A Bajnokok Ligája történetének legjobb gólszerzői

A Bajnokok Ligája történetének legjobb gólszerzői

Champions League all-time top scorersAz UEFA Champions League, amely 1992-ig Európai Bajnokok Kupája néven futott, egy éves megmérettetés Európa legjobb csapatai között. A Bajnokok Ligája szervezője az európai labdarúgó szövetség, az UEFA 1955 óta. Eredetileg csak bajnokok indulhattak benne és ők egyenes kieséses rendszerben találkoztak egymással. A kilencvenes években aztán a Champions League kibővült több csapattal és ekkor született meg a csoportmérkőzések világa is. Minél több csapat került be a sorozatba, annál több mérkőzést rendeztek, ezzel pedig egyre több gólt tudtak rúgni a játékosok is. Értelemszerűen ez azt is jelenti, hogy az újabb szezonokban jóval nagyobb esélye volt a gólszerzésre egy játékosnak, mint korábban. Példának okáért a Bajnokok Ligája 2021 2022-es szezonjában 380 gól született.

A következőkben megmutatjuk, hogy kik voltak a Bajnokok Ligája történetének legjobb gólszerzői, de arra mindenképpen rá kell mutatni, hogy szimplán azért is kevesebb gólt rúgtak a 2000-es évek előtti Bajnokok Ligája játékosai, mert egyszerűen kevesebb gólt rúgtak. Jöjjenek tehát a Bajnokok Ligája történetének legjobb gólszerzői. Aki hasonló cikkekre kíváncsi vagy érdekességeket akar még olvasni a Bajnokok Ligájával kapcsolatban, annak azt javasoljuk, hogy kövesse az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekes cikket találhat, kiegészítve néhány nagyszerű fogadási tippel. A következőkben tehát lesz szó:

  • A Bajnokok Ligája történetének legjobb gólszerzőiről
  • A Champions League legjobb gólszerzőiről mutatunk meg érdekességeket néhány további gólszerző bemutatása mellett
  • További érdekességekről is ejtünk szót még a cikk végén

A Bajnokok Ligája történetének legjobb gólszerzői

A Bajnokok Ligája legjobb gólszerzőinek listáját két olyan játékos vezeti, akikre egyébként valószínűleg papírformaszerűen gondolnánk is. Nem másokról van szó, mint Cristiano Ronaldóról és Lionel Messiről. A két játékos a 2000-es és 2010-es évek meghatározó futballcsillaga volt, nem csak a Bajnokok Ligájában, de egy ideig a spanyol bajnokságban is küzdöttek egymással, sőt, az Aranylabdák megnyerésének számával is versengtek. A legtöbb gólt a Bajnokok Ligájában 2022-ig nézve Cristiano Ronaldo szerezte. Ő 183 alkalommal lépett pályára a legrangosabb kupasorozatban 2003-tól kezdve, ezeken a meccseken 140 gólt volt képes termelni. Ez azt jelenti, hogy 0,77-es átlagot hozott mecsenként, majdnem minden meccsén rúgott tehát gólt. Ezt három csapat mezében tette, a Real Madrid mellett a Manchester United és a Juventus színeiben is rúgott gólokat a BL-ben.

A gólszerzők listájának második helyén nem sokkal lemaradva áll az argentin világsztár Lionel Messi. Ő 156 alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligája sorozatában, ezeken a meccseken 125 gólt rúgott, tehát nézőpont szerint egyébként még jobban is termelt, mint Ronaldo, hiszen 0,8-as átlagot hozott meccsenként. Bár kevesebb meccset játszott. Messi 2005-től kezdve szerepelt az UEFA Champions League sorozatában, leginkább a Barcelona színeiben, de öt gólt rúgott a PSG játékosaként is az elmúlt években.

További gólszerzők és érdekességek bemutatása a legjobb Bajnokok Ligája gólszerzőkről

A Bajnokok Ligája legjobb gólszerzőinek listáján harmadik helyen Robert Lewandowski áll, aki 106 meccsen lépett pályára a legrangosabb kupasorozatban és ezeken a meccseken 86 gólt rúgott. Ez még Messiénél is jobb eredmény, hiszen meccsenkénti 0,81-es átlagot jelent. Ráadásul Lewandowski mindössze 2011-től kezdve játszott a Bajnokok Ligájában, először a Borussia Dortmund színeiben, utána pedig a Bayern München mezében ontotta a gólokat. Nemrégiben a Barcelona csapatához igazolt, tehát számára a jövőben nem elképzelhetetlen az, hogy feljebb lép majd a rangsorban. A negyedik helyen a legjobb góllövők listáján ott van a Bajnokok Ligája 2021 legjobb gólszerzője is, a Real Madrid szupersztárja, Karim Benzema.

Benzema 86 gólt rúgott a Bajnokok Ligája sorozatában 142 meccsen, ami 0,61-es átlagot jelent. Tehát látható, hogy Benzemánál van az a szakadás, amely miatt elmondható, hogy ő már biztosan nem fog tudni a legjobbak közé emelkedni. A francia labdarúgó egyébként 2005 óta szerepelt a Bajnokok Ligájában, a Lyonban rúgott 12 gólt a sorozatban, de találatai többségét már a Real Madrid alakulatában szerezte.

További érdekességek és gólszerzők

A legjobb Bajnokok Ligája gólszerzők listájának részletes további bemutatása helyett említsünk meg néhány érdekességet. A toplista ötödik helyén egy olyan játékos áll, aki már rég nem aktív. Raúlról van szó, aki 142 mérkőzésen 71 gólt termelt a Real Madrid és a Schalke színeiben úgy, hogy ő már 2011-ben befejezte a pályafutását. Látható tehát, hogy eléggé időtálló eredményt rakott össze ő is. Az első olyan játékos, aki még a modern Bajnokok Ligája előtti időszakból került fel a listára, Alfredo Di Stefano volt, ő a lista 9. helyén áll 58 meccsen szerzett 49 góllal, úgy, hogy egyébként 1964-ben már befejezte pályafutását.

A listán ott van a magyar Puskás Ferenc is, ő 41 BL meccsen rúgott 36 találatot, ebből egyet még a Budapest Honvéd színeiben. A legtöbb csapat színében gólt a BL-ben egyébként Zlatan Ibrahimovic szerzett, ő hat különböző klub mezében rúgott gólt a legrangosabb kupasorozatban. A leghűségesebbnek Thomas Müller számít, ő 52 gólját csak a Bayern Münchennek szerezte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *