A Darts VB 2022 World Matchplay legjobb fogadási tippjei

dart boardA darts napjainkban egyre népszerűbbé váló sportág, amelyet Magyarországon már nem csak űznek, de a televízióban is néznek, sőt fogadnak is a különböző darts tornákra. A darts szabályok megértése sem túlságosan komplikált, hiszen van egy darts tábla különböző mezőkkel, vannak a darts nyilak, amelyeket erre a táblára dobálnak a játékosok. A számtalan népszerű és ismert torna között ott van értelemszerűen a Darts VB is, de a World Matchplay is egy népszerű nyári versenynek számít. Ez a torna a PDC által szervezett verseny, amely egyike a Három Korona (Triple Crown) versenyeknek.

A Három Korona versenyek közé tartozik még a Darts VB 2022 és a Premier League Darts. A legnagyobb darts játékosok közé tartozik az, aki darts vonatkozásában mindhárom tornát meg tudja nyerni. A World Matchplay tavalyi győztese, így címvédője a legendás Peter Wright. De szeretnénk még többet megtudni erről a tornáról és hogy kire érdemes fogadni? Böngésszük tovább az LV BET sportfogadási blogját, ahol a sok érdekesség mellett meg fogjuk majd találni a legjobb fogadási tippeket is! A következőkről lesz majd még szó:

  • A fő tudnivalókról
  • Megmutatjuk, hogy mire érdemes fogadni a World Matchplay tornáján
  • Megnézzük, hogy mit kínál a versenyre az LV BET

A darts World Matchplay bemutatása

A 2022-es Darts World Matchplay most már a 29. kiadása lesz a versenysorozatnak, amelyet egyébként a PDC, tehát a Profi Darts Szövetség rendez minden évben. A 2022-es tornára a Blackpoolban található Winter Gardensben kerül majd sor 2022. július 16. és 2022. július 24. között. Ugye azt már tudjuk, hogy a címvédő Peter Wright, aki a 2021-es döntőben a darts eredmények egyik fix tippjét szolgáltatva verte meg Dimitri Van den Berghet 18-9-re. Érdekesség, hogy a tornának van egy női ága is, amelyet a fő torna utolsó napján bonyolítanak majd le.

Komoly versenyről van szó, hiszen a pénzdíj az idei évben még 100 ezer fonttal emelkedik, tehát már 800 ezer fontos összdíjazásért repülnek a darts nyilak a tornán. Minden meccset két körrel kell tudni megnyerni és akár hat extra kör is jöhet mielőtt az ún. tie-break kör következik. Tehát az első fordulóban a 10 győztes körig tartó meccseken 12-12 után jön majd egy döntő kör. Az első fordulóban 10 nyertes körig megy a játék, a másodikban már 11 körig, a negyeddöntőben 16 körig, az elődöntőben 17 körig, míg a döntőben 18 nyertes kört kell elérnie a győztesnek.                                                                                       

Fogadási tippek és szorzók a darts 2022-es World Matchplay tornájára

Darts vonatkozásában alapvetően elég egyszerű a fogadás, hiszen a darts szabályok egyszerűek, nekünk csak azt kell megpróbálnunk eltalálni, hogy ki nyeri meg az adott mérkőzést. Persze lehet fogadni a World Matchplay végső győztesére is, és vannak még speciális fogadási piacok is, így például lehet fogadni arra, hogy hány 180-as kör lesz egy meccsen vagy lesz-e 9 nyilas kiszálló valamelyik találkozón. Az indulókat egyébként a mostani tornára a PDC világranglistán elfoglalt helyezések alapján határozzák meg, a legjobb 16 kiemeltként kerül be a tornára.

Fogadási szempontból pontosan ezért nagyon jó lehetőség ez a torna, hiszen a PDC és a világ legjobb darts játékosai jelennek meg itt. Így itt lesz a tavalyi győztes Peter Wright is, aki egyébként a World Matchplay megnyerésére is a leginkább esélyes játékos. Ő a PDC ranglistájának első kiemeltje jelenleg, őt követi a World Matchplay másik nagy esélyese, Gerwyn Price. De nem lehet leírni soha Michael van Gerwent és Michael Smitht sem, bár Gary Anderson is mindig tud meglepetést okozni. Ezekre a darts játékosokra egyértelműen fogadhatunk az első fordulókban!

Fogadások a 2022-es World Matchplay meccseire az LV BET oldalán

A darts napról-napra egyre népszerűbb a világon és Magyarországon is, így nem meglepő módon az egyik legismertebb és legnagyobb fogadóiroda, az LV BET is számtalan fogadási eseményt kínál a meccsekre és természetesen a torna egészére. A végső győzelemre a 2022-es World Matchplay vonatkozásában az LV BET-nél a tavalyi győztes Peter Wright a legesélyesebb, de egészen elfogadható oddsza van Gerwennek és Andersonnak is. Ha megnézzük az egyes meccsekre vonatkozó piacokat, akkor azt láthatjuk, hogy bőségesen van speciális kínálat is.

Fogadhatunk a kiszállókra, fogadhatunk a 9-nyilas körökre, ráadásul hosszútávú fogadásként lehet megtippelni azt is, hogy hány 180-as kör lesz az egész tornán és hány 9-nyilas kör lesz az egész versenyen. De ha valaki szereti a dartsot és fogadni szeretne a meccsekre, annak azt javasoljuk, hogy böngéssze át a teljes kínálatot az LV BET oldalán, biztosan fog érdekes lehetőségeket találni!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *