Magyarország – Albánia VB-selejtező

Magyarország – Albánia VB-selejtező

A 2022-es világbajnokság selejtezői a magyar labdarúgó válogatottnak márciusban kezdődtek, még sok szempontból még egy másik világban a COVID-19 világjárványnak és a korlátozásoknak “köszönhetően”. Március 25-én a magyar csapat a baráti nemzet, Lengyelország válogatottjával döntetlenezett egy gólokban bőséges mérkőzésen, 3:3-ra. Három nappal később San Marino ellen sikerült 0:3-re győznünk, majd Andorrában az ottani csapat ellen 4:1-re.

Az őszi folytatás sajnos közel sem sikerült ilyen fényesen: Anglia ellen 0:4-re vesztettük el a mérkőzést szeptember 2-án, majd Albánia ellen három nappal később 1:0-ra kikaptunk. Három nap múlva 2:1-re sikerült győzelmet aratnunk Andorra ellen.

Az Albánia elleni vereség különösen kellemetlenül érintett minden magyar szurkolót, hiszen a két csapat közös története, amely 6 meccsre nyúlik vissza, Magyarország 5-ször győzelmet aratott, egyszer döntetlent ért el a két csapat és az 540 percnyi játékidő során Albánia sosem lőtt még gólt a magyar csapat kapujába. Ez azonban 2021. szeptember elején megváltozott.

Az Albánia elleni visszavágó október 9-én, 20:45-kor kezdődik majd, a helyszín pedig nem más, mint a budapesti Puskás Ferenc Stadion.

Kíváncsi arra, hogy mi lesz a visszavágó eredménye Albánia ellen? Érdekli a sport fogadás? Ne hagyja ki az LV BET Sport blogján található tippeket és szorzókat és tegye meg tétjeit!

A labdarúgó világbajnokság rövid története

A FIFA labdarúgó világbajnokság (FIFA World Cup, sokszor csak szimplán World Cup) 1930-ban indult, amikor az első döntőt Dél-Amerikában, Uruguayban rendezték meg. Ezután 4 évente megrendezésre kerül az esemény, az 1942-es és az 1946-os évek kivételével. Az eddigi 20 döntőben mindössze 8 nemzet csapata szerzett kupát, a legeredményesebb csapat a brazil, 5 győzelemmel.

Magyarország kétszer került igazán közel ahhoz, hogy aranyérmet szerezzen: 1938-ban Olaszország ellen játszottunk döntőt, míg 1954-ben az NSZK (Nyugat-Németország) ellen. Sajnos mindkét alkalommal ezüstéremmel távoztunk a döntő mérkőzésről. Ezzel a két éremmel egyébként holtversenyes 10. helyezett nemzet vagyunk, Csehországgal együtt. Eddig 9 alkalommal sikerült túljutnunk a selejtezőkön és részt venni a világbajnokságon.

Az idei az utolsó alkalom, hogy 32 nemzeti válogatott jut be a tornára, 2026-tól ez a szám 48 lesz. Ez részben annak is köszönhető, hogy egyre több ország van a világon (gondolunk csak Jugoszláviára, amely ma 6 ország + Koszovó, amelyet jelenleg 117 ENSZ ország ismer el a 193-ból.

Fogadási tippek és szorzók a magyar – albán VB-selejtezőn

Annak ellenére, hogy három hete a magyar válogatott kikapott az albániai Elbasan városában a hazai válogatottól, a foci bukmékerek szerint, ha nem is simán, de Magyarország esélyes a győzelemre.

Az LV BET sportfogadási oldalon a labdarúgás fogadás megkötése előtt mindenképp mindenképp érdemes megnézni a szorzókat. A valószínűleg legnépszerűbb fogadási forma, a 3 esélyes mérkőzés győztese 1,98-as szorzóval Magyarország lesz, a döntetlen 3,35-ös szorzóval fizet, míg Albánia újabb győzelme a legvalószínűtlenebb az oldal szerint, ennek szorzója 4,25-ös.

De ez nem minden: nézzük, mi másra fogadhatunk még az oldalon!

Fogadások a Magyarország – Albánia VB selejtezőn az LV BET fogadási oldalon

A foci fogadás világa szerencsére nem áll meg a már említett fogadási típusnál. Egészen pontosan 158 további lehetőség van más fogadások megkötésére. A foci tippek szerelmesei között a legnépszerűbbek a dupla esély, az összesített gólok (2.0 alatt 1,95-ös szorzó, 2.0 felett 1,88-as szorzó), tehát hasonló a valószínűsége, de egy kicsit valószínűbb a 2-nél több gól; és érdemes ránzéniz még a gól hendikepre, a félidő eredményére (itt a döntetlen szorzója a legkisebb, 1,98-as, míg Magyarország vezetése 2,7-es, Albániáé 4,9-es), az összes gólok számára és a pontos eredményre is.

Érdekli, mi a további 152 fogadási típus? További labdarúgás tippeket talál az LV BET Sport blogján, míg a legjobb szorzókat magán az LV BET oldalán találja. Ne hagyja ki!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *