A Premier League 2021 22 szezon összefoglalója

A Premier League 2021 22 szezon összefoglalója

English Premier League season summary 2021/2022A Premier League 2021 22 szezonja a Premier League azaz az angol labdarúgó bajnokság első osztályának legutóbbi szezonja volt, amely tökéletesen megmutatta ismét, hogy miért is annyira népszerű és izgalmas az angol foci. A bajnokság 20 csapatos volt ezúttal is, tehát 38 meccset játszottak egymással a csapatok. A Premier League tabella élén – nem árulunk el nagy titkot – a Manchester City végzett ezúttal, amellyel egyébként már a hatodik bajnoki címüket szerezték. A Premier League ezúttal is igen feszes menetrend szerint zajlott, 2021. augusztus 13. és 2022. május 22. között bonyolították le a bajnoki meccseket, amelyeken azért születtek igazán meglepő Premier League eredmények is.

A bajnoki cím végül nem hozott meglepetést, hiszen a Premier League 2020/21 szezonjában is a Manchester City diadalmaskodott, az idei bajnokságban azonban egészen az utolsó fordulóig nyitott volt a bajnoki cím kérdése. De kíváncsiak vagyunk arra, hogy pontosan mi történt a szezonban, milyen nagy meglepetések születtek és kik szerezték meg a nemzetközi kupaindulást jelentő pozíciókat? Azt javasoljuk mindenkinek, hogy folytassa az LV BET sportfogadási blogjának böngészését, hiszen számtalan érdekesség mellett összefoglaljuk a Premier League 2021 22 szezonjának eseményeit és megmutatjuk a legjobb fogadási tippeket minden nemzetközi mérkőzésre is. A következőkben szó lesz:

  • Az angol bajnokság eredményeiről
  • Nagy meglepetésekről, kiesőkről
  • Megnézzük, hogy milyen egyéb rekordokról érdemes beszélni

A Premier League 2021 22 szezonjának eredményei

A Premier League 20 csapattal kezdte meg ezúttal is a szezonját, de az angol foci erejének köszönhetően a tabella első hét helye valamilyen nemzetközi kupaindulást ért. Az első négy csapat a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat majd, az 5. és 6. helyezett csapatok az Európa Liga csoportküzdelmeihez csatlakoznak, míg a hetedik helyen végzett csapat indulhatott a Konferencia Ligában. Az utolsó három hely ért kiesést, a bajnokságban nem játszanak osztályozót a másodosztály valamelyik helyezettjével.

Ahogy szó volt róla fentebb, a Premier League legutóbbi szezonjának nyertese a Manchester City lett, amely végül egyetlen ponttal maga mögé utasította a Liverpool csapatát. A City 38 meccséből megnyert 29-et és mindössze hármat veszített el, ez azért eléggé meggyőző teljesítmény, főleg, hogy ez a csapat rúgta a legtöbb gólt és kapta a legkevesebbet. A második Liverpool szintén kimagaslott a mezőnyből, 18 pont előnnyel zártak a harmadik helyezett Chelsea előtt, amelyiknek a végén még a Bajnokok Ligájáért is kaparnia kellett.

Az utolsó BL helyet végül nagy hajrával a Tottenham Hotspur csapata szerezte meg. Hiába Cristiano Ronaldo, a Manchester United csak a hatodik helyen végzett az ötödik Arsenal mögött, így ez a két csapat indul majd az Európa Ligában. A hetedik helyre pedig az egyébként az egész szezonban jól teljesítő West Ham United ért oda, négy pont előnnyel a 8. helyen végzett, szebb napokat is megélt Leicester City előtt.

Premier League table for the 2021/2022 season

A Premier League 2021 22 szezonjának kieső csapatai és váratlan érdekességei

A kiesési elleni harcban az már nagyon gyorsan eldőlt, talán már féltávnál kijelenthető volt, hogy a Premier League két kiesője a Norwich City és a Watford lesznek, egyik csapat sem nőtt fel az angol foci legmagasabb osztályának elvárásaihoz. Az utolsó kieső hely elkerüléséért viszont már nagyon nagy harc folyt az Everton, a Burnley és a Leeds United között, de ebből a harcból végül az utolsó fordulóban a Burnley került ki vesztesen, így ők távoznak a második ligába majd. A szezonban voltak egyébként döntetlenező csapatok, a Brighton és a Crystal Palace egyaránt 15 döntetlent szerzett, ellenben az Arsenal a fogadók nagy örömére 38 meccséből csak háromszor játszott döntetlen eredményt.

Hazai pályáját tekintve a legerősebb csapatnak meglepő módon nem a Manchester Cityt nevezhetjük, hanem a Liverpoolt, ugyanis a Vörösök odahaza egyetlen meccset sem veszítettek el, a City viszont kétszer is bukott. Ami viszont igazán megdöbbentő, az a tény, hogy a bajnok City csapata mindössze egyetlen egyszer kapott ki vendégként – érdekesség, hogy a Tottenham volt az a csapat, amelyik oda-vissza megverte a későbbi bajnokot.

Egyéb rekordok és eredmények a szezonból

A bajnokság gólkirálya Mohamed Salah és Son Heung-min lettek holtversenyben, mindkét játékos 23 góllal örvendeztette meg a szurkolókat, de Cristiano Ronaldo 18 gólja is eléggé lenyűgöző teljesítmény. Kétszer egyébként előfordult az is, hogy egyetlen játékos négy gólt rúgott egy meccsen, mindkétszer a Manchester City színeiben játszó labdarúgóról volt szó. A Liverpool és a Manchester City kapusai tartották magukat a legjobban a kapusok között, mindkettejük esetén egyaránt 20 alkalommal maradt érintetlen a háló. Tehát ahogy látható, az angol foci ismét hozta nagyszerű formáját, a Premier League komoly örömöt okozott fogadóknak és szurkolóknak egyaránt.

De kíváncsiak vagyunk rá, hogy más bajnokságokban milyen eredménnyel zárult a szezon? Azt javasoljuk, hogy böngéssze mindenki az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekesség mellett bőven van fogadási tipp és összefoglaló is!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *