2022-es FIFA Világbajnokság A csoport | Katar 2022

2022-es FIFA Világbajnokság A csoport | Katar 2022

FIFA World Cup 2022 in QataKezdjük a FIFA-világbajnokság A csoportjával, ahol az utóbbi időben egy csapat tűnt fel különleges teljesítményével a kontinensviadalán – de vajon ez a csapat a favorit az A csoport megnyerésére?

A FIFA-világbajnokság A csoportjában Katar, a dél-amerikai nagymenő Ecuador, az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes Szenegál, valamint Hollandia szerepel.

Változatosak, kiszámíthatatlanok és versenyképesek az A csoportban szereplő csapatok a világbajnokság ezen csoportkörében.

Szeretne fogadni a közelgő 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseire, de hiányzik néhány fontos információ? Böngésszen a részletesen elemzett fogadási tippjeink között az LV BET Sport Blogon, hogy felkészüljön erre a nagyszerű VB-re.

  • Információk az A csoport résztvevőiről
  • Fogadási tippek és oddsok a világbajnokság A csoportjára
  • Fogadási lehetőségek az LV BET-nél

PONTOSAN KIK AZ “A” CSOPORT RÉSZTVEVŐI?

Katar, Ecuador, Szenegál és Hollandia csak négy a 32 nemzet közül, amelyek a rangos világbajnoki trófeáért küzdenek. A tornát első ízben 1930-ban rendezték meg, de a szurkolók lelkesedése és a nemzetük iránti támogatása azóta sem hagyott alább.

A Katar újonnan épült stadionjaiban megrendezett 2022-es FIFA-világbajnokság november 21-én kezdődik, amikor a debütáló házigazda Katar Ecuadorral, míg az Afrikai Nemzetek Kupájának bajnoka, Szenegál Hollandiával csap össze. Az előbbi mérkőzés 11:00-kor kezdődik az al Bayt Stadionban, míg az utóbbit 17:00-kor rendezik az Al Thumama Stadionban.

Nemzet FIFA-rangsor FIFA-zóna Továbbjutás selejtezőből
Katar 51. AFC Házigazdaként
Ecuador 46. CONMEBOL Csoport 4. helyezettként
Szenegál 20. CAF Afrikai Nemzetek Kupája győztesként
Hollandia 10. UEFA Csoportelsőként

KATAR

Miután Katar nyerte el a 2022-es FIFA-világbajnokság megrendezésére kiírt pályázatot, a legfrissebb debütálók közé tartozik. Ez lesz az első alkalom, hogy a közel-keleti ország kvalifikálta magát a világbajnokságra. Katar szeretné büszkévé tenni szurkolóit, mivel három erős ellenféllel kell megmérkőznie saját pályáján, de vajon elég nagy kihívást fognak-e jelenteni?

ECUADOR

Dél-Amerika negyedik legkisebb országa a negyedik helyen végzett a CONMEBOL (Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség) csoportkörében – eléggé szerencsés, bár nem túl meggyőző módja annak, hogy a világ elitjébe kerüljön, nem igaz? Mindazonáltal Ecuador az elmúlt három világbajnokságból kétszer is kvalifikálta magát, ami a világ bármely országa számára figyelemre méltó eredmény. A világbajnokságon elért legjobb teljesítményük 2006-ra nyúlik vissza, amikor a 16 közé jutottak. Vajon ezúttal sikerül ennél is tovább jutniuk?

SZENEGÁL

A szenegáli nemzet még mindig az Afrikai Nemzetek Kupáján aratott győzelemtől hangos, de a vártnál gyorsabban jött el az idő a váltásra. Szenegálnak egy tehetséges holland csapatot kell legyőznie, ha az afrikai nemzet jól akarja kezdeni a világbajnokságot. A szenegáli szurkolók, mivel rengeteg tehetséges játékosuk van, azt várják, hogy az A csoportot meghódítsák, és leküzdjenek minden veszélyt, ami rájuk leselkedik.

HOLLANDIA

A hollandok valósággal szárnyaltak a világbajnoki selejtezőcsoportjukban, de most jön az a pont, ahol a dolgok eldurvulhatnak. Bár Hollandia lemaradt a 2018-as FIFA-világbajnokságról, a nemzet számára nem idegen a torna – a múltban ugyanis háromszor jutottak be a döntőbe. Hogy Louis van Gaal képes lesz-e továbbjuttatni a narancsokat a csoportkörön, ahhoz nem sok kétség férhet, de vajon meg tudja-e törni a hollandok átkát, miszerint az eddigi összes világbajnoki döntőjüket elveszítették?

FOGADÁSI TIPPEK ÉS ODDSOK AZ A CSOPORTBAN

A bukmékerek szerint nincs sok esély a meglepetésekre. Hollandia az A csoport első helyére erős favorit, Szenegál pedig a hollandok mellett a másik továbbjutóként esélyes. A két nemzet mögött Ecuador áll, míg Katar a csoport egyértelműen legkevésbé esélyese. Bár Szenegált és Ecuadort egy szinten emlegetik, nem valószínű, hogy Szenegál elveszíti a második helyét.

Az A csoport végső győztesének Hollandiát (1.40), a döntőbe jutásra pedig (6.50) szorzóval lehet fogadni.

Az A csoport végső győztesének Szenegált (1,66) szorzóval, míg a negyeddöntőbe jutására (5,00) szorzóval fogadhatunk.

Az A csoport győztesének Ecuadort (7,00), az elődöntőbe jutásra pedig (15,00) szorzóval lehet fogadni.

Az A csoport győztesének Katart (15,00), az elődöntőbe jutásra (41,00) szorzóval lehet fogadni.

FOGADÁSOK A VB „A” CSOPORTJÁRA AZ LV BET-NÉL

Az LV BET a legjobb választás, ha a FIFA világbajnokság A csoportjára szeretne fogadni. Nemcsak a legjobb oddsokat találja nálunk, hanem a fogadási lehetőségek széles skáláját is – beleértve a torna vagy a mérkőzés győztesére vonatkozó fogadásokat, a helyes gólt, a fölötte/alatta lehetőséget, valamint a hendikepeket.

További információra van szüksége a sportfogadásról? Az LV BET Sportblogon megtalálja a legalaposabb fogadási tanácsokat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *