EUROVOLLEY 2021

Röplabda Európa-Bajnokság 2021

Az idei női röplabda-Európa-Bajnokságot augusztus 18 – szeptember 4 között rendezi meg négy ország, Szerbia, Horvátország, Bulgária és Románia. A helyszínek a Štark Arena Belgrádban, a Krešimir Ćosić Hall Zárában, a Kolodrumában, Plovdivban és a BTarenában, Koloszváron. 24 résztvevőből a negyeddöntők augusztus 31-én és szeptember 1-jén zajlanak, míg az elődöntők 3-án. A mérkőzések a harmadik helyért és az aranyéremért 4-én kerülnek megrendezésre. Érdekli, kinek van a legnagyobb esélye a győzelemre? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sport blogon, és tegye meg tétjeit!

Érdekességek a röplabdáról és női röpladba Európa bajnokságokról

A röplabda története a 19. század végén kezdődött el, méghozzá az USA-ban, a massachusettsi Holyoke városában. Érdekesség egyébként, hogy a kosárlabda mindössze 4 évvel idősebb és a közeli Springfieldben alakult ki.

A Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) a második világháború után, 1947-ben alakult meg, és a következő években megrendezték az első férfi, majd az első női bajnokságot. 1964-től az olimpiai játékok egyike. Zárójelben jegyezzük meg, hogy a strandröplabda 1986-ban vált hivatalosan is külön a röplabdától és 1996-ban már ez is olimpiai sportággá is vált.

A női röplabda-Európa-Bajnokságokat páratlan években, kétévente rendezik meg. A legsikeresebb csapat az orosz és előttük a szovjet csapat volt, bár az utolsó két alkalommal, 2019-ben és 2017-ben Szerbia győzedelmeskedett. Magyarország csapata egyszer volt döntős, 1975-ben, ekkor ezüstérmes lett a csapat, 1977-ben, ‘81-ben és ‘85-ben pedig bronzérmet értek el a lányok.

Bár 1985-ig a körmérkőzés volt a jellemző forma a lebonyolításra, ma már a 24 résztvevő csapatot négy darab, hat csapatból álló csoportokba sorsolják. A csoportmérkőzések után pedig két csapat kiesik, vagyis az első négy helyezett jut tovább. Ezután a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Idén nagy meglepetést jelentett, hogy Svédország bejutott a legjobb 8 közé, de nem lesz könnyű dolguk, mert a papírformát hozva megtaláljuk a régebben sikeres orosz, a legutóbbi két alkalommal diadalmaskodó szerb, az erős olasz és lengyel csapat mellett a hollandokat, törököket és franciákat is itt találjuk.

Fogadási tippek és szorzók a 2021-es Női röplabda-Európa-Bajnokságon

A fogadásokat nézve a röplabda játék tippek szerint a szerb csapatnak van a legnagyobb esélye a győzelemre. Ehhez már két nagy akadályt is sikeresen vettek: tartva a papírformát továbbjutottak a csoportjukból és a nyolcaddöntőből is.

A korábbi sikerek ellenére kevesen szavaznak az orosz csapatra, mivel 2017-ben az ország a 6. helyen végzett, míg 2019-ben csupán hetedikek lettek. Az érmekre az olasz, török és holland csapatot tartják esélyesnek a szakértők.

Fogadások az idei női-röplabda-Európa-Bajnokságra az LV Beten

Az idei női-röplabda-Európa-Bajnokság, nemzetközi nevén a CEV Eurovolley nagy izgalmakkal járt eddig is és a döntők még hátra vannak. A legnépszerűbb röplabda fogadások a már említett bajnokságra az alábbiak:

  • Mérkőzés győztese
  • Szett győztes
  • Meccslabda hátrány
  • Szett összesített pontok
  • Mérkőzés összpontszáma páratlan / páros
  • Mérkőzés összpontszáma több / kevesebb

A negyeddöntőben a szett győzelemre Svédország és Hollandia közül az utóbbi az esélyesebb, ez 1,14-es szorzót fizet, míg Svédország győzelme esetén 4,7-es szorzóra lehet számítani.

Törökország és Lengyelország között a papírforma szerint Törökországnak van nagyobb esélye nyerni, bár a küzdelem elvileg itt lesz a legszorosabb a negyeddöntőben: a két szorzó 1,35-ös és 2,8-as.

Érdekes meccsnek ígérkezik az Olaszország és Oroszország közötti, ahol a történelmileg legsikeresebb csapat szorzója 3,9-es.

A legsimább meccsek a szorzók alapján pedig a Szerbia – Franciaország közöttiek lesznek, itt a szerb csapat szorzója mindössze 1,07-es, míg Franciaországé 6,5-es. Itt igazi meglepetés lenne, ha Szerbiának nem sikerülne győzelmet aratnia.

Szeretné felfedezni és akár kipróbálni a legizgalmasabb fogadásokat a 2021-es női-röplabda-Európa-Bajnokság témájában? Itt az idő, hogy ellátogasson a legjobb online bukméker weboldalra, az LV BET-re.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *