A La Liga, azaz a spanyol bajnokság legújabb szezonja

A La Liga, azaz a spanyol bajnokság legújabb szezonja

Start new season in Spanish La Liga 2022/23 Matchday 1A 2022-2023-as La Liga, azaz spanyol bajnokság most már a 92. szezonja lesz az egyik legnépszerűbb labdarúgó-bajnokságnak. A La Liga meccsek az új szezonban augusztus 14-én kezdődnek majd és egészen 2023. június negyedikéig tartanak majd, hogy végül eldőljön, melyik csapat végez a La Liga tabella első helyén. A La Liga menetrend szerint egyébként ezúttal is húsz csapat küzd majd a minél jobb La Liga eredmények eléréséért, köztük 17 csapat az előző, La Liga 2021/22 szezonban is résztvevő volt, három csapat pedig most jutott fel az első osztályba. A La Liga 2021 22 szezonjának győztese egyébként már jóval a szezon befejeződése előtt eldöntésre került, a Real Madrid lett a bajnok.

Ezúttal is egyébként egész Spanyolország területéről lesznek majd csapatok a bajnokságban, így a Bilbao és a Sociedad az északi országrészből, nyugatról a Celta Vigo, délről a Cádiz vagy éppen keletről a katalán csapatok. De ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon ki nyerheti meg a legújabb La Liga szezont vagy arra tippelgetnénk, hogy ki fog majd kiesni, akkor érdemes böngészni az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekesség mellett rengeteg fogadási tipp is olvasható a spanyol bajnokság vonatkozásában. A következőkben pedig lesz szó:

  • A La Liga 2022-2023-as szezonjának résztvevőiről
  • Érdekességekről, csapatokról és minden másról
  • Megnézzük, hogy mire számíthatunk majd a szezonban

A La Liga 2022-2023-as szezonjának résztvevői

A La Liga menetrend nem igazán változott az elmúlt évek során, most is 20 csapat küzd majd a La Liga tabella helyeiért. Az első négy helyezett csapat fog majd bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, az ötödik helyezett csapat az Európa Ligában indulhat majd, míg a hatodik helyezett csapat a Konferencia Ligában indul majd. Az utolsó három helyezett csapat pedig egyenes ágon kiesik a másodosztályba. A La Liga 2021 22 szezonja után nem újoncok búcsúztak, hanem a Levante, a Granada és az Alavés távozott a második ligába.

A feljutók közül leggyorsabban az Almería csapata vívta ki a feljutást, majd nem sokkal utána jött a Real Valladolid csapata. Az is érdekesség, hogy mindkét csapat számára egészen az utolsó fordulóig kérdéses volt a feljutás. Végül az utolsó feljutó a Girona csapata lett, akik 3-1-re verték meg a rájátszásban a Tenerife gárdáját. Nagyon komoly átszervezések nem voltak szükségesek a csapatoknál, így végül a szezon kezdete előtt csak három csapatnál cseréltek edzőt, az Espanyolnál, a Valenciánál és az Athletic Bilbao alakulatánál. De nézzük, milyen érdekességek lesznek még a La Ligában!

A La Liga 2022-2023-as szezonjának érdekességei

A La Liga 2022-2023-as szezonjában az a nagy kérdés, hogy a világ jelenlegi egyik legjobb csapatának számító Real Madrid meg fogja-e ismételni a győzelmét az új szezonban vagy sem. Az előző bajnokságban olyan szinten domináltak, hogy jelenleg erre kifejezetten nagy esély mutatkozik. A La Liga 2021 22 szezonjában a Barcelona egy nagyon rossz kezdet után jött vissza a második helyre és így simán megszerezték a Bajnokok Ligája indulás jogát is. A katalánokról sokan úgy vélik, hogy most megtörtént a nagy átalakítás és jövőre a katalánok harcban lesznek majd a bajnoki címért.

Még esélyes valamennyire a bajnoki címre az Atletico Madrid és a Sevilla csapata is, bár tegyük hozzá, hogy eléggé megdöbbentő lenne, ha ezek a csapatok lennének a végén a bajnokok. A kiesés vonatkozásában sem annyira nehéz megtippelni, hogy kik közül kerülhet majd ki a távozó – a Cádiz, a Girona és a Mallorca csapata kifejezetten gyengébb játékerőt képvisel, szóval mi bátran fogadnánk az ő kiesésükre.

Start new season in Spanish La Liga 2022/23 Matchday 1

Mire számíthatunk a szezonban?

A Real Madrid teljesen objektíven ítélve is a legnagyobb esélyesként vág majd neki a La Liga új szezonjának. Carlo Ancelotti csapatában olyan világklasszisok szerepelnek, mint Benzema, Vinicius Junior és Courtois, szóval nem túlzás a kontinens legjobb csapatának nevezni őket. A Barcelonát viszont már nem lehet leírni, Xavi egy igen fiatal csapattal, de nagy reményekkel vág majd neki a bajnokságnak és az, hogy az előző szezonban is simán elintézték a Realt, eléggé jelzésértékű a jövőre nézve.

Az Atlético Madrid még az a csapat, amelyik feljövőben van. Diego Simeone csapata elég gyorsan kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből az előző szezonban, viszont azt már jó rég óta megtanulhattuk, hogy Simeone nem szeret veszíteni. Így, mivel az Atlético kerete képesnek tűnik arra, hogy felvegye a versenyt a két nagyágyúval, mi hiszünk benne, hogy odaérhetnek ők is a végén. De kíváncsiak vagyunk minden más esélyre is? Azt javasoljuk mindenkinek, hogy böngéssze az LV BET sportfogadási blogját a legjobb fogadási tippekért és legérdekesebb hírekért, ha pedig fogadni kívánunk, akkor az LV BET sportfogadási oldala sok száz fogadási lehetőséget kínál a La Ligára sok száz fogadási piac kíséretében.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *