Japán – Costa Rica | FIFA Világbajnokság Katar 2022

Japán – Costa Rica | FIFA Világbajnokság Katar 2022

FIFA WC 2022 - Japan - Costa Rica Group ENovember 27-én Németország és Spanyolország csap össze a 2022-es FIFA Világbajnokság E csoportjában. Miért fontos ez a Japán – Costa Rica mérkőzés szempontjából? Mert mindkét csapat érzi majd a lehetőséget, hogy nyerhessen.

Ha a németek és a spanyolok közül az egyik, vagy mindkettő pontot veszít a találkozójukon, akkor a japánoknak és a Costa Rica-iaknak van esélyük arra, hogy a 2022-es katari világbajnokságon a továbbjutásra való törekvésüket életben tartsák egy Al Rayyan-i győzelemmel.

Az LV BET-en több mint 300 fogadási piac közül választhat a Katar 2022-es világbajnokságra vonatkozó összes fogadásához.

  • Japán a FIFA 2022-es világbajnokság E csoportjából való továbbjutásért küzd.
  • Costa Rica a bátor esélytelenek közé tartozik
  • Japán – Costa Rica elemzés és fogadási tippek
  • Hogyan fogadjunk a 2022-es katari világbajnokságra?

Japán reméli, hogy a történelem megismétli önmagát

Az elmúlt öt világbajnokságból háromszor is bejutott a legjobb 16 közé, Japánnak pedig szokása, hogy továbbjut, bármennyire is ellene szólnak az esélyek.

Természetesen most is így van, hiszen Németország és Spanyolország mellettük foglal helyet a FIFA 2022-es világbajnokság E csoportjában, de Hajime Moriyasu csapata talán mégiscsak esélyes lehet a sikerre, hiszen ez a legnagyobb tornán már megszokott dolog számukra.

A jó hír az, hogy az AFC-régióban könnyedén jutottak tovább a FIFA 2022-es világbajnokság selejtezőiből, és a csoportjukban Szaúd-Arábia mögött a második helyen végeztek. A gólokat megosztották – ez mindig jó jel -, és a korábbi liverpooli támadó, Takumi Minamino volt a kulcsfigura:

Név Poszt Meccsek Gólok
Takumi Minamino Támadó 15 10
Yuya Osako Támadó 11 10
Junya Ito Középpályás 14 6

Bár a japán csapatban nem sok a sztár, mégis sok olyan játékos van, aki rendszeresen szerepel Európa öt nagy bajnokságában, és a világbajnokságon szerzett tapasztalataik alapján a Costa Rica-iak ellen a mérkőzés esélyesei lehetnek.

Costa Rica reméli, hogy elkerüli a 2022-es FIFA-világbajnokság E csoportjának csúfos vereségét.

Ne becsüljük alá Costa Ricát.

A gólkülönbség miatt lemaradtak a 2022-es FIFA-világbajnokság automatikus kvalifikációjáról, de ezt a csalódást maguk mögött hagyták, és tavaly novemberben legyőzték Új-Zélandot a Konföderációk közötti rájátszásban.

Ez lesz a hatodik világbajnoki szereplésük, és viszonylag kis méretük ellenére Costa Rica szokása, hogy élvezi az esélytelenebb státuszát a reflektorfényben – a 2014-es világbajnokságon a negyeddöntőig jutottak, és 1990-ben is továbbjutottak a kieséses szakaszba.

A 2021-es Arany Kupa negyeddöntőjében Luis Fernando Suarez vezetőedző rengeteg sikert hozott a Los Ticos néven ismert csapatnak, de úgy tűnik, hogy a magasabb osztályú ellenfelek ellen – Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada is legyőzte őket a CONCACAF-világbajnokság selejtezőiben – a képletesen vett téglafalba ütköztek.

Katarban tehát javulniuk kell, különösen azért, mert a selejtezőben átlagosan kevesebb mint egy gólt lőttek meccsenként:

Név Poszt Meccsek Gólok
Joel Campbell Támadó 12 3
Celso Borges Támadó 14 2
Bryan Ruiz Középpályás 12 2

Ez a csapat nagyrészt a Costa Rica-i hazai bajnokság játékosaiból áll, ami alacsonyabb színvonalú, mint a japán játékoskeret nagy része. De Keylor Navas világklasszis kapus – lehet, hogy Katarban is csak rá lesz szükség -, míg Campbell még mindig magas szinten játszik Mexikóban.

Costa Rica egyetlen meccset sem nyert a 2018-as világbajnokságon, de amikor nyilvánosságra hozták a 2022-es katari időpontokat, ezt a Japán elleni mérkőzést jelölték volna meg a legesélyesebbnek arra, hogy véget vessenek ennek a nyeretlenségnek.

Fogadási tippek és oddsok a Japán – Costa Rica mérkőzésre a 2022-es FIFA-világbajnokság E csoportjában

A FIFA ranglistáján tíz hely választja el Japánt és Costa Ricát, így egyértelmű, hogy Japán az erősebb csapat.

Játékosaik minden héten magasabb színvonalon játszanak, mint a Costa Rica-iak, és a világbajnokságokon a hazai bajnokságból álló játékosokkal részt vevő válogatottak hajlamosak a lemaradásra.

Costa Rica már korábban is okozott meglepetést ezen a tornán – leginkább 2014-ben -, de most is esélyteleneknek számítanak. Japán minden bizonnyal túl erősnek bizonyul majd a bátor közép-amerikaiak számára.

Hogy ez így lesz-e, azt első kézből megtudhatja, hiszen az Egyesült Királyságban az ITV és az STV is közvetíti ezt a versenyt.

Fogadások a Japán – Costa Rica mérkőzésre az LV BET-nél

Hogyan fogadhat a Japán – Costa Rica mérkőzésre?

Akár van már egy fix elképzelése, akár csak inspirációt keres, az LV BET-nél több száz különböző piacot és oddsot talál, mint minden egyes világbajnoki mérkőzésre.

A mérkőzés részeredményétől és a végeredménytől kezdve a gólokig, a hendikepekig és még sok minden másig, győződjön meg róla, hogy rendelkezik élő LV BET számlával, hogy teljes mértékben kihasználhassa az lehetőségeket.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *