Az NFL amerikai foci liga következő szezonjának ismertetője

Az NFL amerikai foci liga következő szezonjának ismertetője

Start new season in NFL: A 2022-es NFL szezon most már a 103. szezonja lesz az amerikai profi fociligának. Az NFL ütemezése szerint a szezon 2022. szeptember 8-án kezdődik egy olyan meccsel, amely akár NFL döntő mérkőzésnek is beillik, hiszen az előző szezon bajnoka, a Los Angeles Rams fogadja a Buffalo gárdáját. Az NFL meccsek az alapszakaszban egészen 2023. január 8-áig tartanak majd, ezután jön az NFL playoff, amely 2023. január 14-én kezdődik majd és 2023. február 12-én fejeződik majd a Super Bowl mérkőzéssel. Az NFL csapatok vonatkozásában az előző szezonhoz képest óriási változás nincs, talán annyit kell kiemelni, hogy a Washington Redskins csapata most már Washington Commanders néven fog már majd futni.

Az NFL hírek is pörögtek, hiszen rengeteg játékosmozgás is történt a szezon előtt. A szabályok tekintetében is volt néhány apróbb változás, a legjelentősebb az, hogy a playoff során mindkét csapatnak lesz lehetősége legalább egyszer birtokolni a labdát a hosszabbításban. Ezt arra válaszul hozta meg az NFL, hogy az NFL eredmények tavaly is azt mutatták többször, hogy egy touchdown után már nem volt esélye a másik csapatanak válaszolni. De kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi várható még a szezonban és kik nyerhetnek? Azt javasoljuk, hogy mindenki keresse fel az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekesség mellett NFL fogadási tippeket is találhat. A következőkben lesz még szó:

  • Az NFL 2022 szezonjának résztvevőiről
  • Érdekességekről, csapatokról és minden másról
  • Megnézzük, hogy mire számíthatunk majd a szezonban

Az NFL 2022 szezonjának résztvevői és lebonyolítása

Az NFL tervezet alapján óriási változásra nem kell számítanunk a lebonyolítást illetően, hiszen 2022.  szeptember 8-án kezdődik majd az új szezon és az alapszakasz egészen 2023. január 8-ig tart majd. Ez után következik majd a playoff és végül február elején majd a Super Bowl mérkőzése. Alapvetően a csapatok tekintetében nem lesz komoly változás, a Redskins változtatta meg a nevét Commandersre, de most még költözés sem történt a szezon előtt. A szokásos módon vannak felépítve a főcsoportok is és a megszokott speciális mérkőzésekre is sor kerül majd, így a karácsonyi vagy éppen a hálaadási meccsekre.

Még több mérkőzés megy majd Európába is, a mexikói meccsek mellett ugyanis az NFL 2022-es szezonjában három meccs lesz már Londonban és lesz egy találkozó majd a németországi München városában is. Az esélyesek tekintetében óriási fennforgás nincs a tavalyi szezonhoz képest, úgyhogy elég könnyen meg lehet jósolni, melyik 4-5 csapat érhet oda a végén. De nézzük is meg az esélyeket és a szezon várható érdekességeit!

Az NFL szezonjának érdekességei és esélyei

Az NFL 2022-es szezonjában egyértelműen a Buffalo Bills a legnagyobb esélyes a Tampa Bay Buccaneers társaságában. A Buffalo a 2021-es szezonban belefutott egy elég meglepő vereségbe a legjobb 8 között, idén semmiképpen nem akarják elkövetni ezt a hibát. A tavalyi döntős Cincinnati csapatától bravúr lenne ha odakerülnének akár csak a Super Bowl közelébe is. Érdekességként számíthatunk majd arra a meccsek során, hogy három csapatnak is megváltozott a felszerelése. Egyrészt a Washington érhető okokból teljesen új franchise támogatásával lép majd pályára.

Másrészt viszont a San Francisco minimálisan módosította a felszerelését, hogy jobban tükrözze a klasszikus 49ers vonalat, a Philadelphia mezében pedig igazából csak a névben lesz majd jelentősebb változás. Nagyon érdekes lesz azt is majd látni, hogy mire megy a Bruce Arianst pótolni igyekvő Todd Bowles a bajnokesélyes Tampa Bay vezetőedzőjeként, még úgy is, hogy egyébként sztárirányítójával többé már nem számolhat. De nézzük is meg jobban, hogy mire számíthatunk majd még a szezonban.

Mire számíthatunk a szezonban?

Ahogy már említettük is, az NFL 2022 szezonjának megnyerésére nagy esélyes a Buffalo és a Tampa Bay. De azért az NFL-ben annyira nem fekete és fehér minden, így nem lennénk meglepődve, ha a Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams komoly húzásokat tudna elérni a szezonban. Kicsit kiismerhetetlenebbbnek tűnik a Green Bay és a San Francisco csapata, de azért ellenük sem mehet majd senki biztosra. Ami viszont elég valószínű, hogy a Falcons, a Texans, vagy éppen a Lions és a Jets nem nagyon fog labdába rúgni ebben a szezonban, egyszerűen a keretüket megnézve látható ez.

De lesz jó pár ki-ki meccs, elég ha a Kickoff Game-re gondolunk – nem egyszerű megtippelni, hogy mondjuk a Buffalo vagy a Rams fog majd nyerni. De azt javasoljuk mindenkinek, hogy a szezon során végig kövesse az NFL fogadási lehetőségeket a legnagyobb és legismertebb fogadóirodák egyikénél, az LV BET-nél. Ha pedig úgy gondolja, hogy segítség is kellene a fogadáshoz, akkor az LV BET sportfogadási blogja elég sok lehetőséget kínál érdekességek és tippek vonatkozásában is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *