Silesia Kamila Skolimowska Memorial 2022

Silesia Kamila Skolimowska Memorial 2022

Silesia Kamila Skolimowska Memorial 2022Pandemiakaranteenin vuoksi perutut, normaalisti timanttiliigan kisakalenteriin kuuluvat Kiinan (Shanghai ja Shenzhen) kilpailut ovat saaneet korvaajansa. Normaalisti World Athletics Continential Tour Gold -kalenteriin kuuluva Puolan Kamila Skolimowska Memorial -kilpailu on otettu sijaisasemaan timanttiliigassa 2022.

Seuraavassa tekstissä käymme lävitse 6. elokuuta järjestettävää yleisurheilukilpailua – vedonlyönti mielessä. LVBET-urheilublogi tarjoaa paljon samankaltaista luettavaa jokaiselle urheilusta kiinnostuneelle.

  • Yleisurheilun timanttiliigaa Puolassa: Kamila Skolimowska Memorial 2022
  • Vedonlyömisen kertoimet ja kohteet Puolan timanttiliigassa 2022
  • Vedot suoraan LVBETiltä Kamila Skolimowska -kilpailuun

Yleisurheilun timanttiliigaa Puolassa: Kamila Skolimowska Memorial 2022

Tekstin kirjoitushetkellä odotetaan 30. heinäkuuta järjestettävää Tukholman timanttiliigaturnausta. Viimeksi ollaan käyty Oslon ja Pariisin timanttiliigat. Puolan Silesian alueen kilpailu tulee Oregonin maailmanmestaruuskisojen jälkeen, joten todellinen taso nähdään varmasti vasta jenkkien länsirannikolla. Kuitenkin jo nyt voimme löytää hyvin mielenkiintoisia tuloksia joihin perehtyä.

Puolan Kamila Skolimowska Memorial -kilpailu saa nimensä edesmenneestä moukarinheittäjästä. Puola, joka tunnetaan etenkin naisten puolella moukarinheittämisen eliitistä läpi vuosien, pitääkin lajia erittäin kunniallisena kotimaassaan. Itse Skolimowska voitti Sydneyssä vuonna 2000 olympiakultaa, joka teki hänestä myös nuorimman moukarinheiton olympiavoittajan kautta aikojen. Skolimowska kuitenkin menehtyi jokaisen yllätykseksi valitettavan nuorena – vasta 26-vuotiaana.

Kilpailu alkoikin alun perin yksinomaan moukarinheittokilpailuna, joka kuitenkin myöhemmin kehittyi yleisurheilukilpailuksi. Nimi on kuitenkin kaunis ele, ja pysyy varmasti hienona kunnianosoituksena. Onkin varsin sopivaa, että edelleen nykypäivänäkin kyseisen radan moukarinheiton ennätys löytyy miesten (Pawel Fajdek) sekä naisten (Anita Wlodarczyk) puolelta puolalaisten nimissä. Kovia rataennätyksiä täältä Chorzowin areenalta löytyy, vaikkei se historiallisesti ole ollut osana timanttiliigaa. Timanttiliiga 2021 käytiin siis Kiinassa normaalisti, mutta tämä Puolan tapahtuma on heti tärkeysjärjestyksessä kolkuttelemassa ovella. Yhdysvaltojen Ronnie Baker pitää radan 100 metrin ennätystä ajallaan 9,87; vain neljä sadasosasekuntia henkilökohtaisesta ennätyksestään.

Myös esimerkiksi saksalainen keihäänheittäjä Johannes Vetter on heittänyt täällä oman henkilökohtaisen (sekä koko Saksan maan) ennätyksensä 97,76 metrin kiskaisullaan. Voitaisiin siis sanoa, että etenkin heittäjät pitävät tästä kilpailusta. Voisiko siis esimerkiksi kotimaamme nykytähti Oliver Helander kiskaista lähemmäs 90 metriä juurikin Puolassa?

Nyt tämä kilpailu on osa yleisurheilun kovinta timanttiliigaa, tosin ainakin toistaiseksi sijaispaikalla, mutta kenties tulevaisuudessa pysyvästikin.

Vedonlyömisen kertoimet ja kohteet Puolan timanttiliigaan 2022

Onkin siis varmasti mielenkiintoisinta lähteä heittolajeista liikenteeseen, mitä tulee Puolan timanttiliigaan. Timanttiliigan ohjelmaan kuuluu, ettei joka timanttiliigassa käydä jokaista lajia, vaan lajit vaihtelevat, ja kilpailijat saavat täten pitää taukoa omasta lajistaan. Puolassa etenkin heittolajit nousevat kunniaan, ja yleisö etenkin pitää näistä spektaakkeleista. Tietysti myös muita lajeja pidetään osana timanttiliigaa.

Oslossa työnnettiin kuulaa naistenpuolella kovin tuloksin. Kilpailun voitti Chase Ealey, joka valmistautuu Oregonin kotikisoihinsa. Tulos 20,13 metriä olikin hänen oma henkilökohtainen ennätyksensä. Niin ikään hopealle jäänyt Hollannin Jessica Schilder heitti oman ennätyksensä, sekä koko Alankomaiden naisten ennätyksen. Oslossa ei tosin muuten heitelty kovia tuloksia, vaan kovimmat tulokset tulivatkin lähinnä seiväshypystä, miesten 5000 metrin juoksusta, sekä naisten eri juoksuissa.

Pariisin timanttiliigassa taas tapahtui useita ennätyksiä. Esimerkiksi miesten 200 metrin juoksu oli erittäin kovatasoinen, jonka lopulta voitti 19,82 ajallaan Luxolo Adams. Dominikaanista Tasavaltaa edustava Alexander Ogando jäi toiselle sijalle ajallaan 20,03, joka oli koko maan uusi ennätys. Niin ikään miesten 800 metrin juoksussa tehtiin useita henkilökohtaisia ennätyksiä. Mitalipaikat menivät lopulta Benjamin Robertille, Peter Bolille ja Tony Van Diepenille.

Myös naisten puolella satasessa juostiin uskomaton aika: Shelly-Ann Fraser-Pryce voitti ajalla 10,67. 35-vuotias siis juoksee edelleen lähes samalla tasolla kuin vuonna 2021, jolloin hän teki oman henkilökohtaisen ennätyksensä ajalla 10,60. Kyseessä on maailmanhistorian kolmanneksi nopein nainen.

Naisten kiekonheitossa Pariisissa Yhdysvaltojen Valarie Allman heitti taas aivan järkyttävän tuloksen: 68,68 metriä. Vire on niin kova, että odotukset ovat erittäin korkealla Oregoniin.

Tukholman timanttiliiga kuitenkin osuu vielä kalenteriin (maailmanmestaruuskisojen lisäksi) ennen Puolaa, joten mitä länsinaapurissamme kilpaillaan? Heittolajeissa miesten puolella heitetään kiekkoa ja keihästä, ja taas naiset heittävät kiekkoa. Miehet juoksevat 100, 800 ja 3000 metrin juoksukilpailut, ja naiset taas juokset 200 ja 800 metrin juoksut. Aitajuoksuja nähdään paljon myös Tukholmassa eri pituuksin. Tämän lisäksi paljon odotetaan myös naisten korkeus- ja pituushypystä ennen Oregonia. Tukholman kilpailu tulee olemaan viimeinen timanttiliiga ennen maailmanmestaruuskilpailuja.

Puolassa Silesiassa nähdään varmasti todella kovia otteita, sillä moni jatkaa maailmanmestaruuskisoista edelleen yhtä tarmokkaasti eteenpäin. Vire huipentuu jenkeissä, mutta vire myös kantaa varmasti Puolaan astikin. Yksi on kuitenkin varmaa tässä vaiheessa kautta: Yleisurheilu tulokset sen kuin parantuvat jatkuvalla syötöllä. Tokion olympialaisetkin pidettiin hivenen nihkeissä olosuhteissa, ja vasta nyt urheilijat ovat pääsemässä takaisin normaaliin tahtiinsa pandemian jäljiltä.

Vedot suoraan Kamila Skolimowska Memorial -kilpailuun LVBETiltä

Mikäli vedonlyönti kiinnostaa Puolan Silesian kilpailuissa, löydät kilpailukykyiset kohteet suoraan meidän vedonlyöntiportaalistamme LVBETiltä. Jäämme odottamaan innolla kuinka Oregonin maailmanmestaruuskisoissa käy, ja kuinka vire sieltä siirtyy Puolan timanttiliigaan. Yleisurheilussa eletään tällä hetkellä erittäin jänniä aikoja! Itse toivomme suomalaisittain ainakin Oliver Helanderin heittävän keihästä hyvin, mikäli hän vain pääsee osallistumaan, eikä minkäänlaisia loukkaantumisia synny ennen kilpailua.

Urheiluanalyysit, kausiennakot ja muut tärkeät uutiset ja tapahtuma-artikkelit löydät taas suoraan LVBET-urheilublogistamme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *