BEVEZETÉS: League of Legends

BEVEZETÉS: League of Legends

A League of Legends az esport óriás, mely több mint 110 millió játékossal büszkélkedhet minden hónapban. A Riot Games adta ki 2009-ben, a játék hatalmas világsikert ért el és a népszerűsége egyre csak növekszik. A League of Legends egy stratégiai játék, meredek fejlődési vonallal, és ez a két karakterisztika tökéletesen illik a versenyszerű játék legmagasabb szintjéhez. Ebben a részben megnézzük a játékmenet alapjait, amely segíthet a League of Legends-re történő sportfogadás első lépéseiben. Kezdjük!

Mi a League of Legends?

A League of Legends (LoL) egy ingyenes, multiplayer online többjátékos csatamező (MOBA) típusú játék, amely teljes mértékben a feladatok irányításáról és az ellenfél bázisának ostromáról szól. Hasonlóan a vetélytárs DotA 2-höz, a League of Legends a népszerű Blizzard’s Warcraft III  — Defense of the Ancients modján alapul. Két, egyenként ötfős csapat küzd meg egymással a Summoner’s Rift pályán, a League of Legends fő map-ján és játékmódjában. Az egyetlen út előre: a feladat nem más, mint hogy áttörjük az ellenséges vonalakat és hogy porig romboljuk az ellenfél bázisát.

Mivel a profi LoL csapatok már készülnek a közeledő 2021-es League of Legends világbajnokságra, megnézzük a főbb játékmenetet és a következő League of Legends versenyeket.

League of Legends játékmenet

A Rift kegyetlen, és minden egyes játékostól tökéletes pontosságot és stratégiai gondolkodást követel meg. Átlagosan, egy mérkőzés 20 perctől 1 óráig tart, összesen 3 különböző játék szakasszal: korai (early), közép (mid) és késői (late) játék. Röviden, a játékosok a terület dominanciájára és az aranyszerzésre koncentrálnak a korai szakaszban, míg a kései szakaszokban minden a csapat küzdelmekről és a feladatokról szól. Az időzítést és minden egyes szakasz nehézségét megértve és megtanulva, könnyebb lehet a fogadás a League of Legends-re és a LoL esportra általánosságban.

Rift

A Summoner’s Rift 3 ösvényre oszlik — felső, középső és alsó — és a dzsungelre.

Az ellenség területe a folyó mögött fekszik, amely elér a map (térkép) közepéig és elrejtőzik a háború ködében (Fog of War). Ez a háborús köd akadályozza a látási viszonyokat, álcázza az ellenség közeledését és néhány játék objektumot. A játékosoknak koordinálni kell a támadásokat az ellenség védelmének áttörése érdekében, valamint jó láthatósági viszonyokat kell teremteni és biztosítani kell az objektumokat.

Feladatok

A játékosoknak fel kell venni a League of Legends karaktereket, az ún. hősöket (Champion), amelyek egytől egyig egyedi képességekkel és egy speciális szereppel rendelkeznek a Rift-en. Több mint 150 LoL hős közül lehet választani és őket az alábbi kategóriákba sorolhatjuk: orvgyilkos, harcos, mágus, lövész, támogató és tank. Együtt a csapatnak koordinálni kell az erejüket és biztosítani a játék főbb feladatait: arany szerzése minionok tartásával (kicsi, harci egységek, amelyek a bázison teremtődnek), a tornyok lerombolása, inhibitorok és a Nexus elpusztítása.

Dzsungel

A dzsungel nyüzsög a szörnyektől és az értékes buffoktól. Óvatosan kell itt lépkedni, a map (térkép) ezen részét körbeöleli a harci köd (Fog of War) és ez a rész a Jungler területe. Jegyezzük fel a Scuttler, Drake és Baron Nashor-t. Ezek a szörnyek nem csak rengeteg arannyal rendelkeznek, hanem vízióval és csapatoknak hasznos buffokkal is, mint a megnövelt károkozás és a gyorsabb visszahívás (a bázisra való visszatérés sebessége). A Drake és a Baron különösen fontos, a csapatok 5 az 5 ellen harcolnak, hogy biztosítsák az öléseket és ahogy a buffokat kapják, úgy változhat meg a játék lefolyása.

League of Legends események

A League of Legends versenyek a legnagyobb esport események között vannak, több millió online nézőt vonzanak és több ezer szurkolót, akik a legnagyobb stadionokat is megtöltik. A versenyeken hatalmas erőbedobás és lendület van jelen, folyamatos mérkőzésekkel és küzdelemmel szerte a világon.

A bajnoki sorozatban (Championship Series) minden, éves versenyt két részre (splitre) oszthatunk, tavaszi és nyári események, amelyek 12 régióban zajlanak. A splitek dupla kieséses tornákon csúcsosodnak ki a legjobb 8 csapat között. Amikor a szezon befejeződik, a nyári rájátszás győztesek, a második és a harmadik helyezett csapatok bejutnak a 2021-es LoL Világbajnokságra (LoL World Championship 2021), amely 2021 augusztusában kerül megrendezésre. A világ legjobb LoL csapatai egymillió dolláros díjazásért küzdenek meg egymással — mindent vagy semmit a Rift-en!

A feszültségek nőnek, ahogy a 2021-es League of Legends tavaszi szezonja zajlik és a rájátszás felé közelednek a versenyzők, ezért nézzük meg, hogyan is lehet a LoL-ra fogadást tenni.

Hol lehet fogadni a League of Legends-re

Ha azon tűnődik, vajon hol és hogyan lehet fogadást tenni a League of Legends játékra, akkor mi most megválaszoljuk. Az LV BET oldalon fogadhat minden jelentősebb LoL eseményre, remek oddsokkal. Látogasson el blog oldalunkra is, ahol részletesebben elemezzük a League of Legends esport eseményeket, a soron következő versenyeket, a LoL oddsokat, a legjobb játékosokat és a LoL esport legfrissebb híreit. Olyan nagyszerű LoL fogadási piacok állnak rendelkezésre, mint az Elsőként pusztítja el a Drake-t, Első vér és Mérkőzés győztese.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *