A Bajnokok Ligája legértékesebb játékosai

A Bajnokok Ligája legértékesebb játékosai

UEFA Champions League - League's most valuable XIAz UEFA Champions League vagy korábban Európai Bajnokok Kupája már több évtizede versenyezteti egymással a legjobb európai klubcsapatokat. A Champions League sorozata többször is változott az évek folyamán, de azért az elmondható, hogy a világ legjobb játékosainak nagy része ebben a sorozatban játszik. A Bajnokok Ligája játékosai között vannak mindig aktuális aranylabdások, gólkirályok és nemzeti bajnokok is, és egyes meccseken hihetetlen érték vonul fel a pályán. Amikor a Bajnokok Ligája legértékesebb játékosait keressük, akkor csak általánosságban lehet ezt megállapítani, hiszen a játékosok értéke folyamatosan változik, aki a legértékesebb játékos volt a Bajnokok Ligája 2021 sorozatában, ő lehet, hogy nem is szerepel a következő szezonban és így tovább.

A labdarugás játékosai közül általában egyébként mindig a csatárok azok, akikről szólnak a hírek, viszont a Bajnokok Ligája kapcsán elmondható, hogy a legértékesebb játékosok között bőven voltak középpályások, hátvédek és kapusokat is találunk a listán. Ha kíváncsiak vagyunk egyébként még sok más érdekességre a Bajnokok Ligája kapcsán, akkor kövessük az LV BET sportfogadási blogját, ahol nem csak ilyen cikkeket, de sok fogadási tippet is találhatunk egyéb izgalmas témák mellett. A következőkben tehát lesz még szó:

  • A Bajnokok Ligája legértékesebb játékosairól
  • A Champions League legértékesebb játékosairól mutatunk meg érdekességeket néhány további értékes játékos bemutatása mellett
  • További érdekességekről is ejtünk szót még a cikk végén

A Bajnokok Ligája legértékesebb játékosai

Ahogy a bevezetőben említettük, a Bajnokok Ligája legértékesebb játékosairól beszélni mindig csak egy adott időpillanatban lehet, hiszen az értékük folyamatosan változik. Ennek ellenére van néhány olyan játékos, akikről elmondható, hogy a legértékesebb tizenegybe tartoznak. Cristiano Ronaldo egy olyan labdarúgó, akit nem lehet kihagyni a legjobb 11 bemutatásából, közel 100 millió eurós értékével kifejezetten drágának számít. A legértékesebb játékosként 200 millió eurós vételárával egyértelműen Kylian Mbappé az, akit meg kell említeni a listáról, ő a PSG szupersztárjaként sokáig fogja még őrizni a legértékesebb játékos címét. Neymar Jr. sem marad el sokkal tőle, 180 millió eurós árával a PSG másik játékosa is ott van a legjobb és legértékesebb BL játékosok között.

Ha már beszéltünk Ronaldóról, Lionel Messi sem hagyható le a listáról, 150 millió eurós árával még sokáig a legértékesebbek közé fog tartozni kétségtelenül. Szintén ugyanilyen áron mozog Harry Kane is, aki abból a szempontból különleges, hogy egy olyan csapat színeiben lett ilyen értékes, amely nem tartozik a Bajnokok Ligája történetének legjobb és legerősebb csapatai közé. Említsük még meg a 150 millió eurót érő Eden Hazardot is, akinek mostanában főleg inkább sérüléseiről hallunk a Real Madrid háza tájáról. Hetedikként a listán még egy csatárt írjunk fel, ő Mohammed Salah a Liverpool csapatából, ki hasonlóan az előbbi labdarúgókhoz, 150 milliós vételárral bír.

További értékes játékosok és érdekességek bemutatása a legértékesebb Bajnokok Ligája játékosokról

A Bajnokok Ligája legértékesebb játékosainak listáján nehéz nem csatárokat és középpályásokat találni, de például Jan Oblakot is meg kell említenünk, aki az Atlético Madrid kapusaként tartozik a legértékesebbek közé. Az ő vételára meghaladja a 100 millió eurót, ami azért igen szép summa egy kapusért. Christian Eriksen sem csatárként került oda a lista legjobbjai közé, ő az a dán focista, aki akkor vált világszerte ismertté, amikor egy nemzetközi válogatott meccsen összeesett a pályán és csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét. Az ő értéke is 100 millió eurót súrolja. Sokan vannak egyébként a 100 millió eurós értékhatár közelében.

Itt mozog az ára Joao Felixnek, N’Golo Kanténak, vagy éppen a Manchester City csillagának Bernardo Silvának is. Még Leroy Sané is ezen az áron vásárolható meg, ami azt is mutatja, hogy nagyjából 100 millió euró egy világklasszis játékos ára jelenleg a piacon. Jadon Sancho ára is ekkora, de Virgil van Dijkért is ennyit kellene leszurkolnia a vásárlónak.

További érdekességek és játékosok

A legértékesebb Bajnokok Ligája kezdő tizenegyből megmutattunk csatárokat és középpályásokat, valamint egy kapust is. A hátvédek között is vannak komoly összegért megvásárolható játékosok, így Davies a Bayern Münchennél 80 millió euróba kerül, a Manchester City sztárja Dias 75 millió euróért vásárolható meg, de Ligt ára szintén 80 millió euró a Bayernnél és végül Trent Alexander-Arnoldot is említsük meg, aki szintén 80 millió euró körüli összegért vásárolható ki. Ahogy látható, össze is raktuk a Bajnokok Ligája legértékesebb tizenegyét, alsó hangon is 1 milliárd eurónál többet kellene annak kifizetnie, aki a BL legértékesebb csapatát szeretné megszerezni.

Persze ez csak egy elméleti lista, hiszen ezen játékosok sosem fognak egy csapatban játszani, másrészt az értékük is gyorsan változik. Elég egy sérülés vagy néhány fantasztikus gól ahhoz, hogy egy játékos értéke felfelé vagy lefelé menjen. Ha tetszett a cikk, kövesd az LV BET sportfogadási blogját, hiszen számtalan hasonló érdekes írást és fogadási tippeket is fogsz majd ott találni!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *