Mi az esport?

Mi az esport?

Az Esport — vagy elektronikus sport — a versenyszerű játékról szól és most bemutatjuk a legjelentősebb játékokat, soron következő versenyeket és az esport fogadást. Amíg az olyan név, mint Tom Brady vagy Cristiano Ronaldo rokon értelmű a top szintű sportolóval, addig a következő nevek kissé más kaliberű szupersztárok a sportban: Lee “Faker” Sang-hyeok, Marcelo “Coldzera” David és Danil “Dendi” Ishutin, esport hírességek, akik már letették névjegyüket a legjobbak között.

Faker, Coldzera és Dendi mind profi játékosok a világ legnépszerűbb videojátékaiban: League of Legends, Counter-Strike és DotA 2. Ezek a játékok mind részei a rohamosan terjeszkedő elektronikus sportnak, a milliárd dolláros ipar rekord nézettséggel és több milliós díjazásokkal.

Szeretne még többet megtudni az esportra történő fogadásról? Nézzük meg, melyek a legjelentősebb videojátékok és melyek a legnagyobb esport események jelenleg.

Játékok

Az esport, mint globális jelenség nem egy új értelmű dolog, és a videojátékok hatalmas népszerűsége és a nézettség az ami már-már rivalizálhat a hagyományos sporttal, meglepetésünkre. Az alábbi játékokat profi módon megszervezett versenykörnyezetben űzik, a belső nézetes lövöldözőstől (FPS) kezdve, az online többjátékos csatamező (MOBA) típusú játékokon át, az egyéni stratégiai játékokig.

Counter-Strike: Global Offensive

A CS:GO többmilliós szurkolótáborral rendelkezik. Ez a játék a Valve és Hidden Path Entertainment belső nézetes lövöldözős játéka. A játékosok két csapatban küzdenek meg egymással, a terroristák és az elhárítók alakulatában, s belépnek a pályára, ahol robbanóanyagot telepítenek és hatástalanítanak, megvédik és kimentik a túszokat és kiiktatják az ellenfelet. A Counter-Strike játék teljes mértékben a feladatok teljesítéséből és a kulcspillanatok dominanciájáról szól.

League of Legends

A League of Legends, vagy LoL egy stratégiai és csapat-orientált MOBA típusú játék, ahol két, egyenként ötfős csapat próbálja meg irányítása alá vonni a mapot (térkép), irányítani a dzsungel szörnyeket, lerombolni az ellenfél építményeit és kiiktatni az ellenfelet. Az első csapat, amelyik lerombolja a Nexust — egy központi építmény az ellenfél bázisán —, megnyeri a mérkőzést.

Defense of the Ancients 2

A DotA 2 egy MOBA típusú játék a Valve fejlesztésében, az eredeti Defense of the Ancients mod for Blizzard’s Warcraft III alapján készült. Hasonlóan a LoL-hoz, a DotA 2 is a map irányításáról szól, a feladatok teljesítésével, az ellenfél kiiktatásával és erőforrások gyűjtésével egyetemben. Az Ancient (egyenlő a Nexus-szal) porig rombolása a győzelmet jelenti.

Valorant

A Valorant egy jövőbeli, csapat-orientált taktikai lövöldözős játék a Riot Games-től, a League of Legends mögött álló csapattól. A játékosok két csapatra oszlanak és a kezdésnél nincs semmijük, csak a signature ability és egy pisztoly, de folyamatosan építik fel az arzenáljukat és erősítik karakterüket.

StarCraft II

A StarCraft II egy masszív, valós idejű stratégiai játék, ahol a játékosok egy versenyt választanak a háromból, Terran, Zerg vagy Protoss, ahol bázist építenek, erőforrásokat gyűjtenek, hadsereget alakítanak ki és elfoglalják az ellenfél területét. Ez a játék arról híres, hogy extrém nehéz a makro-menedzselés és APM (actions per minute) szempontjából.

Rainbow Six Siege

A Tom Clancy’s Rainbow Six Siege egy online taktikai lövöldözős játék az Ubisoft fejlesztésében és kiadásában. A játékosok támadó vagy védekező szerepet vesznek fel, és a játékmenet nagy hangsúlyt fektet az együttműködésre és a játékos környezet rombolásra is.

Bajnokságok és események

Ha szeretne esportra fogadni, akkor érdemes az alábbi jelentősebb eseményeket figyelemmel kísérni:

  • CS:GO — Blast Premier, ESL One, Intel Extreme Masters (IEM), DreamHack Masters és egyéb Major és S-Tier Counter-Strike események.
  • LoL — Tavaszi és nyári rájátszások, Mid-Season Invitational (MSI), Rift Rivals és a League of Legends World Championship.
  • DotA 2 — ESL One, Dream League, The International, EPICENTER XL és a DotA Summit.
  • SCII — IME, DH Masters, Global StarCraft League és a WCS Global Finals.

Rainbow Six — ESL Pro League, Challenger League és a Six Invitational.

Fogadás esportra

Az ipar legjobb esport fogadási oldalát keresi gyakori frissítésekkel? Az LV BET sportfogadó oldal tökéletes választás lehet, az esport legjobb eseményeivel. Olyan alapoktól, mint hogy mi az esport fogadás, játékismertetőkön át, mérkőzés és torna előrejelzésekig, és a legjobb oddsokat kínálva az LV BET-en minden megtalálható. Nézzen körül az LV BET sportfogadó oldalon!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *