyelembevételével is. Négy olyan sorozata van a Lakersnek, amikor 15 meccset nyertek más után legalább és kétszer előfordult a playoffban is, hogy tíznél többször nyertek egymás után. De kiemelkedik ebből a listából még a Bolton Celtics csapata is, amely ötször szerepel ezeken a listákon.

Négyszer szerepel a rekordsorozatok listáján a San Antonio Spurs és a Milwaukee Bucks csapata is, a legrégebbi rekord pedig még az 1946-1947-es szezonból való, amikor a Washington Capitols csapata 17 meccset nyert egyhuzamban. Azt még érdemes megemlíteni, hogy a leghosszabb győzelmi sorozatok listája nagyon hosszú, a legjobb 25 sorozatba kerüléshez 16 alkalommal kellett legalább egymás után nyerni. Csak érdekességként a végére említsük meg, hogy a leghosszabb vereségsorozatok az NBA vonatkozásában hasonló dimenziókban mozognak, 20-nál többször egymás után túl sokan nem veszítettek.

Szeretnénk még hasonló érdekességeket olvasni és nagyszerű NBA fogadási tippeket kapni minden fordulóra? Akkor mindenkinek ajánljuk, hogy látogassa meg az LV BET weboldalát, ahol számtalan esemény és fogadási piac várja, az LV BET blogja pedig számtalan érdekességet listáz az amerikai kosárlabda bajnokság vonatkozásában is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *