A hendikep fogadás bemutatása

A hendikep fogadás bemutatása

HANDICAP or ASIAN HANDICAPA sportfogadás világának egyik népszerű piaca a hendikep fogadás. Ami azt illeti a legnépszerűbb sportfogadás stratégiák között is ott van a hendikep, mint stratégia.Valószínűleg valamennyit már minden fogadó hallott róluk. Főleg azért, mert nagyjából minden sportágnál ott vannak a legjobb sportfogadás tippek között. Általában azonban labdarúgás, kosárlabda, tenisz és röplabda kapcsán találkozunk vele. Annak ellenére, hogy a hagyományos és online sportfogadás legnépszerűbb piacai között ott van a hendikep, sok fogadó nincs tisztában még alapvető fogalmakkal sem. A szerencsejáték sportfogadás világában két fő típusa van: az európai és az ázsiai hendikep. Az ázsiai hendikep jelentése jóval kevésbé ismert és itt azért még a legtapasztaltabb fogadók is belefuthatnak érdekes kérdésekbe.

Úgyhogy ha kíváncsi vagy rá, hogyan lehet profitálni a különféle hendikep fogadásokból és többet szeretnél róluk tudni, akkor a következőkben egy kis útmutató segítségével megismertetjük őket. Azt még emeljük ki, hogy az LV BET sportfogadási blogján bőven van még hasonló bemutató és ismertető, használjuk rendszeresen. Úgyhogy most a következőkben lesz szó:

  • Az európai hendikepről
  • Az ázsiai hendikepről
  • És a különbségükről

Az európai hendikep fogadás részletes bemutatása

A háromutas hendikepként is ismert európai hendikep hasonló az ázsiaihoz, de jóval egyszerűbb annál. Működése szerint gólba vagy pontokban előnyt ad az esélytelenebb csapatnak, versenyzőnek úgy, mintha az a fél már a mérkőzés kezdetén vezetne. Ez büntetés és egyben hátrány is az erősebb csapatnak. Úgy képzeljük el, mintha az egyik csapat egy focimeccsen 1-0-s előnnyel kezdene. A hendikepes fogadásban tehát úgy kerül meghatározásra az eredmény, hogy korrigálva lesz a hendikepes fogadással.

Ugyanakkor az ázsiai hendikeppel ellentétben, ahol a döntetlen nem lehetséges opció, az európai hendikep lehetőséget jelent a döntetlenre is, innen a háromutas elnevezés. Az európai hendikep ráadásul egész számokat használ, ellentétben az ázsiai hendikeppel, szóval igazából nagyon hasonló a hagyományos fogadásokhoz. Lássunk egy rövidke példát. A Barcelona odahaza játszik a Cadizzal és egyértelműen ők az esélyesek. Az európai hendikep az esélytelen csapatot támogatja, tehát a hendikepes fogadásban mondjuk arra fogadunk, hogy a Cádiz 0-2-es vezetése ellenére is tudna-e nyerni a Barcelona. Tehát mi csak akkor nyerhetünk egy ilyen hendikepes fogadással, ha a Barcelona legalább három góllal tudna nyerni.

Következésképpen, ha így fogadjuk meg a Cadiz sikerét, akkor 1-0-s Barcelona győzelem esetén is nyerünk, viszont 2-0-s Barcelona siker esetén döntetlennek számít az eredmény, hiszen kettő gólos előnnyel indult a Cádiz. Ebben az esetben csak akkor nyerhetünk, ha döntetlen hendikepes fogadásra tippeltünk.

Az ázsiai hendikepes fogadás bemutatása

Az ázsiai hendikepes fogadás tökéletes, ha nem a három kimenetelben gondolkodunk szigorúan. Röviden megfogalmazva az ázsiai hendikep az erősebb csapatnak gólhátrányt ad, míg a gyengébb csapatnak előnyt. Így, a fogadás megnyerése érdekében azt a csapatot kell támogatnunk, aki több pontot, gólt szerez az előnyök, hátrányok figyelembe vételével. Az ázsiai hendikep legfontosabb tulajdonsága, hogy nem zárulhat döntetlennel a meccs. Így csak két opciónk marad, a hazai vagy a vendégsiker. Példának okáért felteszünk 1000 forintot A csapatra 0,75-ös ázsiai hendikeppel, miközben A csapat az esélytelenebb. Ahhoz, hogy az A csapat fogadása nyerjen, nyerniük kell a meccsen vagy legalább döntetlent kell elérniük. Ellenkező esetben, ha két góllal kikapnak, elmegy a fogadásunk.

Másrészt, ha B csapatra fogadunk, akkor -0,75-ös hátránnyal kezdünk. Így a B csapat fogadás megnyeréséhez a B csapatnak legalább 2 góllal kell nyernie. Ha egy góllal nyernek csak, akkor visszakapjuk a tétünk felét. Ha döntetlen van vagy A csapat nyer, akkor veszítettünk. A hendikepek lehetnek negyedesek, mint 0,75 vagy 0,25, de lehet feles, mint a 0,5 és még egész is, azaz 1,2 stb. Ez utóbbiak kifejezetten népszerűek. Talán komplikáltnak tűnik elsőre az ázsiai hendikep, de egyszerűbb tőle a hendikep fogadás, hiszen biztos, hogy lesz nyertes és nem lesz döntetlen. Ennek tetejében pedig jobb ára is van, mint az ázsiai társának.

A hendikep fogadás két típusának fő különbségei

A két hendikep fogadás közötti fő különbség az, hogyan jelenítik meg őket  bukmékerek. Az ázsiai hendikepnél a fókusz egy adott csapat képességén van, itt például ’-1,5’ vagy ’+1,5’ szimbólumokat használnak. Ezzel szemben az európai hendikepben van döntetlen is, és itt többnyire 0:1, -1 szimbólumokkal fogunk találkozni. Szintén fontos különbség, hogy milyen változatai lehetnek. Ahogy fentebb már írtunk róla, egyes esetekben az ázsiai hendikep negyedekben és felekben is működik, míg az európai verzióban csak egész számok vannak.

Végül, ami még fontos, hogy másként viszonyulnak a meccsek eredményéhez. Az ázsiai hendikep piacon, két fő kimenetel van, nyer a hazai vagy a vendég csapat. Ezzel szemben az európai hendikepben van lehetőség a döntetlenre is, így többféle fogadási lehetőségünk van. Ha tetszett ez a cikk és szeretnél hasonlókat olvasni, akkor azt javasoljuk, hogy kövesd az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan hasonló bemutatót is találhatsz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *