A WRC 2022 Rally Finland fogadási lehetőségei

A WRC 2022 Rally Finland fogadási lehetőségei

WRC Secto Automotive Rally Finland 2022A World Rally Championship, azaz WRC a rali világának legmagasabb szintű megmérettetése. A WRC Calendar 2022 azaz a 2022-es menetrend 13 versenyt foglal magában, amelyek különböző számú szakaszból állnak. A WRC 2021 győztese Sébastien Ogier lett, a Toyota Gazoo Racing WRT csapatának támogatásával, azaz egy Toyota WRC autó volánja mögött. A finn rally versenyzők hagyományosan jók a rali világában, így az egész WRC szezon egyik kiemelkedő versenye a Finn Rally. A Finn Rally 2021 győztese meglepetésre egyébként Elfyn Evans és Scott Martin lettek a Toyota Gazoo Racing WRT gyártó támogatásával.

Finn rally világbajnok már elég régen volt, legutoljára 2002-ben Marcus Grönholm tudott nyerni, korábban pedig Tommi Makinen uralta éveken át a sorozatot. Most azonban ismét nagy lehetősége van a finneknek világbajnoki címet szerezni Kalle Rovanperának köszönhetően, úgyhogy a finn rali végre ismét komoly izgalmakat tartogat. De hogy mire és kire érdemes fogadni ezen a versenyen? Olvassuk tovább az LV BET sportfogadási blogját, ahol a számtalan jó tanács mellett bőségesen fogunk fogadási tippeket is találni. A következőkben lesz tehát szó: 

  • A finn raliról úgy általában és a 2022-es versenyről is
  • Fogadási tippekről és szorzókról
  • Az LV BET által kínált fogadási lehetőségekről

A WRC 2022 Finn Rally bemutatása

A Finn Rally 2022-es kiadása a 2022-es naptár 8. versenye, amelyet augusztus negyedike és augusztus hetedike között rendeznek meg majd Finnországban. A finn rali egy 22 szakaszból álló, zömében kavicsos úton zajló verseny, amelyen összességében 322 kilométert teljesítenek majd a versenyzők. A verseny érdekessége, hogy az összes WRC futam közül ezt tartják a legizgalmasabbnak, az egyes szakaszokat, éles kanyarok és hatalmas ugratók tarkítanak. Az egyik legnépszerűbb sportesemény egész Finnországban egy adott évben, így mindig sok tízezer néző áll az utak mellett.

A versenyt először 1951-ben rendezték még teljesen más néven, és elmondható róla, hogy bár az utóbbi évtizedekben bőven nyertek itt más nemzetek versenyzői is, összességében a finnek uralják ezt a pályát. Legutoljára viszont 2017-ben volt itt finn győzelem, akkor Esapekka Lappi nyert, de most ismét komoly esély van végre egy finn győzelemre. De hogy miért? Azt a következőkben néhány fogadási tippen keresztül fogjuk megmutatni!

Fogadási tippek és szorzók a WRC 2022 Finn Rally versenyére

A WRC egyértelműen a motorsportok és a rali világának legnépszerűbb és legismertebb versenye, így minden egyes futamra bőségesen van fogadási lehetőség a szakaszok vonatkozásában. Minden egyes szakasznál fogadhatunk a szakasz győztesére, az adott verseny győztesére, de fogadhatunk az egész WRC összetett győztesére is. Ez most talán könnyebb is, mint korábban, ugyanis azt láthatjuk, hogy Kalle Rovanpera uralja a mezőnyt, a nyomában nincsenek a többiek, Sébastien Ogier pedig csak szenved a futamokon.

Így a finn rali vonatkozásában óriási esélyes a győzelemre Kalle Rovanpera, de még talán Ott Tanak és Sébastien Loeb azok, akik valamelyest bele tudnának majd szólni a győzelem kérdésébe. Az elég valószínű, hogy számos szakaszon nem Rovanpera fog nyerni, de összetettben mindenképpen rá érdemes fogadni. Az egyetlen ok, amiért ezt nem javasoljuk annyira, az talán az, hogy neki van a legkisebb szorzója a futam előtt. Ettől függetlenül ez egy biztosabbnak tűnő tipp, ami azért elég ritka a rali világában.

Fogadások a WRC 2022 Finn Rally versenyére az LV BET oldalán

A WRC egy rendkívül népszerű versenysorozatnak számít a motorsportok világában, a Forma-1 mellett talán a legnépszerűbb. És mivel így van, így a legnagyobb és legismertebb online sportfogadási oldal, az LV BET kínálatában is bőségesen találunk rali és azon belül WRC fogadási eseményeket. Fogadhatunk például a WRC győztesére, de az egyes versenyek és így a Finn Rally győztesére is tippelhetünk. Nem meglepő módon a Finn Rally győzelmére a legnagyobb eséllyel Kalle Rovanpera indulhat, de Ogier és Loeb sikere is valószínűsíthető a szorzók alapján.

De hogy még mire lehet és érdemes fogadni? Azt javasoljuk mindenkinek, hogy keresse fel az LV BET sportfogadási oldalát, ahol számos fogadási lehetőséget és piacot fog találni, az LV BET sportfogadási blogja pedig jó tanácsokkal és tippekkel segíti a fogadókat a legjobb fogadási lehetőségek felkutatásában.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *