Spanyol első zgtály: Atlético Madrid – FC Barcelona

Spanyol első zgtály: Atlético Madrid – FC Barcelona

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságra gyakran csak az eredeti “Primera division” névvel utalunk, itthon is. A bajnokság hivatalos neve egyébként LaLiga Santander, a fő szponzor bankról, amely miatt néha LaLiga néven is hivatkozunk rá.

Október 2-án 4 meccset játszanak a ligában és a szorzók alapján egyik sem lefutott mérkőzés. Este 9 órakor mérkőzik meg egymással a jelenlegi címvédő Atlético Madrid és a legendás FC Barcelona csapata, a 67 ezer nézőt befogadni képes madridi Wanda Metropolitano stadionban, amely 2017 óta az Atlético Madrid hazai pályája. Érdekesség, hogy többek között itt játszották a 2018/19-es Bajnokok Ligája döntőt is, amikor a Liverpool győzedelmeskedett. És ki lesz a győztes a címvédő Atlético Madrid és a futballóriás Barca közül? Ha van egy jó tippje, ne hagyja ki a foci fogadást az LV BET oldalán!

A spanyol Primera division rövid története

A bajnokság kezdete a futballtörténelem mércéje szerint a régmúltba nyúlik vissza: az alapítás ötlete 1927-ben merült fel, majd az első szezonban 10 klub indulhatott, amely mára 20-ra bővült. Igaz, az ország lakossága is megkétszereződött azóta. Az eredeti alapító tagok közül mindössze három csapat mondhatja el magáról, hogy az összes évadot az első osztályban töltötték: ezek a Barcelona, a Real Madrid és az Athletic Bilbao.

Az 1950-es években kezdődött a Real Madrid és a Barcelona dominanciája, ekkor a Real Madrid játékosaként a honosított Puskás Ferenc is a csapat egyik legfontosabb tagja volt. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a a Primera division két legsikeresebb csapata a Real Madrid és az FC Barcelona, de érdemes megemlíteni, hogy 11-szeres bajnok az Atlético Madrid, 8-szoros bajnok az Athletic Bilbao, 6-szoros bajnok a Valencia CF és a Deportiva La Coruna 1993-2004 között a legsikeresebb csapat volt a bajnokságban, mivel 10 alkalommal szerezte meg az első három hely egyikét.

Ki fog győzni október másodikán este? Lássuk, mit mondanak a foci bukmékerek!

Fogadási tippek és szorzók az Atlético Madrid – FC Barcelona Primera division meccsen

A labdarúgás fogadásban, csakúgy, mint sok más sport fogadásban az a gyönyörű, hogy az eredményt sosem lehet előre tudni, bármennyit is kutatunk. Ha mindig a jobb csapat nyerne, valószínűleg senkit nem érdekelne a sportok világa.

Aki nem követte közelről az utóbbi éveket, a “jól hangzó név” és hasonló komolyságú foci tippek alapján biztosan a Barcára fogadna. Azonban a komoly fogadóoldalak mást sugallnak. Az Atlético Madrid – FC Barcelona meccs szorzói 1,92-esek az Atlético javára, 3,55-ös a döntetlen esélye és 4,3-as szorzót fizet az FC Barcelona győzelme.

Fogadások az Atlético Madrid – FC Barcelona Primera division mérkőzésre a LV BET fogadási oldalon

A labdarúgás tippek azonban nemcsak a legnépszerűbb 1 – 2 – X típusú fogadásokra terjednek ki, hanem sokkal szofisztikáltabbakra is. Egészen pontosan 359 más lehetőség is más a fogadások megkötésére. A lelkes fogadók között a legnépszerűbbek a dupla esély, az összesített gólok (a határ 2,5-es, ez alatt 1,85-ös a szorzó, 2.5 felett pedig 1,98-as), tehát hasonló a valószínűségük, de egy kicsit valószínűbb a 2,5-nél kevesebb gól; népszerű még emellett a gól hendikep, az összes szöglet, a félidő eredménye (itt a döntetlen szorzója a legkisebb, 2,2-es, míg az Atlético Madrid vezetése 2,55-ös, a Barcelonáé 4,2-es), de ahogy írtuk, szó szerint több száz lehetőség van még.

Kíváncsi rá, miről szól a további több mint 350 fogadás? Látogasson el az LV BET sportfogadási oldalra, ahol a legjobb szorzókkal, óriási választékú fogadási típusokra tehet meg különböző összegeket, míg további tippeket az LV BET Sport blogján találhat. Izgalmakra fel!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *