2022-es FIFA Világbajnokság H csoport | Katar 2022

2022-es FIFA Világbajnokság H csoport | Katar 2022

FIFA World Cup 2022 in Qatar - Group HA H csoportban minden olyan csapat megtalálható, amely egy nagyszerű világbajnoki csoportot alkot; minden szövetségből egy-egy válogatott, és Ghána vagy a Koreai Köztársaság képes lehet arra, hogy felfordulást okozzon, és kiüsse a favoritokat.

A Koreai Köztársaság válogatottja 11. alkalommal vesz részt a világbajnokság csoportkörében, 1986 óta minden alkalommal egymás után. A Koreai Köztársaság legjobb eredménye a 2002-es világbajnokságon elért negyedik helyezés, amelyet Japánnal közösen rendeztek.

A H csoport mérkőzései során a legjobb tehetségek közül láthatunk majd néhányat Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Heung-min Son, Edison Cavani és még sokan mások személyében.

PONTOSAN KIK A “H” CSOPORT RÉSZTVEVŐI?

A H csoportban a végletekig kiélezett küzdelem várható. Portugália a favorit a csoport első helyének megszerzésére, mivel a pálya minden területén fantasztikus tehetségekkel rendelkezik. Portugália után Uruguay következik, amely már kétszer is megnyerte a FIFA Világbajnokságot. Az előző, oroszországi világbajnokságon a dél-amerikai csapat csoportelsőként jutott tovább, de a negyeddöntőben kiesett a későbbi győztes ellen.

A Koreai Köztársaság Oroszországban lemaradt a 16 közé jutásról, de mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a legutóbbi világbajnoki esélyéből, és bebizonyítsa, hogy nem csak a számok miatt van ott.

Bár az idei Afrikai Nemzetek Kupája csalódást keltő volt, Ghána a világbajnokságon is szeretné helyrehozni a dolgokat. Az afrikai csapat bebizonyította, hogy megvan bennük az, ami ahhoz kell, hogy felvegyék a versenyt a világ legjobbjaival, miután a G csoport élén végzett, és hat mérkőzésből négyet megnyerve biztosította be a kvalifikációt, így pontegyenlőséget (13) ért el Dél-Afrikával.

Nemzet FIFA-rangsor FIFA-zóna Továbbjutás selejtezőből
Ghána 60. CAF G csoport győztesei
Portugália 8. UEFA Play Off győztesek
Koreai Köztársaság 29. AFC Második az A csoportban
Uruguay 13. CONMEBOL Harmadik a csoportban

PORTUGÁLIA

A 2016-os UEFA Euro győztesei újabb történelmi győzelemre indulnak, ezúttal a katari FIFA-világbajnokságon. A csapat az egyik legjobbnak ígérkezik, a csapat minden területén rengeteg tehetséggel. Az olyan fiatal tehetségek, mint Renato Sanchez, Rafael Leao és Joao Felix újabb dimenziót adnak a csapatnak.

Hátul Ruben Dias és Pepe kiegészítik egymást, míg két oldalukon a sokoldalú Joao Cancelo és Nuno Mendes az egyik legjobb védősort alkotja a bajnokságban. A középpályán a sztárokkal teletűzdelt középpályára helyezve a hangsúlyt, Portugália Bruno Fernandes, Bernardo Silva és Renato Sanchez tehetségét élvezheti, akik mindannyian szívesen táplálják az éhes támadásokat. A csatársor olyan dinamikus, amilyet csak szeretnének, Cristiano Ronaldo a legbefolyásosabb, a körülötte lévő fiatalabb játékosokkal, mint Diogo Jota és Joao Felix.

Fernando Santos edzőnek minden muníció a kezében lesz ahhoz, hogy bármelyik csapattal felvegye a harcot. Portugália minden bizonnyal olyan erő lesz, amellyel számolni kell.

KOREAI KÖZTÁRSASÁG

A Koreai Köztársaság csapata az elmúlt években nagy sikereket ért el, így az egyik legkövetkezetesebb nemzet, amely kijutott a FIFA-világbajnokságra. Az egyik legfontosabb játékos a soraikban Heung-min Son, aki az egyik legjobb szezonját éli a Tottenham Hotspur színeiben. Egy másik figyelemre méltó játékosuk Hee-chan Hwang, aki a Premier League-ben játszik a Wolves csapatában.

Az ázsiai csapat készen áll majd arra, hogy harcba szálljon, ahogyan azt a korábbi években is láthattuk, amikor győzni tudott Németország ellen, amely akkoriban a regnáló világbajnok volt, és végül kiesett a versenyből. Vajon a Koreai Köztársaságban meglesz az, ami ahhoz kell, hogy felfordulást okozzon, és bejusson a kieséses szakaszba?

URUGUAY

A dél-amerikai csapat jól szerepelt az előző FIFA-világbajnokságon, Oroszországban negyeddöntős volt. Ez a verseny más ízű lesz az olyan játékosoknak, mint Suarez és Cavani, akik visszavonulásuk előtt utolsó mérkőzéseiket játsszák a válogatottban.

A világ labdarúgásának egyik feltörekvő tehetsége, Darwin Nunez első világbajnoki szereplésével igyekszik majd letenni a névjegyét. A cikk írásakor a 22 éves játékos a Benficában játszik, és a világ legjobb csapatai között forró téma.

GHÁNA

A katari világbajnokságon résztvevő kevés afrikai csapat egyikeként Ghána a világ legjobbjai ellen szeretne jól teljesíteni. A csoportban, ahová kerültek, Ghánának csekély esélye van a továbbjutásra a kieséses szakaszba, de semmi sem lehetetlen. A soraikban lévő befolyásos játékosok bőven képesek arra, hogy figyelemre méltó történetet inspiráljanak, Thomas Partey a középpályán és Jordan Ayew a ghánai támadás élén.

FOGADÁSI TIPPEK ÉS ODDSOK A “H” CSOPORT FAVORITJAIRA

Portugália és Uruguay a favoritok a kieséses szakaszba jutásra, a Koreai Köztársaság és Ghána pedig esélytelen a továbbjutásra.

A H csoport végső győztese Portugália (1,65), míg a katari döntőbe jutásért (6,00) az odds.

Uruguay (3.00) a csoportgyőzelemre, és (3.40) az újabb negyeddöntőbe jutásra.

A Koreai Köztársaság (12.00) a csoportgyőzelemre, míg (11.00) a negyeddöntőbe jutásra.

Ghána, amely ugyancsak esélyes a H csoportból való továbbjutásra, (12.00) a csoportgyőzelemre és (11.0) a negyeddöntőbe jutásra.

FOGADÁSOK A VILÁGBAJNOKSÁG „H” CSOPORTJÁRA AZ LV BET-NÉL

Ha fogadni szeretne a közelgő 2022-es FIFA világbajnokságra, látogasson el az LV BET Sportfogadó oldalra, ahol egyetlen helyen találja meg a fogadási lehetőségek és a kiváló szorzók széles választékát. A fogadható lehetőségek közé tartoznak a torna vagy a mérkőzés győztesére vonatkozó fogadások, a helyes gól, a fölött/alatt tippek, és a hendikepek.

További információkért a sportfogadásról keresse fel az LV BET Sport Blogot. Megtalál minden színvonalas fogadási tanácsot, sporttal kapcsolatos híreket és bejelentéseket, valamint betekintést az esport világába.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *