2022-es FIFA Világbajnokság G csoport | Katar 2022

2022-es FIFA Világbajnokság G csoport | Katar 2022

FIFA World Cup 2022 in Qatar - Group GA G csoportban az FIFA-világbajnokság legeredményesebb országa, Brazília Szerbia, Svájc és Kamerun ellen lép pályára. Szerbia, Svájc és Brazília már a 2018-as világbajnokságon is egy csoportban szerepelt, és akkor Brazília után Svájc szerezte meg a második helyet.

Kamerun kilencedik alkalommal jutott ki az FIFA-világbajnokság csoportkörébe, ami a legtöbb afrikai csapat közül, azonban a csapat eddig csak a csoportkörből jutott tovább.

A 2022-es FIFA Világbajnokságról a legjobb információkért látogasson el az LV BET Sport Blogra; minden mérkőzésről beszámolunk, miközben fantasztikus fogadási tippeket adunk.

PONTOSAN KIK A “G” CSOPORT RÉSZTVEVŐI?

A G csoportban az egyik favoritunk, aki megnyeri a versenyt, és hozzáteszi a másik öt illusztris győzelmét. A csoport második helyéért nagy küzdelem várható, Szerbiának és Svájcnak is megvan a továbbjutáshoz szükséges ereje. Kamerun is meglepetéscsomag lehet ebben a csoportban, a második hely jócskán benne van a pakliban.

A G csoport első mérkőzése Svájc és Kamerun között lesz 2022. november 24-én a Ras Abu Aboud Stadionban, míg később a csoport favorit Brazília Szerbiával csap össze a Lusail Stadionban.

Nemzet FIFA-rangsor FIFA-zóna Továbbjutás selejtezőből
Brazília 1. CONMEBOL Csoport győztes
Szerbia 25. UEFA A Csoport győztesi
Svájc 14. UEFA C Csoport győzteseként
Kamerun 37. CAF D Csoport győzteseként

BRAZÍLIA

Bár a világ minden érzékével fel vannak szerelve, az elmúlt években a brazil válogatott nem tudta sikerre vinni az igényes nemzetet. Brazíliában a labdarúgás nem csupán sport, hanem életforma, és ez a 2014-es FIFA-világbajnokságon is megmutatkozott. Közvetlenül a világbajnokság sorsolása előtt a FIFA világranglistáján Brazília szerepelt, így ők lettek a világbajnokság esélyesei.

Mitől Brazília a favorit? Ahhoz, hogy egy csapat sikeres legyen egy ilyen tornán, nagy mélységgel kell rendelkeznie a csapatán belül, és olyan jó utánpótlással kell rendelkeznie, mint a kezdő 11-es. A kapuban Allisont a világ egyik legjobb kapusaként tartják számon, aki a Liverpoolban játszott és számos címet nyert. Hátul Militao Eder és Marquinhos párosa mozgékonyságával és labdabiztosságával minden támadót le fog gyűrni. A középpályán pedig a világ két legjobb védekező középpályása van Fabinho és Casemiro személyében. A támadás egy másik szinten van, hiszen Neymar, Vinicius Junior, Rodrygo, Coutinho és Martinelli mind rendelkezésre állnak, akikben a fiatalok és a tapasztalt játékosok keveréke egyaránt megtalálható.

SZERBIA

Az A csoportban Szerbia szerezte meg az első helyet Portugália előtt, amely a döntő utolsó mérkőzésén vereséget szenvedett. Szerbia úgy nyerte meg a csoportot, hogy az összes selejtezőn egyetlen vereséget sem szenvedett, és csak két döntetlent ért el. A közelmúltban a rivaldafénybe került játékos Dusan Vlahovic, aki a januári átigazolási piacon a Juventushoz szerződött, miután a Fiorentinával lángra lobbantotta a Serie A-ban.

A Portugália elleni győzelem a veterán Alekszandr Mitrovics hősies találatának köszönhető, amely biztosította nemzetének a részvételt egy újabb FIFA-világbajnokságon. Az egyik probléma, ami a szerb csapat fejlődését hátráltathatja, az a tény, hogy a csapat elöregedett.

SVÁJC

A svájci válogatott legyőzte Olaszországot a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében, mivel veretlenül, mindössze két gólt kapva jutott tovább. A szerb helyzethez hasonlóan a svájci csapat is öregedő csapattal rendelkezik, olyan nagyszerű játékosokkal, mint Xhaka és Shaqiri, akik nemzeti karrierjük végére értek.

A céljuk az lesz, hogy Szerbiát megelőzve egy újabb kieséses szakaszba jussanak. Vajon meglesz bennük az, ami a kieséses szakasz eléréséhez szükséges? 

KAMERUN

Bár a csoport esélytelenebbje, az afrikai csapat biztosan harcra kész lesz, különösen, ha jól kezdenek. A kameruni válogatott története során nyolcadik alkalommal lép pályára. Nemrégiben Kamerun a harmadik helyen végzett az AFCON-on, miután büntetőkkel legyőzte Burkina Fasót.

FOGADÁSI TIPPEK ÉS ODDSOK A “G” CSOPORT FAVORITJAIRA

A kieséses szakaszba jutás esélyesei Brazília és Svájc, akik szoros csatában vannak Szerbiával a második helyért.

A G csoport győztesére, Brazíliára (1.45), míg a tornagyőzelemre (5.50) az odds.

Svájc (4,30), hogy bejut a világbajnokság negyeddöntőjébe, míg (5,50), hogy megnyeri a csoportot.

Szerbia (6.50) a csoportgyőzelemért, míg (6.00) a negyeddöntőbe jutásért.

Kamerun a legkevésbé esélyes a G csoportból való továbbjutásra, mivel (13.00) a csoportgyőzelemre és (11.00) a negyeddöntőbe jutásra.

FOGADÁSOK A VILÁGBAJNOKSÁG „C” CSOPORTJÁRA AZ LV BET-NÉL

Ha fogadni szeretne a közelgő 2022-es FIFA világbajnokságra, látogasson el az LV BET Sportfogadó oldalra, ahol egyetlen helyen találja meg a fogadási lehetőségek és a kiváló szorzók széles választékát. A fogadható lehetőségek közé tartoznak a torna vagy a mérkőzés győztesére vonatkozó fogadások, a helyes gól, a fölött/alatt tippek, és a hendikepek.

További információkért a sportfogadásról keresse fel az LV BET Sport Blogot. Megtalál minden színvonalas fogadási tanácsot, sporttal kapcsolatos híreket és bejelentéseket, valamint betekintést az esport világába.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *