F1: Singapore Grand Prix 2022

F1: Singapore Grand Prix 2022

Singapore Grand Prix 2022 - F1 RaceMeinaako Max Verstappen ja Red Bull karata aivan liian kauaksi muista, vai löytyykö Ferrarilta tai Mercedekseltä vielä tehoja loppukauteen? Belgian GP on kirjoitushetkellä juuri ajettu, ja väliin mahtuu Hollannin GP sekä Italian GP ennen kuin pienen tauon jälkeen hypätään Singaporeen 30. syyskuuta. Kisaa ajettiin viimeksi vuonna 2019, jolloin Charles Leclerc oli aika-ajojen nopein, mutta Vettel voitti kisan siitäkin huolimatta. Kuinka sitten tänä vuonna?

Laita vedot kiinni kaikkiin Grand Prixeihin helposti LV BETin vedonlyöntisivustolta! Jos taas etsit lisää samankaltaisia artikkeleita, löydät ne täältä urheilublogistamme.

  • Singaporen GP on vielä suhteellisen uusi ja haastava rata monelle kuskille
  • Parhaat kertoimet ja vedonlyöntivinkit Singapore GP 2022 kilpailuun
  • Vedot Formula 1:een LV BETiltä ja kaikki eri marketit

Singapore Grand Prix on yksi haastavimpia ja erikoisimpia ratoja kalenterissa

Vielä pari voittoa Max Verstappenille, ja mestaruus alkaa olemaan paketissa. F1 2022 on pitänyt jonkinasteista draamaa mukanaan, mutta käytännössä Verstappen on voittanut kaikki paitsi kolme kilpailua, joita hän ei ole keskeyttänyt (2 keskeytystä).

Singaporen Grand Prix on vielä suhteellisen uusi rata Formula 1 kalenterissa. Tietysti Singapore Grand Prix 2021/2020 peruttiin molemmat, joka tekee radasta yhä tuoreemman usealle kuskille.

Rataa on toki ajettu jo 60-luvulta asti, mutta viralliseen F1-kalenteriin se lisättiin vuonna 2008. Fernando Alonso voitti tällöin Renaultillaan radan debyytissä, ja itseasiassa ratavoittajia on hänen lisäkseen tähän mennessä vain Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ja Nico Rosberg (joka voitti kerran vuonna 2016). Olisiko tänä vuonna jälleen siis Hamiltonin paikka?

Vai olisiko se sittenkin Formula 1 2021 mestari Max Verstappen, joka on nyt kirjoitushetkellä voittanut kolme GP:tä putkeen (Ranska, Unkari ja Belgia), ja vielä melkoisen tuntuvilla aikaeroilla. Red Bull on tällä hetkellä pysäyttämättömässä vireessä, ja niin on myös tallin hollantilainen ykköskuski ja hallitseva maailmanmestari. Red Bull on juuri hiljattain siirtynyt kaksoisjohtoon kuskien pisteissä, ja tämä kertoo dominanssista paljon.

Toisena ajaa tietysti Ferrari, jossa Carlos Sainz ja Charles Leclerc ajavat. Leclerc kävi jo lähellä Verstappenia, ja Ferrarikin vaikutti kilpailukykyiseltä Itävallan GP:n kohdalla vielä alkukesästä, mutta nyt ero on jälleen löytynyt italialaistallin ja energiajuomatallin välillä. Leclerc aloitti F1 kalenterin hyvin, ja kolmen ensimmäisen GP:n jälkeen näytti jo siltä, että nyt olisi Ferrarin vuosi. Väliin pari keskeytystä ja muutama kuudennes sija, ja kaveri on lipsahtanut ulos mestaruuskuvioista. Kuten kuitenkin mainittua, voitti Leclerc ainakin aika-ajot Singapore GP 2019:ssä.

Singaporen GP:ssä on normaalisti viihtynyt erittäin hyvin Lewis Hamilton, mutta Mercedeskään ei tunnu aivan haastavan Red Bullia näillä näkymin, ja löytyy tallipisteistä kolmannelta sijalta. Hamilton on itse kuskien kuudennella sijalla, eli tallikaveri George Russellkin on tullut ohi. Vaikka Russelin paras sijoitus on kolmas tällä kaudella, on hän ajanut tasaisen varmasti viiden parhaan joukkoon joka kisassa, siinä missä taas Hamiltonin vire on ailahtelevampaa: Kakkossijoja löytyy 2 kappaletta, mutta muutama nollan pisteen sijoitus on haitannut enemmän brittiläiskuskin pisteitä yleisesti.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet Formula 1 Singapore Grand Prix 2022 -kilpailuun

Toki voitaisiin siis sanoa takki auki, että Max Verstappen voittaa, ja Sergio Perez ajaa toiseksi. Näin kova on tällä hetkellä Red Bullin taso. F1 Singapore kuitenkin tunnetaan ratana hankalana: Siitä lähtien kun rata on ollut osana kalenterina, on jokaisessa kilpailussa ollut mukana ainakin yksi turva-auto. Tähän mennessä turva-autoja on radalla nähty vuosina 2008–2019 yhteensä 21 kappaletta.

Eli Singaporen GP:ssä on mielestämme hyvä hakea riskimpää vetoa, jos sellaista haluaa ylipäätänsä F1:ssä laittaa. Daniel Ricciardosta emme kuitenkaan puhu riskivetona, sillä F1 uutiset ilmoittivat hiljattain, että australialaiskuski sai vihdoin spekulaation jälkeen potkut McLarenilta.

Esimerkiksi Lewis Hamilton ajoi vuosina 2017–2018 nopeimmat kierrokset molemmissa, ja myös voitti molemmat kisat. Taas 2019 paalupaikalle ajoi Leclerc. Missä oli Verstappen vuonna 2019 jolloin kisa viimeksi järjestettiin? Paikalla neljä, mikä on itseasiassa silti hyvä suoritus, kun otetaan huomioon, ettei Red Bull ollut samalla tasolla tuolloin, kuin nyt.

Siksi hakisimme tähän Hamiltonin tai Leclercin riskivetoa, etenkin jos kertoimet toimivat motivaationa siihen.

F1 aikatauluun kuuluu aina, että ajetaan vapaita harjoituksia ennen aika-ajoja, joten tätä kannattaa ehdottomasti pitää silmällä, sillä kuskit eivät ole ajaneet tätä rataa pariin vuoteen. Tämäkin fakta on tärkeä, kun lähdetään tekemään riskimpiä vetoja kisaan.

Löytyykö siis Hamiltonilta vielä puhtia ja motivaatiota ajaa kärkeen? Ainakin viimeotteet ovat olleet huomattavasti kovempia alkukauteen verrattuna.

Vedot Formula 1:een LV BETiltä

Oli kyseessä sitten Singapore F1 tai muu Formula 1 kilpailu, saat siihen vedot kiinnitettyä helposti LV BETin kautta – kilpailukykyisillä kertoimilla tietysti. LV BETillä voidaan lyödä vetoa paljon muustakin kuin vain kilpailun voittajasta (outright): Aika-ajojen paalupaikat, keskeytykset, palkintopallit ja paljon muuta.

Jopa turva-autoista voidaan lyödä vetoa, ja kun Marina Bayn katuajo tunnetaan erityisen haastavana ratana, kenties moni näkee tässä hyvän mahdollisuuden.

Kaikki mitä tarvitset vetojen laatimiseen on ilmainen pelitili LV BETille!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *