Christian Eriksen, egy igazi harcos

Christian Eriksen, egy igazi harcos

Christian Eriksen - a true fighter - football playerChristan Dannemann Eriksen egy 1992-ben született dán profi labdarúgó, aki a legutolsó szezont az angol Brentford FC csapatát erősítette és egyben a dán nemzeti labdarúgó válogatott alappillérének is számít. Támadó és szervező középpályás pozícióban érzi a legjobban magát. Profi pályafutását 2010-ben kezdte az Ajax csapatával, amellyel háromszor bajnoki címet is szerzett. Innen került aztán 2013-ban a Tottenham Hotspurhoz közel 13 millió euróhoz, és ennél a csapatnál is kitett magáért, kétszer volt a klub játékosa és még az egész liga legjobb játékosának is nominálták.

Mindenki úgy gondolta, hogy karrierje csúcsára ért, amikor 2020-ben leigazolta az Internazionale csapata. Velük egyből bajnoki címet is nyert, de aztán nem hosszabítottak szerződést. Innen került 2022-ben a Brentford csapatához. Mégis, amiért a legtöbben ismerik és a kulcsszó, amelyre a legtöbben keresnek vele kapcsolatban az a Christian Eriksen szívroham, mert a játékosnak volt egy megrázó, majdnem tragikus mérkőzése 2021-ben az Európa bajnokságon. A következőkben lesz szó:

  • Eriksen pályafutásáról
  • Megmutatjuk, hogy mi is történt vele 2021-ben
  • Arról, hogy milyen szezonok várnak még rá

Christian Eriksen karrierje töretlenül ívelt 2021-ig

Ahogy fentebb már volt szó róla a bevezetőben, Christian Eriksen nagyon gyorsan kitűnt játékával a dániai ifjúsági csapatokban és így már egészen fiatalon a Manchester United, a Milan és az Ajax is tesztelte, végül utóbbiakat választotta. 2008-ban került a holland csapathoz, ahol töretlen munkát végzett és 2010-ben bemutatkozott a felnőttek között is. 2010. márciusában meg is szerezte első gólját a csapat színeiben, innen pedig nem nagyon volt megállás, a következő években az Ajax és a holland bajnokság egyik legismertebb játékosává nőtte ki magát.

Nem csoda, hogy el is vitte gyorsan a Tottenham Hotspur, ahol folytatta szárnyalását, a 2013-2020 közötti években többször volt az év dániai játékosa, de a Tottenham legjobb játékosának is többször nevezték. Innen, hat hónappal a szerződése lejárta előtt 2020-ban vitte el az Inter Milan, évi 10 millió eurós fizetésért. Itt viszont már nem volt akkora sikere, nem is jöttek az eredményei, nem is érezte túl jól magát, csapattársa Romelu Lukaku szerint nyelvi gondjai voltak. Többször került átadólistára, míg el nem jött 2021. június 12-e, amikor a több mint 100-szoros dán válogatott pályára lépett Finnország ellen az Európa-bajnokság B-csoportjának egyik mérkőzésén.

Christian Eriksen összeomlása és visszatérése

Az Európa-bajnokság B-csoportjának mérkőzésen néhány perccel a félidő előtt járhattunk, amikor Eriksen a tévékamerák kereszttűzében megrázó módon összeesett. Mint később kiderült, hirtelen szívmegállás történt. Több ezer panasz érkezett egyébként az európai labdarúgó szövetséghez, az UEFA-hoz amiatt, hogy a televíziós közvetítésekben perceken át élőben mutatták, ahogy újraélesztést hajtanak végre a játékoson. Már a pályán sikerült stabilizálni az állapotát és így vitték kórházba, ahol sikerült teljesen elfogadható állapotba hozni a szervezetét.

A dán csapatnak ekkor kínálták fel az opciót, hogy döntsék el, mi legyen a mérkőzés sorsa. Végül még aznap lejátszottak a hátralévő perceket, bár a dánok később panasszal éltek amiatt, hogy nem igazán nekik kellett volna eldönteniük, hogy mi történjen. Június 15-én már megjelent egy kép a közösségi médiában Eriksenről, aki arról írt a posztjában, hogy a körülményekhez képest egészen jól érzi már magát. Ekkor már azt is lehetett tudni, hogy egy beültethető defibrillátort fog kapni, hogy a hasonló eseteket később el lehessen kerülni. Ez volt az az időszak is, amikor Christian Eriksen Sabrina Kvist Jensen nevével együtt kezdett megjelenni, aki a focista párjaként nagyon kiállt a labdarúgó és gyógyulása mellett.

Christian Eriksen felesége és Eriksen jövője

Christian Eriksen szívmegállásakor az Inter játékosa volt, de 2021. októberében bejelentették, hogy már nem léphet többé pályára az olasz bajnokságban a beültetése miatt. Nyártól kezdve egyébként egyénileg tréningezett Dániában és nem nagyon tért vissza már az Interhez, amely csapat decemberben abban az évben be is jelentette, hogy megszüntetik a labdarúgó szerződését. 2022. január 31-én Eriksen hat hónapos szerződést kötött a Brentford csapatával és február 26-án már be is mutatkozott a csapatban egy 2-0-as vereséggel végződő mérkőzésen. Érdekesség, hogy pont Mathias Jensen helyére jött be a csapatba, aki pedig az ő helyén játszott csereként, amikor szívmegállást szenvedett a finnek elleni meccsen.

Április másodikán szerezte meg első gólját a Premier League-ben a Chelsea ellen egy olyan meccsen, amelyen a Brentford történelmi győzelmet aratott a rivális ellen. 1939 óta nem nyert a Brentford a városi rivális ellen. Azóta pedig már visszatért a nemzetközi porondra a válogatott színeiben, tehát egyértelműen elmondható, hogy Christian Eriksen egy igazi harcos, akiről már az Inter ugyan lemondott, de ő nem mondott le magáról. Ha kíváncsiak vagyunk ilyen és ehhez hasonló érdekes történetekre, akkor mindenképpen kövessük az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan hasonló cikket és történetet olvashatunk, miközben az LV BET oldalán megköthetjük a legjobb fogadásokat is!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *