USA – Wales | FIFA Világbajnokság Katar 2022

USA – Wales | FIFA Világbajnokság Katar 2022

 FIFA WC 2022 - USA - Wales Group BAz érintettek rangsorának közelsége alapján a FIFA 2022-es labdarúgó-világbajnokság B csoportja valójában a torna legversenyképesebb csoportja – bár az USA és Wales is esélyesnek tartja magát a 16 közé jutásra; vagy együtt, vagy – ami valószínűbb – Anglia második helyezettjeként.

Az amerikaiak a FIFA szerint a 14. helyen állnak a világranglistán, és bár a pontjaik nagy részét az átlag alatti CONCACAF-régióban szerezték, a játékosok fokozott európai futballal való találkozása jelentősen javított a színvonalukon.

Ami Wales-t illeti, ez egy olyan csapat, amelynek sikere a kemény munkára, a fegyelemre és Gareth Bale és Aaron Ramsey világklasszis tehetségére épül. De vajon ez elég lesz-e a 2022-es katari tornán? Az LVBet-nél elmondhatja a véleményét, ahol az USA – Wales és minden egyes világbajnoki mérkőzésre fogadási oddsok széles választéka áll rendelkezésre.

  • Hogyan teljesítenek majd az USA fiataljai?
  • Vajon Wales véget vethet 64 évnyi szenvedésének a világbajnokságon?
  • USA – Wales elemzés és fogadási tippek
  • Hol lehet fogadni a 2022-es FIFA-világbajnokság B-csoportjára?

Az amerikai álom

Az USA-nak gólkülönbségre volt szüksége ahhoz, hogy automatikusan biztosítsa továbbjutását a 2022-es FIFA-világbajnokságra, szemben azzal, hogy az OFC regionális selejtezőt játszó Új-Zéland elleni rájátszáson keresztül kelljen továbbjutnia.

Ez hatalmas megkönnyebbülés volt Gregg Berhalter vezetőedző és játékosai számára, bár az a tény, hogy a mérkőzések mindössze 50%-át nyerték meg egy olyan kupán, amelyben olyan csapatok szerepeltek, mint Panama és El Salvador – akiktől szintén pontokat vesztettek – talán nem sok jót ígér.

Az amerikaiak sem túl jók idegenben, hiszen a selejtezősorozatban elért idegenbeli mérlegük – 1 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség – lehet, hogy nem sok jót ígér a 2022-es katari világbajnokságra való utazásuk előtt.

Pedig komoly tehetségek vannak ebben a csapatban: Christian Pulisic, Tyler Adams, Brenden Aaronson, Matt Turner és Antonee Robinson már mind Premier League-játékosok, Weston McKennie, Sergino Dest és Timothy Weah pedig a Juventusnál, a Barcelonánál, illetve a Lille-nél is lenyűgöző teljesítményt nyújtanak.

Talán nem meglepő módon a Chelsea ásza, Pulisic vezette az USA góllövőlistáját a világbajnoki selejtezők során:

Név Pozíció Meccsek Gólok
Christian Pulisic Csatár 10 4
Ricardo Pepi Csatár 10 3
Brenden Aaronson Csatár 11 2

Wales a tarolásra készül a 2022-es labdarúgó-világbajnokság B csoportjában

Amikor a végső sípszó után Wales 1-0-ra győzött Ukrajna ellen a júniusi cardiffi világbajnokság rájátszásában, olyan ünneplés kezdődött, amilyet korábban aligha lehetett látni az országban.

1958 óta ez volt az első alkalom, hogy egy walesi csapat sikeresen jutott tovább a FIFA 2022-es világbajnokság selejtezőjében, és az utóbbi idők Európa-bajnokságain mutatott minden bravúrjuk ellenére ez egy szinttel feljebb való, ami a féktelen sportörömöt illeti.

Rob Page vezetőedző a talizmán Bale és Ramsey köré építette a csapatot, hiszen néhány kivételtől eltekintve játékosai jelenleg a brit labdarúgás alacsonyabb osztályaiban űzik a futballt.

Ez is mutatja, hogy Page milyen minőségi munkát végzett a csapatának felpörgetésében, és a FIFA által a világranglista második helyén álló Belgium mögött a második helyen végeztek a selejtezőcsoportjukban.

Az Ausztria – Bale két góljának köszönhetően – és Ukrajna elleni rájátszásbeli győzelmek biztosították Wales helyét Katarban, és minden bizonnyal érezhetik majd a esélyt, hogy továbbjussanak a FIFA 2022-es világbajnokság B csoportjából, ahogyan azt az Európa-bajnokság legutóbbi két kiírásán is tették.

De, mint mindig, most is nagyban számíthatnak Bale-re, aki a selejtezők során a walesi góllövőlista élére állt:

Név Pozíció Meccsek Gólok
Gareth Bale Csatár 7 5
Aaron Ramsey Középpályás 6 3
Daniel James Csatár 10 2

Fogadási tippek és oddsok a USA – Wales mérkőzésre a 2022-es FIFA Világbajnokság B csoportjában

Az USA – Wales fogadási oddsok szerint ez egy szoros mérkőzés lesz, melyen az amerikaiak éppen csak győzni tudnak.

De vajon hamis favoritnak számítanak-e, tekintve a selejtezőben idegenben mutatott nehézségeiket? A 2021-es Arany-kupa megnyerésével megmutatták a nagy tornákon való jártasságukat, de azt az Egyesült Államokban játszották, így még nem tudni, hogy ez a fiatal csapat hogyan fog szerepelni Katarban.

A 2022-es katari időpontok közül talán ez a legfontosabb Wales számára – a győzelemmel 1958 óta először juthatnának be a világbajnokság kieséses szakaszába.

Szoros, ideges és konzervatív mérkőzésre számíthatunk, tekintve, hogy mindkét csapat számára mi a tét, és talán nem is kell túl sok gólt várnunk.

Az Egyesült Államok és Wales szurkolói az Egyesült Királyságban az ITV tévécsatornán és online platformon keresztül követhetik a mérkőzést.

Fogadások az USA – Wales mérkőzésre az LV Bet-nél

Ha fogadást tervez az USA – Wales mérkőzésre, a legjobb választása az LVBet lehet.

Több mint 300 különböző piacon remek oddsokat fedezhet fel, így akár a végeredményre, a helyes eredményre, a gólokra vagy a félidei állásra szeretne fogadni, ezeket és még sok más lehetőséget talál az LVBetnél.

A kezdéshez mindössze annyi szükséges, hogy regisztráljon egy számlát!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *